Bildiğiniz gibi Venus 5 Mart’dan beri, Retro sürecine devam etmekte. Uzun süre Koç burcunda geri gittikten sonra , şu anda geri yolculuğuna Balık burcunda devam ediyor. 16 Nisan’dan sonra Koç burcuna geri dönecek, ve ileri hareketine devam edecek olan Venus, Haziran başına kadar Koç burcunda seyrine devam edecek. Koç burcunda, çok da istediği etkiyi sağlaması ve başarıyı elde etmesi kolay olmadığı için,  ilişkiler ve para konusunda biraz daha temkinli, biraz daha dikkatli adımlar atmanızı öneririm.

Venus, 5 Mart’da Koç burcunda Retro sürecine başlamasıyla, öyle olaylar yaşadınız, partneriniz size öyle garip davrandı ki, ‘Neler oluyor bize ?’ noktasında ilişkileriniz hakkında sorgulamalar, içsel öngürüler yapmaya başladınız. Bu sorgulamalar, sizi , ‘ben bir ilişkiden ne istiyorum ? ‘ sorusuna götürse de, Retro süresince yaşadıklarınız, size aslında ‘bir ilişkide neler istemediğinizi ‘ göstermektedir. Karşınızdakinin dengesiz ve ya akıl sır erdiremediğiniz davranışlarına, anlam bulmaya çalışmaktansa, empati yapmanızı öneririm. Gözlerinizi kapatın. Ve kendinizi O’ymuş gibi düşünün. ‘Nasıl bir hayatınız var? O olarak neye ihtiyacınız var? İlişkisel anlamda ve toplumsal şartlar içerisinde nasıl bir düzeniniz var? Ne olursa mutlu, ne olmazsa yine mutlu olursunuz? Vazgeçilebilecek şeyler neler? Ya da vazgeçmeli misiniz? ‘ gibi sorulara; kendinizi ‘PARTNERİNİZ’ yerine koyarak cevap verin. Hatta not alın.  Cevaplarla yüzleştiğinizde, aslında her şeyin ne kadar normal, sıradan bir halde olduğunu kavrayabilirsiniz. Nedenler ve sebepler, engel gibi görünmektense size aslında çok basit gelecektir.

Kendi bakış açınız, algılamalarınız, gezegenler RETRO olduğunda bulanıklaşır, gerçeği görmekte zorlanabilirsiniz. Bu yüzden de Venus Retro yazımda daha öncesinde ilişkilerle ilgili karar almamanızı , hatta sadece mümkünse hayal kurmakla yetinmenizi öğütlemiştim sizlere. Hayal kurmak, kimsenin canını acıtmaz ya da, bir şekilde sizi güvenli bir alanda tutmaya devam eder.

Gökyüzünde , özellikle Venus ‘un Chiron ile bir kaç defa kavuşması ve de Balık burcundaki seyriyle beraber, kendinize acıma, kurban psikolojisine girme , ‘neden ben? ‘   gibi sorular kafanızda uçussa da, bence ‘iyi ki ben  bunları yaşamışım ‘ diyerek kendinizi tebrik etmelisiniz. Hatta şükretmelisiniz. Unutmayın ki, her tecrübe (iyi ve ya kötü tecrübe yoktur!) , hayatınızda sizi bir üst kademeye taşır. Geçmişteki yaralarınız sizi bugün , şu an iyi etmek için varlar aslında. Hatta gelecekte bile varlar ki, siz bir daha üzülmeyesiniz. Dolayısıyla bu algı problemi nedeniyle, sadece yaralarınızı sarmak ve acılarınızı unutmak için, aslında size hiç uygun olmayan bir partnere sarılmaya kalkabilir, olması gerektiğinden daha fazla değer verebilir, ya da tam tersi karşınızdakini yanlış algılayarak ve de korkularınıza, ön yargılarınıza  yenilerek tamamen geri çekilmeyi tercih edebilirsiniz. Şifalanmak için, kendinize alan yaratın ve de sevgiyle kabul edin, bu bağlamda mutlaka iç sesinizi dinleyin ve kendinizi akışa bırakın.

