24 Ocak 2020 Kova burcunda Yeni Ay radikal ve kritik kararlar, özgürlük arayışı..

Yeni Ay ne zaman gerçekleşecek?

KOVA BURCUNDA YENİ AY ASTROKLAROS.COM

Yeni Ay 24 Ocak, saat 23:41’de 4° Kova burcunda  gerçekleşecek.

Kova, yenilikleri, isyanı ve özgürlüğü aynı zamanda özgün ve orijinal, marjinal oluşumları, aktivizmi ve kitlesel gruplaşmaları ifade eder.

Yeni Ay ne demek?

Yeni ay, Güneş ile Ay’ın aynı burç derecesinde birbiriyle kavuştuğu anı,bir başka deyişiyle gökyüzünde ayı göremediğimiz zamanı ifade eder.

Yani karanlığı..

Kova burcunda Yeni Ay bizi nasıl etkileyecek?

Yeni Ay’ın Kova burcunda gerçekleşmesi ile doğum haritasında Kova burcunun etkisinde olan hayat alanında yeni bir başlangıç ve ya oluşum içine girmenize neden olur.

Fakat Güneş Kova burcunda rahat değildir. Çünkü tek ve erişilmez olmak arzusundadır, Aslan burcunun yöneticisidir. Kova burcu ise, Aslan burcunun zıt burcudur. Aslan’ın ego ve kibirine, bu yöndeki bireysel ihtiyaçlarının tersine, gruplaşmaların, insanlığın ve yardıma muhtaçların Robin Hood’u olmayı yeğleyen bir enerjidedir. Dolayısıyla Güneş, böyle bir ortamda bireysel enerjisini ortaya koyamadığından aleyhimize çalışabilir.

Bu Yeni ay, yanıltıcı ve riskli etkilerin altında olacak.

Uranus ile olan zorlu açısı, isyankar bir ruh haliyle, bizden beklenmeyen tepkiler vermemize ve ani bir şekilde radikal oluşumlara adım atmamıza neden olabilir. Her şey kafamızda netken, Uranus’un etkisinde tamamen tersini yapma eğilimine geçebiliriz. Özgürlüğü elde etme isteği, her zamankinden yüksek olacak.

Bu Yeni Ay’ın an haritasında yükselen burç Terazi. İlişkiler, ortaklıklar, sözleşmeler ve kontratlar, anlaşmalar başlattığımız enerjide önemli etken. 

Yönetici Venus, Neptun ile kavuşmakta.  Maddi konularda ve aşk ilişkilerinde ayaklarımız fazla yerden kesilmiş olabilir, gerçekle olan bağlantımızı kaybetmiş olabiliriz. Bu etki altında marjinal kararlar alıp yeni oluşumlar içine girmek isteyebiliriz. Bu da riski davet etmekte. Yanılgılar içinde olabiliriz.

Diğer taraftan Merkür ve Mars arasındaki olumlu açı, kitlesel iletişimle motivasyonumuzu, bilgisel donanımımızı ve aksiyona geçmekteki hızımızı arttırırken, Mars’ın, Venus ve Neptun ile zorlu açısı  ilişkilerde bıçak sırtı hareket etmemize ve riskli bir takım hareketler yapabileceğimize işaret ediyor. Karşılıklı çekime hayır demekte zorlanırken, hızlı ve fevri alınan kararlar sonrasında pişman olabiliriz. Çünkü bu hafta peri masallarına, fantezilere inancımız yüksek olacak.

Bu Yeni Ay, aşk hayatı ve ilişkilerde hızla alınacak kararlara işaret etmekte. Kendimizi haklı çıkarmak için bir çok bahaneye sahip olacağız. Diğer taraftan, son dönemde Saturn ve Pluto’nun bize yaşattığı stresli değişimler ve eski düzeni yıkmak konusunda oldukça yorulmuş ve yıpranmış olmamız, güvenli bir sığınak arayışımızı hızlandırabilir, bu alanda alınacak sabırsız ve kritik kararları tetikleyebilir.

Dikkatli düşünüp, sonuçlarını düşünerek ve hazmederek hareket etmekte fayda var.

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

 

Paylaş