6 Mart’ta Merkür Balık burcunun 29° derecesinde Retro harekete geçiyor. Yeni Ay ile birlikte gerçekleşen bu durum, haritada Balık burcunun hakimiyetinde olan alanda bir başlangıç yapmanızı öneriyor. Bu öneri ise, geriye dönüp bakmaktan, bir takım değerlendirmeler yaparak, daha iyi ve ya daha başarılı olmanız için gittiğiniz yolları sorgulamaktan geçiyor.

19 Şubat’tan bu yana gölgede olan Merkür. aslında 10 Şubat itibariyle Retro alandaki gölge vazifesine başladı. Yapmanız gereken 10 ve 19 Şubat’ta gerçekleşen, olaylara bir göz atmanız. Bu alanlara odaklanıp 28 Mart’a kadar yani Merkür’ün ileri gideceği güne kadar, iyileştirmeler konusunda çalışmanız gerekecek. 6 Mart’tan sonra sıfırdan yeni bir konuya adım atmanız algılarda ve iletişimde sıkıntı nedeniyle sizi sonuca ulaştırmayacaktır. Sıfırdan oluşumları ertelemeniz sizin faydanıza.

28 Mart’a kadar Balık burcunun etkisinde olan hayat alanınızda neler yapabilirsiniz?

  • Daha önceki düşünme ve ya iletişim kurma yöntemleriniz ile ilgili değerlendirmeler yapmak, geriye dönük düzeltmeler, iyileştirmeler yapmak,
  • Eski yaraları şifalandırmak
  • Seyahatlerde, (özellikle deniz yolculukları) gecikmeler, karışıklıklar, yanlış anlaşılmalarla karşılaşabileceğinizi bilerek temkinli hareket etmek
  • Duygularınızı nasıl ifade etmeniz gerektiği ile ilgili değerlendirmeler yapmak
  • Yaratıcılığınızı ve ya yaratıcı düşüncelerinizi nasıl ortaya çıkarabileceğinizi sorgulamak
  • İlişkilerinizdeki iletişimde yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için yüz yüze görüşmeyi tercih etmek

Algılarda ve ya iletişimde problemler, iletişim araçlarında arızalar, yanlış anlaşılmalar her zamanki gibi Merkür Retrosunda karşılaşabileceğiniz konular.

Fakat Balık burcunda gerçekleşmesi, aslında duygularınız, sezgileriniz, eski yaralarınız, hisleriniz alanında kendinize dönüp bir bakmanız gerektiğine işaret ediyor. Belki de sadece sezgileriniz ile hareket etmelisiniz. Bu süreçte rüyalar, psişik deneyimler, meditasyonlar, enerji çalışmaları sizin farkındalığınızı arttırabilir, gitmeniz gereken yolda size ışık tutabilir. Yapacağınız şifa çalışmalarıyla gözünüzdeki perde kalkabilir.

Özellikle Güneş’in, Neptun ve retro Merkür ile buluştuğu günler size çok fazla bilgi ve netlik kazandırabilir. Güneş bu iki gezegeni yaktığı anda, onların algı ve idealler konusunda sizleri yanıltma payını da ortadan kaldıracaktır. İlüzyonlardan kurtulabileceğiniz ve gerçekleri görebileceğiniz günler, 7 Mart ve  15 Mart. Bilgi ve haberler size her yolla gelebilir, unutmayın! Buna rüyalar dahil…

Merkür Retro süreçte hayatınıza neler getirecek?

  • 16 Mart 2019 – Retro Merkür Jupiter ile zorlu bir açıdayken, Pluto’ya destek verecek. Kolay ikna edebileceğiniz, ve ya ikna olabileceğiniz bir gün. Jupiter sizin kendinize olan özgüveni arttırabilir. Sorgulama ve gerçekleri anlamaya çalışmadan bir karar almayın. Gizli fırsatlar olabilir. Ve ya tam tersi gizli tuzaklar olabilir. Dikkat!
  • 20 Mart 2019 – Retro Merkür, Saturn’e destek olacak. Görevler ve sorumluluklar alanında  20 Şubat civarında aldığınız bir takım kararları gözden geçirmek isteyebilir, yeni fikirler ve ya çözümlerle destekleyebilirsiniz.
  • 24 Mart 2019 – Merkür ve Neptun aynı derecede kavuşacak. Kandırılmalar, aldatmalara, aldanmalara dikkat. Merkür Koç burcuna geçtikten sonra pişman olabilirsiniz.  Dolayısıyla 19 Şubat’ta yaşadığınız olay ile ilgili aldanmalardan ders çıkarın. Aşırı iyimserliğinizin, hayalperestliğinizin kurbanı olabilirsiniz. 2 Nisan’da bu konuyla ilgili netleşmeler olabilir.

Merkür bu süreçte algılarınızda ve ya hislerinizde ilüzyonlara neden olabilir..Bu süreçte yine atılan imzalara, seyahatlere, okuduğunuzu ve ya yazdığınızı 3-4 defa kontrol etmeye dikkat edin. Doğru yaptığınızdan emin olun, derim. Sonrasında üzülmek ve kolayca kurban psikolojisine girebileceğinizi unutmayın..

28 Mart’ta ileri harekete geçecek olan Merkür, ancak 16 Nisan’da Retro alanı terk edebilecek.

5-6 Mart’ta yaşadıklarınız, 28 Mart civarında çözüme kavuşsa da, ancak 16 Nisan’dan sonra netlik kazanacaktır. Algılarınız ve düşünceleriniz ancak 16 Nisan’dan sonra sağlıklı kararlar almanıza yardımcı olabilir.

ASTROLOG ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş