27 Nisan 2021 saat 06:31’de 7° Akrep burcunda bir Dolunay gerçekleşecek.

Bu Dolunay’ın özellikle psikolojik anlamda çok derin ve dönüştürücü olma özelliği bizi sarsabilir. Akrep burcundaki ay her zaman düşük bir enerji de ve abartılı bir olumsuzluk barındırmaktadır. Dolunay ise hayatımızda bazı döngülerin bitişini, sonlanmasını, sonuçlanmasını getirirken, bir konuda gizem perdesini ortadan kaldırarak bize aydınlanma ve farkındalık sağlar. Bu Dolunay’da her şey netlik kazanıyor. Akrep burcunun olduğu hayat alanınızda bir çok gizemin çözüldüğüne şahit olabilirsiniz.

Bu dolunay oldukça sert açılar barındırmakta. An haritasına baktığımızda Akrep burcunda Dolunay’ın, Merkür, Venüs ve Uranüs ile zorlu bir açı yaptığını görüyoruz. İlişkilerde ve özellikle de finansal birlikteliklerde güvensiz ve şüpheci bir yaklaşımdan dolayı yol ayrımları, ani kopuşlar gündeme gelebilir ve bu sessiz bir ayrılık olarak yaşanabilir. Duygularımızı ifade etmekten kaçacağımız kendimizle yüzleşmekte zorlanacağımız bir dolunay bizleri bekliyor. Finansal piyasalar ve ekonomideki ani ve beklenmedik değişimlerin korku ve kaygıları tetiklemesi, kıtlık bilincinin yükselmesi ve kaybetmekten çok elimizdeki her şeye daha fazla bağlanmamıza neden olabilecek bir dolunaydan bahsediyoruz.

Venüs ve Merkür’ün Uranüs ile yarattığı sürpriz ve beklenmedik durumlar bizi bu duygusal türbülansa itmiş vaziyette. Tüm bu zorlu açılara Kova burcundaki Satürn’ün T-kare yapıyor olması, yani oldukça zorlu bir açı, işleri daha da zora, çıkmaza sürüklemekte. Bize uygulanacak sınırlamalar ve kısıtlamalar artarken, otoritelerin karşısında dışlanmak ve reddedilmek noktasında olumsuz bir ruh hali içine girebiliriz.

Şubat ayında özellikle teknoloji, insan hakları, sosyal adalet, özgürlük, alternatif teknikler veya benzeri alanlarda yapılanma içine girme arzumuz, bu dolunay ile bizi duygusal bir ruh haline sürükleyebilir. Tutkularımızın ve hırslarımızın kurbanı olmak üzereyiz. Güç ve kontrol arzusu, kazanayım derken bize kaybettirebilir ve kaybettiklerimiz kazandıklarımızdan çok daha fazla olabilir. Dışlanmak ve reddedilmek, bir grubun içerisinde sayılmamak ile ilgili çok ciddi endişe, kaygı, korku içerisindeyiz. Akrep burcunun sessiz bir burç olması ve beraberinde Merkür ile karşıt yapan bir dolunay sessizliğe gömüleceğimizi söylüyor. Sessiz bir isyandayız.

Satürn’ün zorlu açısı özellikle pandemi bağlamında kısıtlamalar ve engellemeler ile ilgili ek sorumlulukları veya özgürlüklerin kısıtlanması ile ilgili durumları gündeme getirebilir. Haksızlığa uğramış gibi hissetmek çok mümkün.


Yönetici Mars’ın da Yengeç burcunda olduğunu hatırlatmakta fayda var. Mars da Yengeç burcunda düşüşte, ve Dolunay ile karşılıklı ağırlama halinde olduğundan, Akrep burcunda Dolunay’ın üstündeki etkisi iki katına çıkmış vaziyette.. Enerjisini doğru düzgün kullanamaz halde olmasına rağmen, farkında olmadan etrafına zarar verebilecek güçte. Hem kendine hem de başkalarına. ve Mars’ın yöneticisi olduğu bu Dolunay’a olumlu açısı işleri daha da çıkmaza götürmekte.

İçimizdeki hırs ve tutkunun, kıskançlığın, şüpheciliğin, güç ve kontrol etme ihtiyacının, arzunun çok daha kolay intikama ve nefrete dönüştürebileceğini gösteriyor.

Tüm bu duygularımızdan arınmak zorunda olduğumuz bir süreçle yüzleşeceğimiz bir Dolunay bizleri beklemekte. Kendimizle barışık olmak, incinebilirlik ve savunmasızlıktan işlemek, değişim ve dönüşüme gönüllü olarak, korkularımızı bırakmak ve kıtlık bilincinden çıkmak bu Akrep Dolunay’ında tek çare. Bunun için meditasyon, şifa çalışmaları ve ya farklı enerji teknikleri uygulayabilirsiniz.

Siz neyi kaybetmekten en çok korkuyorsanız, hangi konu hakkında aşırı şüpheci ve güvensiz yaklaşıyorsanız, bırakın! Gitsin! Aksi takdirde kaybınız daha büyük olabilir.

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

Paylaş