16 Şubat 2018’de saat 00:05 ‘de 27º Kova burcunda Güneş tutulması meydana gelecek.

Bu Güneş tutulması, Güney Ay Düğümü eşliğinde gerçekleşmesi nedeniyle, hayatınızda size faydası olmayan, sizi kısıtlayan ve engelleyen, gereksiz tutunmalardan arınmanız ve bırakmanız sayesinde gerçekleşecek önemli başlangıçlara, aynı zamanda ruhunuzu ve egonuzu arındırarak yeni bir döneme başlayacağınıza işaret etmekte. Bu yeni dönem, 31 Ocak Ay tutulması ile yaşadığınız olaylardan çıkardığınız dersler doğrultusunda, kafanızda netleştirdiklerinizle birlikte, alacağınız önemli bir karara ışık tutuyor.

Tutulmanın an haritasındaki pozisyonunu incelediğimizde, Juno asteroidiyle aynı derecelerde olduğunu görüyoruz. Juno, haritada ideal eşi ifade eder. Bu durumda evlilik, ideal partner ve ciddi birliktelikler tutulmanın ana gündemini oluşturabilir. Sevgililer gününe yakın gerçekleşmesi çok da isabetli görünüyor..

Bu tutulma, sevgilinize kolayca evlilik teklif etmenize neden olabilir, evlilik konuları gündeme gelebilir. Bir anda ve beklenmedik şekilde bu kararı alabilirsiniz. Hatta bunun için sıra dışı yöntemler deneyebilirsiniz. Çünkü Kova burcu, özgürlük, radikal ve sıra dışı tutumlar, heyecan ve macera barındırır bünyesinde.

Merkür ‘ün de tutulmaya aynı derecelerde eşlik ediyor olması, fikirler, düşünceler, rasyonel bilgi, iletişim ağına dikkati çekiyor. Aynı zamanda kardeşleriniz ile olan ilişkileriniz , yakın çevreniz, akrabalarınız ve yaşadığınız ortamla ilgili radikal, sıra dışı tutumlar ve fikirler içine girebileceğinizi de göstermekte. İnteraktif iletişim ağları, sosyal medya, telekomünikasyon alacağınız kararlarda size yardımcı olabilir. Uzaktan iletişimi tercih edebilir, sosyal medya aracılığıyla iletişim kurmayı deneyebilirsiniz. Diğer yandan, tutulmanın Uranus ile olan olumlu açısı, girişimlerinizde sizi oldukça heyecanlandırabilir, yenilik ve özgürlük temasıyla hareket etmenize neden olabilir. Alacağınız bu yeni kararı uygulamada, farklı çözüm yolları, yeni bir bakış açısı, teknik ve ya yöntem denemenize yardımcı olabilir.

An haritasında yükselen Akrep.. Yönetici Mars ise, Venus ve Neptun ile olumsuz açıda. adsizFikirlerinizi kendinize saklıyor, ketum davranmaya çalışıyor olabilirsiniz. Fakat gönül işleri ve para konularında fazla iyimser davranmanız,  abartı ve aşırı keyfe düşkünlük, sizi sonrasında pişmanlıklara ve  hayal kırıklıklarına götürebilir. Adımlarınızı iyi hesaplamalısınız. Eğer iyi hesaplarsanız, maddi alanda karşınıza çıkacak bazı fırsatları iyi değerlendirebilir, özellikle değişim ve dönüşüm yaratmaya çalıştığınız alanda daha büyük aksiyonlar alabilir, olayları kontrol etme gücüne sahip olabilirsiniz.

Venus’un ise, Saturn ile exact olumlu açıda bulunması, Güneş tutulmasının etkisini gösterdiği 6 ay süresince, var olan ilişkinizi ciddiyete taşıyabileceğinizi göstermekte. Evlenebilir, nişanlanabilir, ve ya ilişkinizi yeni bir boyuta taşıyabilirsiniz. Eğer ilişkiniz yoksa, bu süreçte yeni bir ilişkiye adım atarsanız, partnerinizle aranızda sadakate ve güvene dayalı,  kalıcı ve uzun süreli bir birliktelik olur ve ya ilişkiniz bu potansiyelde seyreder. Venus’un yükselenle olumlu açısı, bu ilişkinin duygusal ve manevi anlamda sizi oldukça güzel bir şekilde besleyebileceğini göstermekte. Ruhsal ve manevi anlamda yoğun bir ilişki yaşayabilirsiniz.

Bu tutulmayla birlikte;

Hangi kararı alıyorsanız;

Geçmişle bağınızın kopması gerektiğini bilin, yenilikten korkmayın. Alışkanlıklarınızı, geçmişte aldığınız fakat hüsranla sonuçlanan kararlarınızı dikkate alın, hatırlayın. Ve buna göre hareket edin. Geçtiğimiz Güneş tutulması (21 Ağustos 2017) ile başlayan ve Ay tutulması (31 Ocak 2018) ile sonlanan dönemde yaşadıklarınız, bırakmanız gereken şeyler , kopmanız gereken konularla ilgili önemli konulara ışık tutabilir, görmenizde yardımcı olabilir. Bu süreçte başlattıklarınız ise tutunmanız gerekenlerdir.

Girişimler, başlangıçlar yaratmak istediğiniz alanda  ise;

Kendinize güvenin. Geçmişinizde, başkaları için savaşmanız, enerjinizi bu yönde kullanmanız, sizi güçsüz bırakmış olabilir. Kendinize alan açın ve bu sefer kendiniz için  savaşın. Kendinize hizmet edin, değerlerinize sahip çıkın ve bundan utanmayın.Risk almaktan çekinmeyin. Bencil olmaktan ve ya bencil algılanmaktan korkmayın..

Alacağınız riskler, sizin özgürlük alanınızı belirleyecektir. Ne kadar risk alırsanız, o kadar özgür olacaksınız..

 

sssss

Paylaş