Yeni ay, Astroloji’ de, yenilikleri, başlangıçları, atılacak yeni adımları, sıfırdan oluşumları anlatır.

Ay ve Güneş’in bulunduğu burç, haritanızda hangi hayat alanını temsil ediyorsa, o alanda bir yeniliğe, girişime işaret eder.Yeni Ay’ın diğer gezegenlerle olan ilişkisi ise, bu başlangıçların ne şekilde gerçekleşeceğini, bu alanda zorlanıp zorlanılmayacağını, girişim anındaki koşullar hakkında bilgi verir. Başlattığınız girişimler dolunay fazında sonuca varır, ektiğiniz tohumlar, meyve vermeye başlar.

Bu Yeni Ay ile birlikte gökyüzünde oldukça önemli değişimler var..

6 Mart’ta Neptün eşliğinde Balık burcunda gerçekleşecek Yeni ay yine burcun 15 derecesinde…

15 derece krizlerin açısıdır. Bir dönüp kendinize bakmanız gereken noktadır. Sonuçlarını bilmediğiniz ve ya şüpheye düştüğünüz, acaba doğru mu yapıyorum? dediğiniz noktadır. Neptun’un de etkisiyle sisli bir başlangıç yapmak istiyor olabilirsiniz. Sonuçlarını şu anda kestirememeniz pek de önemli değil aslında. Burada yapmanız gereken, Merkür Retro sürecini iyi kullanmakta yatıyor.

Neptun, başlatmak ve yaratmak istediğiniz oluşum ile ilgili kafa karışıklığı, sisli bir görünüm, atılan adımlarla ilgili sonucu öngörememek, hayallerinizle ilgili yaratmak istedikleriniz konusunda harekete geçmeniz konusunda size destek ve ya köstek olabilir.

Aldanma ve ya avunma, kanma enerjisi aktif olacağından zor da olsa gerçeklere sıkı sıkı tutunmanızı öneririm. Bunun yanı sıra bir hayalinizi  gerçekleştirmeniz de mümkün. Attığınız adımlarda sonuçtan çok gittiğiniz ve ya seçtiğiniz yola odaklanmalısınız..Rüyalarınızı takip edin, onlar bu konuda size destek olacaktır.

Yine 6 Mart’ta Uranus Boğa burcuna geçiyor. Uranus hayatlarınızda, 7 senelik yeni bir döngüye başlamanızı sağlayacak. 15 Mayıs 2018 ’te Boğa burcuna ilk girdiğinde, para piyasalarında etkisini göstermişti hatırlarsanız. Dolayısıyla 15 Mayıs ve 6 Kasım arasında maddi ve manevi güvenlik alanında yaşadığınız yönetmesi zor konular, bu 7 senelik süreçteki potansiyeli belirlemenize yardımcı olabilir. Genel anlamda baktığımızda yaşanabilecekler;

  • Global mali krizler
  • Konfor alanlarının değişmesi
  • Gelirlerde ani iniş ve çıkışlar
  • Paranın el değiştirmesi
  • Tarım/vergi/sigorta/banka alanında reformlar, önemli kararlar
  • Bereket kavramında boyut değişimi
  • Sanat/gıda alanında yeni akımlar
  • Depremler, toprak kaymaları

Bir diğer değişim ise, 6 Mart’ta Merkür Balık burcunun 29° derecesinde Retro harekete geçmesi olacak.  Son dereceler gezegenin, sabırsız ve aceleci hareket etmesine neden olabilir. Koç burcuna geçecek iken, son derece de Retro harekete geçen Merkür önemli bir uyarı vermekte bize. Yanlış giden birşeyler var. ve siz bunu düzeltmelisiniz. 19  Şubat’tan bu yana Retro alanda yani gölgede olan Merkür, aslında 10 Şubat’ta Balık burcuna geçtiği andan beri gölge işlevini yerine getiriyor. Bu nedenle 10 Şubat’ta ve 19 Şubat’ta yaşadığınız olaylar, Merkür Retro süresince, yani 28 Mart’a kadar, eğilmeniz ve bu alanda “Nasıl daha iyi bir sonuç elde ederim? Nasıl tamir ederim? Nasıl düzeltirim?” sorusuna cevap arayacağınız konular olacaktır. Takvimleri, telefonları karıştırın, olayları bulun ve işe koyulun.

