Haziran ayı Burç yorumlarına baktığımızda bu ay, daha çok su ve ateş elementi burçların etkileneceğini görüyoruz. Venus ve Mars burç değiştiriyor. Venus önce Yengeç sonra Aslan burcuna geçiyor. Mars Aslan burcuna geçiyor. Merkür ileri harekete başlarken, Jupiter ve Neptun retro gezegenler kervanına katılıyor.

2021’in en önemli olaylarından biri olan Saturn – Uranus zorlu açısı 2.kez gündemi sarsarken, İkizler burcundaki Güneş tutulması hayatımızı baştan aşağı değiştirecek ve yeni bir sayfa açtıracak.

2 Haziran’da Venus Yengeç burcunda

İlişki ve para gezegeni Venus, 2 – 27 Haziran arası Yengeç burcunda seyahat edecek. İlişkilerde, şefkat ve merhamer, karşılıksız sevgi, anaçlık ve koruma duygusu etkin olacak. Jupiter’de Balık burcunda olacağı için ilişkilerde fazla vericilik, koruma ihtiyacı, annelik ve ya babalık yapmak dengeleri bozabilir. Finansal alanda ise, aileye, eve, yuvaya daha fazla para harcanabilir.

10/06 İkizler burcunda Güneş Tutulması

İkizler burcunda Güneş tutulması, hayatımızda yeni bir sayfa açmamıza neden olacak. Uzaklar yerine yakın çevremize, akrabalarımıza, kendi fikir ve düşüncelerimize odaklanarak doğum haritamızda İkizler burcunun etkisi altında olan hayat alanında yeni bir başlangıç yapacağız. Güneş tutulmaları gözle görülür, elle tutulur değişiklikleri hayatımıza getirirken, 26 Mayıs’ta yaşadığımız farkındalık bu karara ve girişime bizi sürükleyebilir. Dikkat edilmesi gereken nokta, Tutulmanın Neptun ile olan zorlu açısı. Merkür 23 Mayıs’ta Neptun ile yaşadığı olumsuz açı sebebiyle, hayatımıza bir takım hayalleri, yanlış bilgileri, idealize edebileceğimiz konuları getirmiş olabilir. Bu tutulmayla atacağımız adımın eğer bir hüsranla sonuçlanmasını istemiyorsak, adımları dikkatli atmalı, tam olarak ne istediğimize odaklanmalı, ve oymuş gibi görünen ve öyleymiş gibi duran şeyleri hayatımızdan çıkarmalıyız. Kanmak ve inanmak, avunmak enerjisi aşırı derecede kararlarımız üzerinde etken gibi görünüyor. İkizler ve Yay burçları en çok etkilenenler olacak.

11/06 Mars Aslan burcunda

Mars, Nisan ortasından bu yana Yengeç burcunda sürdürdüğü yolculuğa veda ediyor. Aslan burcunda daha saldırgan, daha kreatif ve üretken, ben merkezci bir yaklaşım eylem ve aksiyonlarda etken olacak. Öfke ve agresyon, karşı tarafa saldırgan bir enerji içinde olabiliriz. Mars buradaki yolculuğuna 29 Temmuz’da son vererek Başak burcuna geçecek. Kova, Akrep ve Boğa burçları dikkat! Bu dönemde zorlanabilirsiniz.

15/06 Saturn – Uranus zorlu açıda

İlkini Şubat ayının 2.haftasında yaşadığımız ve etkisini 10 gün boyunca hissettiğimiz Saturn – Uranus zorlu açısı, konfor alanının dışına çıkmaya korktuğumuz alanlarda savaşmak ve mücadele etmek ve geri dönüşü olmayan değişimleri harekete geçirmek noktasında, hayatlarımızı etkilemişti. Saturn Kova, teknoloji, sosyal adalet, haklar, insanlık, kurallar, özgürlük ve özgünlüğe dair sahip olduğumuz alanlar, teknoloji ve yenilikler konusunda zincirleri kırarak değişimi kabul etmemizi talep eden bir enerjide, çaba sarf etmemizi, emek harcamamızı ve sıkı çalışmamızı destekler vaziyette etkiledi. Şimdi retro vaziyette iken, bu konuya bir uyarı daha çakıyor. Ve daha iyisini yapabilmek için biraz daha kafa yormamızı bekliyor. Ekonomik koşullar, finansal piyasalardaki ani iniş ve çıkışlara karşı pandeminin ve karantinanın getirdiklerini sorgulama zamanındayız. Sıkı çalışanlar ve stratejilerini revize edenlerin ödülleri, 25 Aralık civarında gelecek.

