11 Nisan 2017, saat 09:08’de 21º Terazi burcunda bir Dolunay meydana gelecek.

Dolunay’lar tamamlanma, bitiş, mühürlenme ve aydınlanma gibi enerjiler getirirler hayatınıza. İstemediğiniz ya da size artık bir faydası dokunmayan enerjileri hayatınızdan uzaklaştırır, sağlıklı başlangıçlar yapmanızı sağlar. Her Dolunay, bir önceki Yeni ay ile bağlantılı olsa da, Şubat ayında yaşanan Ay ve Güneş Tutulmalarının etkisini aktive ettiklerini unutmamak lazım. Terazi burcunda gerçekleşmesi, bu Dolunay’ın ilişkiler, ortaklıklar, yasal süreçler ve ya açık düşmanlarınızla ilgili olduğunu göstermekte.

Geri giden Jupiter’in defalarca bu Dolunay’ın derecesini tetiklemesi, uzun zamandan beri geçmişten gelen bir ilişki ve ya ortaklığın artık son kez olmak üzere rafa kaldırılması gerektiği yönünde bir işaret olabilir. Jupiter, Şubat başından itibaren Retro sürecine Terazi burcunda devam etmekte. Dolayısıyla Şubat ayında bitirdiğiniz , ve ya bitirmeye çalıştığınız , buna ilave olarak Mart ayı başında bir kez daha şans tanıdığınız ama istediğiniz karşılığı alamadığınız bu ilişki, artık gönül rahatlığıyla tarihin tozlu sayfalarına dahil olabilir.

22º Terazi, Sabian sembollerinde, ‘A CHILD GIVING BIRDS A DRINK AT A FOUNTAIN / Kuşlara pınardan su veren bir çocuk’ olarak betimlenmektedir. Bu sembol, duyguların su yüzüne çıkmasını ifade eder. İhtiyaç duyan birine yardım, merhamet ve şefkat duygularının kabarması , basit ama ince fikirler ve düşünceler, başkalarını rahatlatmak ve mutlu etme ihtiyacını gösterir. Bu Dolunay’ın getirdiği en önemli farkındalık, aslında bu ihtiyacın karşılıklı olduğu, iletişimin tamamen masum duygular üzerine kurulması hakkında olacaktır.

adsizAn haritasına baktığımızda, Ay’a Jupiter’in, Güneş’e ise, Uranus’ün eşlik ettiğini görüyoruz. An haritasında İkizler burcu yükselmekte ve yönetici Merkür henüz Retro hareketine yeni başladı. Geçmiş konuşmaların, fikirlerin paylaşılmasıyla aktive edilecek bir ilişkinin ortaya çıkışı, ve ya bitişi, tamamlanmasıyla gündeminiz meşgul olabilir. Jupiter – Uranus karşıtlığı, kafalarda ‘Özgürlüğümden vazgeçemem’ diye isyan etse de, belki de  yaşamış olduğunuz geçmişteki ilişkinin olumsuz enerjisinden  özgür kalmanız yönünde size bir işaret gönderiyor olabilir.

Mars’ın Boğa burcunda, Ay’ a yaptığı yıpratıcı açıyla ise, yeni bir ilişkiye ihtiyaç duymanız konusunda,  daha güvenli ve yavaş adımlar atmanız yönünde sizi motive ediyor olabilir. Mars’ın Ay’ın yüceldiği burçta bulunması, gerçekten de, hem bir ilişkiye adım atma konusunda, hem de kendinizi  güvence altına almanız konusunda sizi iç içe geçmiş duygulara sürükleyebilir. ‘Beni güvende hissettirecek bir ilişkim olmalı’, derken, ‘İlişkim olmazsa nasıl kendimi güvende hissederim?’ gibi ikilemli düşünceler kafanızı karıştırabilir.

Tabii ki bu şekilde düşünmenize sebep olan ve derinlerde yatan asıl etken, Ay’ın yöneticisi Venus’un Retro hareketinde, an haritasında Saturn ile yaptığı zorlu açıdır. Sizi ilişkileriniz konusunda, korkularınızla yüzleştirmektedir. Kendinizi güzel bulmayabilir, kıyafetlerinizden ve ya bedeninizden memnun olmayabilir, reddedilme korkusu ve de sevilmeme, beğenilmeme korkusu içinde olabilirsiniz. Bu hisler, Dolunay ile birlikte tetiklendikten sonra, tekrar 21 Nisan’da gündeminize oturabilir. Fakat ondan sonraki süreçte, bu korkularınız, karşınızdakinin size sağladığı güven ve içtenlikle birlikte, giderek kaybolacak, özellikle de Haziran ‘ın ilk haftasında, Venus/Uranus ve Saturn ‘un aralarındaki olumlu açıyla birlikte sağlam ve uzun vadeli bir ilişkiye dönüşerek size aradığınız güveni sağlayacaktır.  Tedirginliklerinizi, endişelerinizi ve korkularınızı bir kenara bırakın ve de akışta kalın.

Gökyüzünde oluşan Ay/Jupiter-Pluto/Juno-Güneş/Uranus – Pallas arasındaki Büyük Kare ve gökyüzündeki Retro gezegenlerin fazlalığı, Dolunay haftası boyunca, ruhsal anlamda sizi zorlayabilir. Özellikle Vesta ve Juno’nun ortaya çıkardığı sadakat ve kalıcılık ile bağlantılı adanmışlık duygusu ve buna bağlı olarak Pluto karşıtlığı ile, derinlerde yatan cinsel arzu ve tutkuyu, kıskançlığı, manipulasyonu tetiklemesi, sizi ruhsal olarak içsel bir değişim ve dönüşüme zorlayabilir. Jupiter’in yaydığı iyimserlik, ruhanilik ve büyüme arzusuyla, karşılaştığınız engel ve ya blokajları, ruhunuzu yenilemek ve bilinçaltınızdaki sayısız ve sizi kısıtlayan inançları keşfetmek için kullanabilir,  bu engelleri neden yaşadığınızı sorgulayarak asıl derinde yatan nedenleri bulup, ortadan kaldırmanız mümkün olabilir.

Geçmişte yaşadığınız olaylar, hayatınıza giren kişiler ve onların yaşattıkları, bilinçaltınızı bir çöplüğe çevirir. Bu Dolunay ile birlikte, özellikle ilişkiler anlamında sizi kısıtlayan ve ilerlemenizi engelleyen inançlarınızla yüzleşebilir, bu konularda ciddi bir farkındalık kazanabilir, onları temizleyerek huzur ve rahatlıkla geleceğe adım atabilirsiniz.

 

sevgiyle

 

Paylaş