28 Mart 2017 saat 05:57’de 7 º Koç burcunda bir Yeni ay meydana gelecek.

Koç burcu, girişimleri, başlangıçları, hedefleri temsil eder. Cesur atılımları , hedeflerinize doğru ani yola çıkışları ifade eder. Bu süreçte, içgüdüsel olarak yenilik yaratma enerjisi içinde olmanız muhtemel.

An haritasını incelediğimizde, yükselenin Balık ve Neptun’un de yükselene çok yakın bir şekilde konumlandığını görüyoruz. Hayaller ve idealleriniz peşinden gitmek ihtiyacı güdebilirsiniz. Yönetici Jupiter Retro Terazi burcunda , 8.ev de konumlanmış vaziyette, Pluto ile zorlu bir açı içerisinde. Geçmişte düşündüğünüz ama başlatamadığınız bir enerji bu Yeni ay ile gündeminize düşebilir. Ve başlatmak,  bu girişimde başarılı olmak ve hedefinizi elde etmek konusunda sizi baskı altına alabilir, sabırsızlık göstermenize neden olabilir. Koç enerjisi, hedef odaklı olmasıyla birlikte, hedefe koşarken, ayağının takıldığı hiç bir engelden ders çıkarmaz. Dolayısıyla bu inatçılık ve sabırsızlık size sonrasında pahalıya patlayabilir.

Yeni Ay’ın haritadaki konumuna baktığımızda ise, Koç burcunda olan ve geri harekette bulunan Venus ile yan yana olduğunu görüyoruz. Koç burcunda Venus, önce ben diyen bir enerji taşıyan ilişkileri gündeme getirir. Siz ve sizin arzularınız önem kazanır. Bencilce istekler ve ego ön plana çıkabilir.

Her ne kadar yeni başlangıçlar desek de, bu Retro etki, zaten uzun zamandan beri kafanızda olan, geçmişte belki teşebbüste bulunmayı düşündüğünüz ama bir türlü gerçekleştiremediğiniz bir girişimin habercisi olabilir. İlişkiler ve para konularında kafanızın biraz karışık olması muhtemeldir.

Eğer ilişkiniz varsa, eski bir aşk ilişkiniz tekrar gündeme gelebilir, kafanızı bulandırabilir ya da geçmişte hayalini kurduğunuz bir kişiyle aşk ve ya ilişki ihtimali kucağınıza düşebilir. Arzularınız ve istekleriniz Venus retro sürecinde, ilişkiye başlamak ve ya ilişki kararı alma konusunda sizi oldukça yanlış yönlendirebilir. Gezegenin retro olması, algı problemlerine sebep olduğu için,  daha sonrasında ilişkinin ilerleyişiyle ilgili size bazı problemler ve engeller yaşatabilir. Bu bağlamda biraz daha dikkatli ve tedarikli davranmak da fayda var. Ağırdan alın, ve de kararlarınızı vermek için Retro sonrasını, yani 17 Nisan sonrasını bekleyin. Venus’un tam anlamıyla Retro etkisinden çıkması ve eski hızını kazanması, Mayıs ortasını bulacaktır.

Venus aynı zamanda parayı da sembolize ettiği için, sizin hak ettiğiniz fakat elinize bir türlü geçemeyen paralara kavuşmanız ya da bu paraları geri alabilmek için teşebbüslerde bulunmanız mümkün olabilir. Venus yöneticisi Mars’ın Boğa burcunda yer alması , zaten hem ilişki hem de parasal anlamda maddi manevi güven arayışında olduğunuzun da göstergesidir. Mars’ın Neptun ile olan olumlu açısı ise, yazının başında belirtmiş olduğum hayallerinize sizi yine götürmekte. İkili ilişkiler ile ilgili hayaller , fanteziler , idealler güven duygusuyla harmanlanarak sizi rahatlatabilir , girişimde bulunmanız için sizi motive edebilir. Karmik ilişkilere hatta ruh eşlerinize doğru sizi çağırabilir. Hayaller kurmanıza neden olabilir.

Bu Yeni Ay’da başlangıçların altına imza atmayın, hayaller kurmakla yetinin..Bir ilişkiden beklentilerinizi ve de ilişki içindeki ‘ben’i sorgulayın” derim.

Sabırlı olun..ve de harekete geçmek için doğru zamanı bekleyin..Pişman olmayacaksınız..

 

sevgiyle

 

 

Paylaş