20/06 Jupiter Retro Harekette

Jupiter Retro alana, 27 Mart itibariyle Kova burcundayken giriş yapmıştı. Şu anda Balık burcunda seyahat eden Jupiter, retro harekete 20-21 Haziran itibariyle geri harekete başlayacak. 28 Temmuz’a kadar Balık burcunda geri hareketine devam edecek olan Jupiter, 13 Mayıs – 20 Haziran arasında büyüdüğümüz , kendimizi manevi anlamda geliştirmeye çalıştığımız alanlarda inançlarımızı ve felsefemizi sorgulamamızı isteyecek. Burada egoyla mücadele edecek olan burçlar, Haziran ayında özellikle, Balık, Yay, Başak ve İkizler burcu olacak.

21/06 Güneş Yengeç burcunda

Bir ay boyunca aile, yuva, ev, aile içi ilişkiler ön planda olacak. Duygusal anlamda daha koruyucu, şefkatli ve merhametli hareket edebiliriz. Doğum haritamızda Yengeç burcu etkisi altında olan hayat alanına odaklanmak durumunda kalabiliriz. Balık, Yengeç, Akrep burçları olumlu etkilenirken, Terazi, Oğlak ve Koç burçları güç savaşlarına girebilirler.

22/06 Merkür İleri Harekette

Merkür, 30 Mayıs’ta başladığı Retro sürecini 22/06’da sonlandırıyor. 15 Mayıs’tan itibaren, bilgi, iletişim, eğitim, öğretim, ticaret, reklam, ulaşım gibi konularla ilgili her şeyi gözden geçirme fırsatı yakaladığımız bu süreç bizi gerçeklerle, hatalarla, yanlışlarla karşılaştırarak daha doğru bir aksiyon ve ya karar almamıza yardımcı olmakta. Merkür Retro alandan tamamen 7 Temmuz’da çıkış yapacak.

24/06 Oğlak burcunda Dolunay

Oğlak burcundaki Dolunay, sorumluluk, görev, statü, strateji, gelecek planları, iş ve mesleki konularda önemli bir bitiş, sonlanma ve aydınlanma yaşamamız mümkün. Ocak ayında almış olduğumuz kararların ve attığımız tohumların hasadını yapmamız bu süreçten sonra başlayabilir. Ay’ın Jupiter ile olan açısı duygusal ve manevi anlamda kendimizi besleyeceğimizi fakat bir o kadar da gereksiz sorumlulukların farkında olacağımızı gösteriyor. Yönetici Saturn’un Mars ile olan açısı, eyleme geçmek, hareketlenmek konusunda daha özgür ve isyankar olmamızı, beraberinde de, 31 Mart 2020’de harekete geçtiğimiz konularla ilgili önemli sonuçlar elde edeceğimizi göstermekte. Oğlak ve Yengeç burçları en çok etkilenenler olacak.

25/06 Neptun Retro Harekette

Neptun Balık burcunda Retro sürecin 25 Haziran itibariyle başlıyor. Gerçeklerle yüzleşme zamanımız geldi. Beklentileri ve idealleri sorgulama zamanı. Ne harikadır ki, buna ihtiyaç duyduğumuzu söylemeliyim. Bu nedenle 10 Haziran’da Güneş tutulması ile birlikte yapacağımız yeni başlangıçları bekletmekte fayda var. Neptun retrosu bize burada daha doğru yönlendirme yapacak, olmayacak hayallerin peşinden koşturmayacaktır.

27/06 Venus Aslan burcunda

Venus ay başında gireceği Yengeç burcunu 27 Haziran’da terk edecek. 22 Temmuz’a kadar Aslan burcunda, Mars’a eşlik edecek. Bu dönem yaşanacak aşklar, son derece ateşli ve tutkulu olabilir. Temmuz ayı bu açıdan Haziran ayından daha verimli görünüyor. Fakat kıvılcımları Haziran sonundan itibaren çakmaya başlayabilir. Kova, Akrep ve Boğa burçları dikkat! Bu dönemde ilişki ve para konularında yol ayrımlarına gelebilirsiniz.

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş