Saturn 07/04/2017 tarihinde Yay burcunda geri hareketine başlayacak. Ve de 26/08/2017 tarihine kadar da bu geri hareketine devam edecek. Yaklaşık 5 aylık bu süreçte, Saturn’un sembolize ettiği, disiplin, istikrar, kurallar, kaideler, prensipler, stratejiler, önemli sınavlar ile ilgili bağlamda, hayatınızın belli alanlarında sizi iç gözlem yapmaya davet edecektir.

Saturn 21º Yay derecesinde iken, Retro olarak ilk gölge sürecine 30/12 tarihinde girmişti. Bu tarihe giderek, başınızdan geçen olayları hatırlarsanız, sizi hangi konularla ilgili disipline sokacağını ve de hangi alanda sınavdan geçmeniz gerektiğini bulabilirsiniz. Hayatınızın organize etmeniz, ve ya tekrar şekillendirmeniz, disipline sokmanız gereken bu alanları yazımın sonunda yükselen burcunuza göre bulabilirsiniz.

Bildiğiniz gibi, Saturn 27º Yay derecesindeyken, evrenin Galaktik merkezinden geçti. Hemen sonrasında  Retro sürecine başlayacak olması , bu tarihte de yaşadığınız olayları önemli hale getirmekte. Yani 30/12 civarı yaşadığınız ve Mart’ın son günlerinde yaşananlar, özellikle de Koç’taki Yeni ay’ın size hediyeleri ve getirileri, bulmacanın en önemli parçalarını oluşturacak ve size bu 5 aylık süreçte hem ışık tutacak, hem de yol haritanızda sizin hazineniz olacaktır.

Retro an haritasını incelediğimizde, Saturn’un Venus ve Chiron ile olumsuz bir açı içerisinde olduğunu görüyoruz. Özellikle aşk konuları ve birliktelikler ile ilgili, korku ve endişe içinde hissedebilirsiniz. Genelde reddedilme ve ya yalnız kalma korkusu ya da ilişkide bulunduğunuz kişiyi kaybetme korkusu yaratan bu enerji, aynı zamanda ilişkide bulunduğunuz kişinin size iyi gelmesi ve şifalandırıcı etkisi yüzünden,  sizi daha da tedirgin edebilir. Kendinizi yalnız ve ya depresif hissettiğiniz bir sürece adım atabilirsiniz. Kuşkularınızın ve de endişelerinizin hayatınızı yönetmesine izin vermeyin, ve de metanetli olun. Venus ,parayı da sembolize ettiği için, birikimleriniz ve ya gelirlerinizle de ilgili kaybetme korkusu yaşayabilir ve ya yanlış yere para harcama konusunda kendinizi yıpratabilirsiniz.

Saturn’un yöneticisi, Jupiter’in Pluto ile olumsuz açısı, siz sorumluluklarınız ve de ödevlerinizle ilgili  ciddi bir değişime sürüklenirken ; ilişkiler konusundaki büyüme ve gelişme arzunuzu baskılayabilir,  sizi içsel bir çatışmaya götürebilir. Bu da Retro süreci için, sorumluluklarınızı tekrar gündeme geleceğinin bir diğer işareti..Bu değişime ne kadar ayak uydurdunuz? Yeni kurduğunuz düzendeki eksiklikler neler? Daha neler yapmalısınız?

Retro sürecindeyken, bu bağlamda 19 Mayıs’ta exact olacak Saturn’un Uranus ile yapacağı olumlu açı, disipline etmeye çalıştığınız yeni düzeninizi nasıl ve ne şekilde şekillendirebileceğinizi gösterecek ve de nasıl adapte olabileceğiniz ile ilgili kolaylıkları ve fırsatları ayağınıza getirecektir. Mars’ın Boğa burcunda, Pluto’ya olan olumlu açısı da, maddi manevi güvenlik arayışınızı oluşturmak için, sizi bu değişime motive edecektir.

Saturn 26/08/2017’de ileri gittiğinde, retro süreçteyken yaptığınız iç gözlemler sonucu ile birlikte hayatınızdaki düzeniniz ile ilgili eksikleri nasıl tamamlayabileceğiniz ile ilgili kararlarınızı uygulama alanı açacaktır. Saturn’un Mars ile olumlu açısı, ateş elementindeki Mars’ın hırsı ve gücüyle ikiye katlanarak, istikrar ve disiplini sağlamak adına hızla harekete geçeceğinizi göstermekte. Bu durum, retro sürecindeki çalışmalarınızın sizi başarıya götüreceğine işaret edebilir. Saturn ‘un aynı anda yöneticisi Jupiter ile yaptığı olumlu açı ise, aslında tüm bu olayların başlangıç sebebi olan ikili ilişkiler konusunda artık, istediklerinizi gerçekleştirebileceğinizi göstermekte. Hayatınızın bu alanı sizin için artık daha verimli ve bereketli , aynı zamanda da , istikrarlı bir geleceğe götürebilecek sizi.

