Oğlak burcundaki Plüto, 27 Nisan 2021 itibariyle, geri hareketine başlıyor. Akrep Dolunay’ı ile birlikte gelişmesi bir dönemin bitişini de ifade etmekte.

Retro Güneş ve Ay olarak ışık diye hitap ettiğimiz gökyüzü cisimlerinin dışında, tüm gezegenlerin deneyimlediği bir prosestir. Retro dönem korkulması gereken bir dönem değil, fakat geçmişe dönük değerlendirmeler, gözlemler ve içimize dönmemiz gereken zamanları gösterir. Bu yeniden değerlendirme prosedürü, aslında bizim hatalarımıza, yanlış anlamalarımıza, yanlış hesaplamalarımıza ışık tutar ve böylelikle burada bazı düzeltmeler, ya da revizyonlar yaparak, en faydalı olacak yeni çözümler, yeni stratejiler üretmemize yardımcı olur.

Pluto Retro alana 5 Ocak 2021 itibariyle giriş yaptı. Dolayısıyla 5 Ocak 2021 civarında yaşadığımız kariyer, iş, görev ve sorumluklar alanındaki bazı olaylar, bu Retro da masaya yatırılması gereken asıl konulara ışık tutmakta.

Plüto 2020 Ocak ayında, Satürn ile kavuşum yaparak, pandeminin acı gerçeğini gündeme getirmişti. Ölümle sonuçlanan vakalar medyaya yansımıştı. Pluto yeraltını ifade eden bir gezegen olduğu için, ölüm ile de anılmaktadır. Şimdi ise geri harekete yani Retro harekete geçen Plüto, bu alanda pandemi nedeniyle yaşanan kayıpların azalmasına, iş veya kariyer alanında yaşadığımız stres ve baskının hafiflemesine yardımcı olacak.

PLUTO RETRO SÜRECİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN ÖNEMLİ TARİHLER:

5 Ocak 2021 civarında kariyer ve iş hayatınız ile ilgili aldığınız önemli kararların sonuçlarını 28 Temmuz 2021’de alabileceksiniz.
28 Ocak 2021‘de, finans ve ilişkiler, anlaşmalar, kontratlarla ilgili köklü değişimlerin sonuçlarını ise 24 Haziran 2021 civarında alabilirsiniz.

5 Haziran 2021, oldukça agresif ve zorlu geçecek bir günü ifade ederken, aslında bazıları için geçtiğimiz yıl Mart ayı’nın ortasında alınan bazı aksiyonların sonuçlarını getirebilir. Aslında bu oluşum gökyüzünde pandeminin getirmiş olduğu ölümle sonuçlanan vakalarında önüne geçebilmek için aldığımız tedbirlerin sonuçlarını çok net bir şekilde önümüze koyacak. Geçtiğimiz sene, 22 Mart 2020 haftası ile birlikte başlayan yoğun kapanış ve karantina, 5 Haziran itibariyle tamamen son bulabilir veya minimuma düşürülebilir.

Plüto Retro hareketine 7 Ekim 2021’e kadar devam edecek ve onun Retro harekete geçmesi ile birlikte diğern gezegenlerin de Retro süreçleri başlamış olacak. Retro sezonu Pluto ile açılmış oldı. Hemen arkasından Retro harekete geçecek olan Satürn 24 Mayıs’ta, Merkür 31 Mayıs’ta, Jüpiter ise 21 Haziran‘da Retro harekete başlayacak. Neptün ise 27 Haziran‘da en son retroya giren gezegen olacak.

Satürn’ün Retro harekete başlamasıyla birlikte pandemi ile ilgili kısıtlamalar da azalmaya başlayacak. Uçuşlar, seyahatler, hafta sonu yasakları veya sosyal adalet gibi konulara koyulan bazı engeller kaldırılabilir. Bu alanda daha pasif bir süreç başlayabilir.

Pluto, Jüpiter, Satürn gibi ağır gezegenlerin Retrodan çıkışları Ekim ayının ilk haftasıyla birlikte gerçekleşecek. İlk önce Pluto, Retro alanı terk ederken, hemen arkasından Satürn ve Jüpiter retro süreci tamamlayacak ve ileri gitmeye başlayacak. Bu ileri hareketle beraber yine vaka sayılarında artışlar görülebilir. Ve biz geçtiğimiz sene olduğu gibi tedbirsiz davranışlarımızın bedelini ödeyebiliriz.

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş