28 Mart 2021 saat 21:48’de yaşanacak olan Terazi burcundaki Dolunay, ilişkiler, ortaklıklar, sözleşmeler gibi konularda bazı bitişleri, farkındalıkları, sonlanmaları tetikleyebilir.
Dolunay, her yeni ayın sonucunu, atılan tohumların hasadını ve bazı aydınlanmaları bize yaşatır. Bu dolunay ile, uzun vadeli projelerin özellikle de Eylül 2019’da aldığımız kararların ve yeni başlangıçların sonuçlarını bize verebilir.

An haritasına baktığımız zaman, Terazi burcunda Dolunay’ın bilinçaltı, mahremiyet, inziva ve yalnız kalmak istediğimiz alanlarda gerçekleştiğini görüyoruz. Bir şekilde özellikle, ilişkiler ve birliktelikler alanında kendi içimize attığımız duyguların esiriyiz. Ve ya bir ayrılık acısı yaşıyoruz, bir kavga, bir münakaşanın, bir yasal sürecin getirdiklerini anlamaya ve hazmetmeye çalışıyoruz. Bir ilişkiyi veya ortaklığı sonlandırmak konusunda düşünceler içerisine girebiliriz. Burada duygularımızı ifade etmek veya bu duyguların farkına varmak, bu dolunay ile mümkün görünüyor.


Yönetici gezegen olan Venüs’ün Terazi burcundaki Dolunay’a karşıt olması, çok olumlu bir gösterge değil ve ilişkiyi bitiren veya sonlanmasına neden olan ikinci veya üçüncü kişilerin varlığına işaret. Merkür’ün ise Neptün ile olan kavuşumu, zihnen bulanık, adeta şu an önümüzdeki senaryoyu net bir şekilde göremediğimizi ifade ediyor. Bir sis bulutu içerisinde ilerliyoruz veya pembe gözlüklerimizi çıkartmak istemiyoruz, bazılarımız ise kurban psikolojisi içinde, depresif duygularla boğuşuyor. Gerçekleri görmek veya gerçeklerle yüzleşmek ile ilgili bazı kaygılarımız var. Venus’un hemen yanı başındaki Chiron’un Dolunay’a karşıtlığı, yaralarımızdan , travmalarımızdan kaçınmak için çaba gösterdiğimizi söylüyor.

28 MART 2021 – TERAZİ BURCUNDA DOLUNAY – WWW.ASTROKLAROS.COM


İstanbul koordinatlarına göre çıkartılmış olan Terazi burcunda Dolunay’ın an haritasında Uranüs, alçalan ile kavuşumda. Kavganın veya ayrılığın, dış koşullar tarafından aniden, birden, sürpriz bir şekilde gerçekleştiğini bize göstermekte, ve ya ayrılmaya bizim kontrolümüz dışında gelişen olayların sebep olduğuna işaret ediyor. Ekonomik durumlar buna dahil görünüyor. Ve bu durum bizi oldukça sıkıntıya sokmakta. Neden mi? Biz ilişki kurmaya devam etmek isterken, sanki karşı tarafın veya bizim kontrolümüz dışında bu olayın gelişmesi bizi oldukça yıpratıyor. Hem ilişkide, ortaklıkta ve ya sözleşme dahilinde kalmayı istemek, hem ilişkide yaşanan problemlerden dolayı devam edememek bizi çıkmaza götürmekte. Partneri, ortağı, tüzel kişiyi, karşı tarafı sorgulamak bir çözüm olmaktan çıkıyor. Aynayı kendimize tutarak, gerçeklerle yüzleşmeyi tercih etmeliyiz.

Mars’ın olumlu açısı, özellikle Terazi burcunda Dolunay’dan iki gün önce gerçekleşen bir organizasyon veya kalabalık bir grup, eğitim ve ya sosyal çevrenin bu durumu tetiklediğini, hatta işleri kolaylaştırdığını gösteriyor. Kadersel etkiler altındayız.

Eğer şu an ayrılmıyorsak veya terk etmiyorsak, terk edemiyorsak, bu duygu veya düşünce içerisine, Dolunay’ın bize yaşattırdıkları ile girmemiz mümkün. Yakın çevremizin, ailemizin veya aile gibi gördüklerimizin bu kararda etkisi çok fazla olabilir. Yeni bir hayat kurmayı düşünerekten bu kararı değerlendirmeye almamız mümkün.

Özellikle yasal konular, hak, hukuk, adalet, ilişkilerde denge problemleri nedeniyle duygularımızı dışarıya vurmak, içimizi dökmek ve ifade etmek isteyebiliriz. Alma – verme dengesinin bozulduğuna işaret ederek, incindiğimizi dile getirmek isteyebiliriz.

Haklı olduğumuzu karşı tarafa göstermek, haklılığımızı ispat etmek isteyebiliriz. Fakat burada asıl dikkat edilmesi gereken şey, karşı taraftan ne bekliyorsak, aslında karşı tarafın da bizden aynısını beklediğini bilmektir. Ayna prensibi, bu Terazi burcunda Dolunay’da oldukça güçlü çalışmakta. Partnerlerin veya ortakların olayı tek taraflı değerlendirmesi, bu anlaşmazlığı veya dengesizliği ortaya net bir şekilde koyabilir.

Bu Dolunay görünenlerden çok, görünülmeyenlere odaklanması gerektiğini gösteriyor. Bazı şeylerin farkında olup, tam tersini ifade etmek zorunda kaldığımız durumları da işaret etmekte. Geçtiğimiz Kova Yeni ay’ında yapmak istediklerimizi geliştirmek ve burada gerekli istikrarı yaratmak için Terazi burcundaki Dolunay oldukça faydalı olabilir. Gerekli detoksu getirebilir.

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş