2018’de tutulmalar, 31 Ocak 2018 tarihinde gerçekleşecek olan 11 derece Aslan burcundaki Ay tutulması ile başlamakta.
Bu tutulma, Aslan burcunda gerçekleşmesi ve de yönetici Güneş’in Kova burcunda çok da güçlü olmamasıyla birlikte, oldukça önemli farkındalıklara ve aydınlanmalara işaret edeceğini göstermekte. Bir önceki yazımda belirttiğim gibi 21 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleşen Aslan burcundaki Güneş tutulmasıyla, tetiklenen girişimler ve başlangıçlar, bu Ay tutulması ile önemli finallere ve tamamlanmalara imza atacak , dikkat çekici aydınlanmalara sebep olacaktır.

Ay’a karşıt açıda bulunan Venus , ilişkiler ve para konusunda duygularınız ve mantığınızın çelişeceğine işaret etmekte. Hatta mantığınız ile özgürce ve radikal bir biçimde hareket etmek isteyişiniz, duygusal anlamda sizi zorlayabilir . Buna sebep olan asıl olay, Ay’ın Ceres ile birlikte hareket ediyor olmasıdır.

Ceres, anneliği , yuvayı, ebeveyn olmayı ve de beslemek ve korumak alanında hareket eden her türlü kavramı simgeler. Bu durum, annelik ve ya ebeveynlik duygularınızın kabaracağına, sizi zorlayarak asi ve isyankar bir ruh hali içine girmenize neden olarak, her türlü otoriteye karşı gelecek güce sahip olacağınızı vurgulamakta.

Bu tutulmayla, yuva kurma, ev sahibi olma, aile ve ya  çocuk sahibi olma, çocuklarınız varsa onlarla olan ilişkilerinizi düzenleme ve ya iyileştirme , gayrimenkul ve ya eviniz ile ilgili alanda ailenizi bağlayıcı kararlar alma ihtiyacı içerisinde olabilirsiniz. Ya da bu duygularınızın farkına varabilir, bu alanda her türlü cesaret ve atılım gücünü kendinizde bulabilirsiniz. Aslan burcu, içinizdeki çocuğu da ifade ettiği için, eğlence, tatil ve ya sosyal aktiviteler ile bu duygularınızı kolayca ifade ederek kendinize yeni oyun alanları yaratabilirsiniz.

Ay tutulmaları özellikle Kuzey Ay düğümü ile birlikte olduğunda , artık size faydası dokunmayan , ya da hayatınızda görevini tamamlamış bazı olguların hayatınızdan çıkıp gitmesine neden olur. İsteyerek ve ya bilinçli olarak bırakmak ve ya terketmek zorunda olduklarınız; ruhunuzun tekamül yolunda önemli adımlar atmanıza yardımcı olan olgulardır.

An haritasında Buket şeklindeki gezegen dizilimi, bu tutulmada ipleri elinde tutanın, olayları komuta edenin, yine Ay ve Ceres olduğunu göstererek, aile , ev, yuva kavramlarının girişimlerinizde size anahtar olup, yeni kapılar açmanızda , bazılarını da kapatmanızda önemli etken olacağını gösteriyor.

21 Ağustos 2017 tarihinde her ne yaşadıysanız, hangi alanda önemli adımlar atıp, başlangıçlara imza attıysanız, bu Ay tutulması ile birlikte sonuçlarını almaya başlayabilirsiniz. Diğer yandan hedefinizi tam anlamıyla gerçekleştirmek için terkedilmesi ve ya bırakılması gereken olgularla yüzleşmeniz , farkına varmanız an meselesi olacaktır.

Artık yolunuz daha aydınlık , daha nettir..

Dikkat etmeniz gereken nokta Neptün ‘un yıpratıcı ve aldatıcı etkisi ne kapılmamaktır.
Gerçeklerle yüzleşmekten korkmayın, kendinizi avutmak, kandırmak, gerçeklerden kaçmak hayat yolunuzda size sadece zaman ve güç kaybettirir..
Gereksiz ve ya aşırı fedakarlıklar ise , sadece sizin suistimal edilmenize neden olur, size birşey vermez, sadece sizden alır ve götürür.

sssss

Paylaş