Dolunay bu ay 21 Mart 2019’da, 0 derece Terazi burcunda  03:42’de tam da İlkbahar ekinoksunun olduğu an meydana gelecek.

Ekinokslar, astrolojide büyük önem taşır. İlkbahar ekinoksunun ise ayrı bir önemi vardır. Doğa uyanışa geçer ve o gün Güneş, gökyüzünde Zodyak’ın ilk burcu olan Koç burcuna geçer.

Geçtiğimiz son iki Yeni Ay, gökyüzünde başlangıçlar yerine bitişleri getirdi. Bu Dolunay ise, 0 derece Terazi burcunda bitişlerle bir başlangıcı gündeme getirecek. Terazi burcu,  ilişkiler, denge, adalet, empati, huzur ve barışın sembolüdür. Bu Dolunay, özellikle ilişkiler konusunda önemli farkındalıklar ve aydınlanmalar ile yeni bir yol çizmenize neden olacak..

An haritasını incelediğimizde, Dolunay’ın ekinoksla beraber oluşması, çok büyük bir dönemin başlangıcına işaret. Ne karar alıyorsanız, Ekim ayına kadar etkisini sürdürecek bir enerji içine gireceksiniz. Bu Dolunay’a kadar hayatınızda ciddi bir temizlik ve ya elemeye gitmiş olmalısınız. Balık burcundaki Merkür Retrosu da, bu konuda geriye dönüp bakmak, kendinizle yüzleşmek, bilinçaltınızda sizi kısıtlayan ve ya engelleyen bir çok düşünceyi ve ya yargıyı keşfetmek konusunda size yardımcı oldu. Artık kafanızda neyi, ne şekilde düzeltmek, ne şekilde değiştirmek konusunda bir takım fikirler var. Acele etmeyin, ay sonuna kadar daha vaktiniz var. Aksiyona Nisan’ın ilk haftasından sonra geçebilirsiniz. Bakış açınız ve inançlarınız ile ilgili değişim devam ederken, yerine yenilerini yaratmanın zamanı geliyor.

İlişkilerde almayı kabul etmek ve dengeyi korumak bu Dolunay’ın mottosu olacak. Duygular ve hisler açığa çıkacak, karşınızdakine ne hissettiğinizi, ne düşündüğünüzü dile getirmek isteyebilirsiniz. Geçmişte çabaladığınız alanlar, çabalamak istemediğiniz alanlar, yargılamalarınızdan kaynaklı göremedikleriniz, yüzleşemedikleriniz bu Dolunay’ın etkisiyle gün yüzüne çıkacaktır. Bazılarınız bu doğrultuda ilişkisinde yollarını ayırmaya karar verirken, bazılarınız ilişkisinde tekamülü ile ilgili sınavını geçip, ilişkisini bir üst boyuta taşıyabilir.

Koç burcuna henüz geçen Chiron, Güneş’e bu Dolunay’da eşlik etmekte . Bu Dolunay bazı travmaların, acıların ortaya çıkmasını sağlarken, bazı yaraları temizlemek ve iyileştirmek için merhem olacak. Acılarınızı, yaralarınızı, korkmadan açığa çıkarın, çıkarın ki şifalanmak için alan açılsın. Utanmak, kurban psikolojisine girmek, çekinmek, yanlış anlaşılmak, yargılanmak gibi korkularınızı yok ederek, harekete geçin. Zaman kaybetmeyin, derim. Ne olacaksa, sizin hayrınıza olacaktır. Başka bir ihtimal yaratmayın.

Dolunay yöneticisi Venus, Kova burcunda, Jupiter’e destek olurken, Mars ile zorlu bir çatışma içinde. Bazılarınız partneriyle kavga ve ya tartışma içine girerek, ilişkide kırılma noktası yaratabilir, böylelikle kendisini özgürleştirme konusunda seçim yapabilir. Bazılarınız ise, partneriyle arasındaki ateşi, arzuyu büyüterek, aşkına aşk katabilir, çok keyifli  vakit geçirerek, birlikte özgürlüğün tadına varabilir. Birlikte seyahate bile çıkabilirsiniz.

Bu dönemde 6 Mart Yeni Ay’ı ile attığınız bir adımın, girişimin sonucunu alabilirsiniz. Diğer taraftan, Dolunay’ın, Boğa burcuna geçen Uranus ile 150 derecelik bir açı içinde olması, maddi ve ya manevi güvenlik alanlarıyla ilgili bir takım beklenmedik durumları hayatınıza getirebilir, ve bu durum sizin ilişki konusundaki kararlarınızı etkileyebilir. Sizin konfor alanınızı sarsan önemli bu olaylar, bu dönemde yolunuzu seçmenize yardımcı olabilir. Özgürlük alanınız kısıtlanmış gibi hissedebilirsiniz. Bu olumsuz hissiyatın geçici olduğunu bilmelisiniz. 

Diğer taraftan Mars , Saturn’e, Pluto’ya olumlu açı yapmakta. Eril enerjiniz, sağlam ve disiplinli bir şekilde değişime hazır ve sorumluluklarının, görevlerinin bilincinde.

Sabian sembollerine göre, 0 derece Terazi, muhafaza edilmiş ve içinden geçen iğne ile mükemmelleştirilmiş bir kelebek semboliği ile adlandırılır. Bu sembolik aslında, bu Dolunay ile, mükemmel ve çok özel bir hayatın ortaya çıktığı ölümsüz kılınmak istenen gerçekliği ifade ediyor.

İlkbahar ekinoksu, aslında Sonbahar ekinoksunda (23 Eylül) bırakmak istediğiniz tüm olumsuz enerjilere ithafen sizi yeniliklerle kutsamakta, baştan aşağı yenilemekte, değişiminizi ve dönüşümünüzü tamamlamakta..

Böylelikle yeni tohumlar ekmenize ve yeni bir dünyaya merhaba demenize olanak tanıyor. Artık sizin için yeni bir hayat başlamak üzere.

Sevgiyle kucaklayın..

ASTROLOG ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

 

Paylaş