Yükselen burcunuza göre, Saturn’un retro sürecini hayatınızın hangi alanında yaşayacağınızı ve de hayatınızın hangi alanlarını disipline etmeniz gerektiğini aşağıda bulabilirsiniz.

Yükselen Koç, yeni felsefeler ve uzaklar, seyahatler, hayata olan bakış açınız ile ilgili iç gözlem yapmanız gerekebilir, ve ya bu alanlarla ilgili tamire ihtiyaç duyabilir, sonucunda kariyeriniz ve kariyer gelirleriniz, bulunduğunuz sosyal çevreniz, uzun vadeli planlarınız değişebilir ve ya etkilenebilir.

Yükselen Boğa, ortak gelirler, krediler, harcamalar, miras işlemleri , bankayla olan ilişkileriniz ile iç gözlem yapmanız gerekebilir, ve ya bu alanlarla ilgili tamire ihtiyaç duyabilir, sonucunda kariyeriniz, sosyal statünüz, yeni felsefeler ve uzaklar, seyahatler, hayata olan bakış açınız değişebilir ve ya etkilenebilir.

Yükselen İkizler, ikili ilişkiler, birliktelikler, ortaklıklar, açık düşmanlarınız ile ilgili iç gözlem yapmanız gerekebilir, ve ya bu alanlarla ilgili tamire ihtiyaç duyabilir, yeni felsefeler ve uzaklar, seyahatler, hayata olan bakış açınız ve de ortak gelirler, krediler, harcamalar, miras işlemleri , bankayla olan ilişkileriniz  değişebilir ve ya etkilenebilir.

Yükselen Yengeç, çalışma alanınız, şartlarınız , iş ortamındaki ilişkiler, sorumluluklarınız, günlük rutininiz ile ilgili düzen, kural ve prensipler ile ilgili iç gözlem yapmanız gerekebilir, ve ya bu alanlarla ilgili tamire ihtiyaç duyabilir, sonucunda ikili ilişkiler, birliktelikler, ortaklıklar, açık düşmanlarınız ve de ortak gelirler, krediler, harcamalar, miras işlemleri , bankayla olan ilişkileriniz değişebilir ve ya etkilenebilir.

Yükselen Aslan, aşk ilişkileriniz, çocuğunuz, yaratıcılık gerektiren konular, hobiler ve zevkleriniz, eğlenceniz , keyifleriniz ile ilgili iç gözlem yapmanız gerekebilir, ve ya bu alanlarla ilgili tamire ihtiyaç duyabilir, sonucunda çalışma alanınız, şartlarınız , iş ortamındaki ilişkiler, sorumluluklarınız, günlük rutininiz ile ilgili düzen, kural ve prensipler ile ilgili ilişkileriniz ; aynı zamanda ikili ilişkiler, birliktelikler, ortaklıklar, açık düşmanlarınız ile olan ilişkileriniz değişebilir ve ya etkilenebilir.

Yükselen Başak, aile, aile ilişkileri,  yuva, gayrimenkul konuları ile ilgili, ve ya bilinçaltınıza attığınız ve aileden getirdiğiniz bir takım kayıtlar ile ilgili iç gözlem yapmanız gerekebilir, ve ya bu alanlarla ilgili tamire ihtiyaç duyabilir, sonucunda çalışma alanınız, şartlarınız , iş ortamındaki ilişkiler, sorumluluklarınız, günlük rutininiz ile ilgili düzen, kural ve prensipler ile ilgili duruşunuz ; aynı zamanda aşk ilişkileriniz, çocuğunuz, yaratıcılık gerektiren konular, hobiler ve zevkleriniz, eğlenceniz , keyifleriniz değişebilir ve ya etkilenebilir.