Nisan ayında iki defa tekrarlayacak olan  Venus – Saturn karesiyle birlikte ise, ilişkiler ve para konularında, kafanızda bir diğer belirecek soru ise, reddedilme ve kaybetme korkuları ile bağlantılı sorular olacaktır. ‘Beni beğenir mi? Ona istediğini verebilecek miyim? Ya beni bırakırsa? Ya ben ona bağlanırsam ?’  gibi,  değersizlik ve yetersizlik kök inançlarıyla beslenen korkularınız aktifleşebilir. İşte size bir iç sorgulama yapmanız gereken başka bir alan. Bu sorulara cevap vermek ve ya vermemek size kalmış. Çünkü bu sorular aslında sizi bir anlamda yaşadığınız ilişkinin siz de yarattığı sorumluluk duygusundan kaçmanıza yardımcı olur. Bir nevi kaçıştır sizin için. Düşünmek zorunda kalmazsınız, kendinizi rahatlatır, bir güzel sıyrılırsınız problemlerinizden. Ama şunu bilmelisiniz ki, bu duygular ve hislerle hareket edip, partnerinize eğer bir strateji uyguluyorsanız, bilin ki , gerçeklerle Venus ileri gittiğinde karşılaşır, bu tavırlarınızın sonucuna katlanmak durumunda kalırsınız. Ve elbette ki pişman olursunuz. İyisi mi, partnerinize ve ya ilişkinize gerektiği sorumluluğu gösterin, en azından bu konuda kafa yorun, bu tutum, sonrası için size daha faydalı olacaktır. Reddedilme ve kaybetme korkularınızla yüzleşin, buna neden olan kök sebepleri bulmayı çalışın. İlk ne zaman bu duyguyla karşılaştınız? Size ilk kim bu hisleri yaşattı gibi. Onları affedin ve vedalaşın.

Venus Retro sürecinde bir diğer yapmanız gereken de, eski ilişkilerinizi masaya yatırarak, geçmişinizi şifalandırmanızdır. Affetme, geçmişi şifalandırma, geçmiş ilişkiler ile olumlu ve ya olumsuz bağları kesme, ismine ne derseniz diyin, geçmişinizi serbest bırakın. Geçmişte hayatınıza giren kişilerin, onların yargılarının, yaptıklarının, size hissettirdiklerinin ve ya hissettiremediklerinin, gelecekteki ilişkilerinize yansımasına, HATTA,  gelecek ilişkilerinizi yaratmasına ve şekillendirmesine izin vermeyin. Affetme olgusu, genelde anlaşılması zor bir kavramdır. ‘Ben haklıydım.. neden ben affedeyim ki?’ noktasıyla uzaktan yakından bir bağı yoktur. Amaç burada, geçmişteki ilişkinizin sizin sırtınızdaki ağır yükünü atmaktır. Size iyi ve ya kötü hissettirmesi değildir olay. Yeter ki sizin sırtınızdan insin ve sizi hür bıraksın. Rahatlayın, gevşeyin. Geleceğinizi, ve gelecekteki ilişkinizi bu hafiflik ve rahatlık olgusuyla oluşturun, önce kendinizi sevin, sevgi enerjisini yayın, ve aynı enerjiyi kendinize çekin. Eğer size ağır gelen bu yükleri atmazsanız, bilin ki, aynı olumsuz enerjiyi taşıyan ve size benzer olayları yaşatacak kişiler hayatınıza girecek.  Ve siz olduğunuz acınası noktaya geri döneceksiniz.

Unutmayın ki, hangi enerjiyi yayarsanız, o enerji sizi bulur.

Bu Retro süreçte bir ilişkide ne istediğiniz ve ne istemediğiniz ile ilgili yaptığınız açılımlar, Venus ileri gittikten sonra işinize çok yarayacak, size doğru insanı getirecektir.

 

sevgiyle

 

 

 

 

Paylaş