Merkür’ün Balık burcunda Retro hareket ediyor olması ise,  bu Yeni ay’da atacağınız adımlardan beklediğiniz sonuçlarda çıtayı çok yükseğe koymamanız yönünde uyarmakta. Sonra hayal kırıklığına uğramayın..Deneme ve yanılma payıyla hareket edin, başaramazsanız kendinizi suçlamayın..

Yeni Ay’ın an haritasına baktığımızda aslında durum çok da kötü sayılmaz.

Yükselen Başak, kişisel hayatınızda planlı, programlı hareket etmek ve bir sistem oturtmak konusunda uyarı veriyor. Diğer taraftan. sağlık, sağlıklı beslenme, düzen, tertip gündemde. Evde güzel bir temizlik yaparak başlayabilirsiniz mesela..Diğer taraftan eleştirisel ve ya mükemmelliyetçi yaklaşımınızı sorgulamanız gerekebilir.

Yeni ay yöneticisi Jupiter ise, aile ve yuva alanında büyüme ve ya şartları iyileştirme konusunda, aynı zamanda da kişisel gelişim, geçmiş aile yaralarını, travmalarını şifalandırma alanında adeta sizi motive ediyor. Hayallerinize ulaşmanız için özgüveninizi arttırıyor.

Saturn ve Mars toprak grubunda, kalıcı bir iz bırakmanız için hayal gücünüzü zorlamanızı sağlarken, gerçeklerle bağlantıda kalmanızı sağlıyor. Kök salmanız için adeta sizi disipline ediyor.

Her ne kadar Uranus’ün burç değişimi, Merkür’ün Retro harekete geçmesi bizi ürkütse de, haritada bulunan Saturn ve Mars desteği ile gereken cesareti ve disiplini göstererek 21 Mart’ta İlkbahar Ekinoks’u ile birlikte gerçekleşecek olan Dolunay’da elinize somut bir şeylerin geçeceğini göstermekte. Bu nedenle Neptun’un yarattığı karmaşa ve algı problemlerini kenara bırakmanız, gerçekçi yaklaşımlara ilerlemeniz size fayda sağlayacaktır.

Aynı zamanda Yeni Ay sadece Neptun ile değil, Vesta sabit yıldızıyla kavuşuyor. Karmik ilişkiler, ruh eşleri, ruh ikizleri, karşınıza çıkabilir. Bu Yeni ay , karmik partnerler ve ruh eşleri ile karşılaşmalar için ilahi zamanlamayı işaret ediyor. Daha önce ruh eşinizle ayrıldıysanız da, barışabilir ve ya barışmanın yolunu arayabilirsiniz. Retro Merkür bu alanda hislerinizi nasıl dile getirmeniz konusunda sizin kendinizi sorgulamanızı sağlayacak. Duygularınızın düşüncelerinizi yönetmesi bu bağlamda işinizi zorlaştırabilir. Duygu ve mantık çatışması yaşayabilirsiniz.  Bu nedenle önemli bir karar almadan önce iyi düşünün. Ve ya kararınızı Dolunay sonrasına bırakın derim.

21 Mart’ta Terazi burcunda gerçekleşecek olan Dolunay, ilişkiler alanında önemli farkındalıklar ve aydınlanmalar sağlayacak. İlişkiler alanında sır perdeleri ortadan kalkacak. Özellikle de Dolunay öncesi 14-15-16 Mart’ta gerçekleşecek olan  Güneş ve Merkür kavuşumu, önemli bilgiler ve haberleri size ulaştırabilir. Öğrenecekleriniz Dolunay’daki kararınızı etkileyebilir.

Unutmayın ki bu Yeni Ay’da Balık’ın gölge yönü olan hayaller ve idealler, sizi bir anda kurban psikolojisine de götürebilir..Yaratıcılık, yaraları şifalandırmak ve yapıcılık, açmak istediğiniz kapının anahtarları olabilir..

Gökyüzünün tavsiyesi şudur: 

“HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORSAN, HAYATINDA YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAP..KONFOR ALANINDAN ÇIK VE DEĞİŞİMİ KABUL ET. BIRAK ZEMİN KAYSIN..AYAKLARININ KAYMASINI ÖNLEYECEK OLAN TEK ŞEY SADECE HAYALLERİN..DEĞİŞİMDEN KORKMA…”

ASTROLOG ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

 

 

Paylaş