Merkür, gökyüzünde 11 Nisan ‘da 4º  Boğa burcunda Retro hareketine başladı,  3 Mayıs ‘da durağana geçerek hız kazanmaya ve ileri hareketine başlayacak. Bu süreçte, Boğa burcundan Koç burcuna geçecek ve tekrar Mart ayında yaşanan konuları gündeminize taşıyacaktır.

adsizAn haritasına baktığımızda, yükselen Oğlak, yönetici Saturn Yay burcunda Retro süreçte, exact Venus ile olumsuz açıda bulunmakta. Sorumluluklar, planlar ve projeler, kariyer konuları, profesyonel hayat, statü ile ilgili konular ön plana çıkarak, ilişkiler ile ilgili içsel çatışmalara götürebilir sizi. Bir tarafta sorumluluklarınız, bir tarafta doyasıya yaşamak istediğiniz ilişki sizi zorlayabilir, yorabilir. Para, ilişki, aşk konularında karar vermekte zorlanabilir, kafanızı toparlamak ve odaklanmak da zorlanabilirsiniz. İş konularınıza odaklanmaya çalıştığınızda ilişkiniz aklınıza gelebilir, ilişkinize odaklandığınızda iş konuları bir yandan kafanızı kurcalayabilir. Bir anda olumsuz duygulara kapılabilir, mesafe koyma ihtiyacı duyabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken şey, iki gezegenin de Retro olması sebebiyle, algılarınızın net olmaması bilincinde olarak, asla ve asla bu duygulara kapılıp karar almamanız gerektiği yönündedir. Akışa bırakmanız, zamana ihtiyacınız olduğu anlamına gelir.

Pluto’nun yükselene yakınlığı, çalışsanız da, çalışmasanız da üzerinizdeki sorumlulukların, kısa zaman içerisinde (Retro süreç başlangıcından 1 hafta içerisinde) değişeceğinin ve ya sorumluluklarınızın artmasının işareti olabilir. Bu sorumluluklar altında ezildiğinizi hissedebilirsiniz. Retro sürecin başlamasıyla, Dolunay’ın da gökyüzünde olması, zaten bu konularla ilgili bazı bilgiler ve haberlerin ortaya çıktığını, kendini göstermeye başladığını söylemekte.

24 Nisan’da Merkür’ün Saturn ile kuracağı olumlu açı,  29 Mart döneminde yaşadığınız konuları tekrar gündeme getirerek, bu dönemde elinizde olan haber ve bilgilerle, 24 Nisan’da elinize geçecek bilgileri sentezleyerek, iki gezegenin de Retro olması sonucunda, sizi karar vermeye zorlayan bu konu ile ilgili  fikirlerinizi netleştirmeniz gerektiğini söyleyebilir. Elinizdeki bilgileri sentezleyin. Konsantrasyonunuzun yüksek olduğu ve retro bir süreç olmasına rağmen,  kafanızı net bir bir şekilde kullanabileceğiniz şanslı bir gün , dolayısıyla karar alacaksanız bugünü tercih etmenizi öneririm.

28 Nisan’da ise, Merkür’ün Uranus ile yan yana tekrar gelmesiyle, ani bir haber alabilir ve ya beklenmedik bir  buluşma ya da karşılaşma yaşamanız mümkün olabilir. Bu buluşma ve ya alacağınız haber, 26 Mart günü yaşadıklarınızla bağlantılı olabilir ve size ek bilgiler verebilir, ek farkındalıklar yaşatabilir. Eğer bu yaşanan durumla ilgili, kafanızda soru işaretleri varsa, 28 Nisan’da yaşayacaklarınız, kafanızdaki bulutların dağılmasına biraz daha yardımcı olabilir. Merkür 3-4 Mayıs’da ileriye doğru harekete geçtikten sonra,  bu konuyla ilgili son perdeyi 10 Mayıs’ta gündeminize taşıyacak, yaşadıklarınızla ilgili doğru kararı verdirerek, istikrarla yolunuza devam etmenizi sağlayacaktır.

Merkür’ün Koç burcunda ileri harekete geçmesiyle, yönetici Mars’ın İkizler burcunda, 12 Mayıs tarihinde , Terazi burcunda olan Jupiter ile yapacağı olumlu açıyla birlikte, sizi kısa sürede başarıya taşıyacak, ne kadar doğru kararlar verdiğinizi size kanıtlayacaktır. Hayatınızın  aşk olsun, birliktelik olsun, iş ve ya para konularında olsun, hangi alanında adım attıysanız, sizi tatmin edecek, kendinize olan güveninizi arttıracak, ‘İyi ki yapmışım’ dedirtecek duyguları yaşatacaktır. Kısmet, bolluk, şans kapılarını sonuna kadar size açacaktır. Retro sürecinde aldığınız risklerin, bedelini en güzel şekilde alabileceğiniz, henüz karar almadıysanız, kafanızdaki girişimi gönül rahatlığı ile gerçekleştirebileceğiniz gün, 12 Mayıs olabilir.

Merkür Retro sürecinde, yine de genel olarak yaşayabileceğiniz ve de dikkat etmeniz gereken noktaları hatırlatmakta fayda var. Haberleşme cihazlarıyla ilgili sıkıntılar yaşayabilir, konuşma ve ya yazı diliniz yanlış anlaşılmalara sebep olabilir, okuduğunuzu anlamakta zorlanabilir ve ya yanlış algılayabilir, bilgi ve haberlerin akışında gecikmeler yaşayabilirsiniz. Diğer taraftan geçmişe dönük araştırmalar, analizler, bilgi sorgulamaları yapmanız için en uygun dönem bu dönem olacaktır. Bu yüzden,  ‘Yanlış hesap Bağdat’tan döner.’ durumunu Retro süreçlerinde yaşamanız muhtemeldir.

 

sevgiyle

 

 

 

 

Paylaş