Yükselen Terazi, kardeşleriniz, yakın çevreniz ile olan ilişkiler, düşünme tarzınız, fikirleriniz ile ilgili benimsediğiniz felsefeler, yakın çevre seyahatleriniz , aldığınız eğitimler ve öğretimler ile ilgili iç gözlem yapmanız gerekebilir, ve ya bu alanlarla ilgili tamire ihtiyaç duyabilir, aile, aile ilişkileri,  yuva, gayrimenkul konuları ile ilgili, ve ya bilinçaltınıza attığınız ve aileden getirdiğiniz bir takım kayıtlar ile ilgili açılımlar yapabilir, aynı zamanda aşk ilişkileriniz, çocuğunuz, yaratıcılık gerektiren konular, hobiler ve zevkleriniz, eğlenceniz , keyifleriniz değişebilir ve ya etkilenebilir.

Yükselen Akrep, gelirler, kazançlar, mal varlıklarınız, sahip olduğunuz öz değerler, duygularınız, vücudunuz ile ilgili iç gözlem yapmanız gerekebilir, ve ya bu alanlarla ilgili tamire ihtiyaç duyabilir, kardeşleriniz, yakın çevreniz ile olan ilişkiler, düşünme tarzınız, fikirleriniz ile ilgili benimsediğiniz felsefeler, yakın çevre seyahatleriniz , aldığınız eğitimler ve öğretimler, ayrıca  aile, aile ilişkileri,  yuva, gayrimenkul konuları ile ilgili açılımlar yapabilir, ve ya bilinçaltınıza attığınız ve aileden getirdiğiniz bir takım kayıtlar değişebilir ve ya etkilenebilir.

Yükselen Yay, imajınız, görünümünüz, duruşunuz, mizacınız, genel hayatınız, sağlığınız, ve de hayatınızla ilgili benimsemek istediğiniz yeni felsefeler ile ilgili iç gözlem yapmanız gerekebilir, ve ya bu alanlarla ilgili tamire ihtiyaç duyabilir, bunun sonucunda gelirler, kazançlar, mal varlıklarınız, sahip olduğunuz öz değerler, duygularınız,  ve kardeşleriniz, yakın çevreniz ile olan ilişkiler, düşünme tarzınız, fikirleriniz ile ilgili benimsediğiniz felsefeler, yakın çevre seyahatleriniz , aldığınız eğitimler ve öğretimler ile ilgili alanlarınız değişebilir ve ya etkilenebilir.

Yükselen Oğlak, bilinçaltınız, karmanız, ve ya geçmişte yaşadıklarınız ile ilgili yaşadıklarınızı gözden geçirebilir, herkesten gizleyerek yaptığınız planlarınızı gözden geçirebilir , ve ya bu alanlarla ilgili tamire ihtiyaç duyabilir, bunun sonucunda   imajınız, görünümünüz, duruşunuz, mizacınız, genel hayatınız, sağlığınız, ve de hayatınızla ilgili benimsemek istediğiniz yeni felsefeler değişebilir ve ya gelirler, kazançlar, mal varlıklarınız, sahip olduğunuz öz değerler, duygularınız ile ilgili alanda değişim ve etkileşim yaşayabilirsiniz.

Yükselen Kova, kariyer geliriniz, bulunduğunuz sosyal çevre ve gruplar, sosyalleşme ihtiyacınız, , uzun vadeli planlarınız ve beklentileriniz ile  ilgili yaşadıklarınızı gözden geçirebilir, ve ya bu alanlarla ilgili tamire ihtiyaç duyabilir, bunun sonucunda bilinçaltınız, karmanız, ve ya geçmişte yaşadıklarınız ile ilgili ciddi bir farkındalık yaşayabilir, imajınız, görünümünüz, duruşunuz, mizacınız, genel hayatınız, sağlığınız, ve de hayatınızla ilgili benimsemek istediğiniz yeni felsefeler değişebilir ve ya etkileşim gösterebilir.

Yükselen Balık, kariyer, sosyal statü, profesyonel iş hayatınız, üst düzey kişiler ile olan iletişiminiz ve de iş ile ilgili sorumluluklarınız ve ya pozisyonunuz ile ilgili  iç gözlem yapabilir, sonucunda kariyer geliriniz, bulunduğunuz sosyal çevre ve gruplar, sosyalleşme ihtiyacınız, , uzun vadeli planlarınız ve beklentileriniz  ve  bilinçaltınız, karmanız, ve ya geçmişte yaşadıklarınız ile ilgili ciddi bir değişim ve ya farkındalık yaşayabilirsiniz.

Haritanızda Saturn retrosunun, tam olarak siz de yaşattığı etkiyi öğrenmek istiyorsanız, aşağıdaki linke tıklayarak bilgi alabilirsiniz.

KISA DÖNEM GELECEK ÖNGÖRÜSÜ

 

sevgiyle

Paylaş