11 Şubat‘ta gerçekleşecek olan Kova burcunda Yeni Ay’a, gökyüzünde bir çok gezegen eşlik edecek. Kova burcunun 23. derecesinde meydana gelen bu Yeni Ay yönetim, düzen ve sistem dahilinde, köklü bir değişimin gerçek hayata geçirilmesi için atılan tohumu ifade ediyor. Hayatımızda daha fazla teknolojiye ve bilimsel buluşlara yer vermek, yaşamımızı modernize etmek durumunda kalacağız. Bilgiyi paylaşmak ana çıkış noktası olacak.

Kova enerjisinin bu kadar gökyüzünde vurgulanması, tüm dünyada isyanların ve ayaklanmaların, başkaldırıların daha fazla ön plana çıkacağını göstermekte. Bu dönemde atılacak olan tohumlar, önümüzdeki Ağustos ayında asıl hasada ulaşacak. Her ne kadar bu yeni bir oluşum olarak gözükse de, Merkür’ün Retro olması sebebiyle daha önce aklımıza gelen bir fikir veya projeyle ilgili yeni bir atılım yapmak söz konusu olacak. 

Kova burcu doğum haritasında, nerede özgür ve özgün olmak istediğimizi gösterir. Oradaki marjinal ve sıra dışı yaklaşımımız, bizi diğerlerinden ayırır. O hayat alanında daha farklı, daha özgür, daha radikal, daha marjinal hareket etmek isteyebiliriz. Sosyal adalete, haksızlıklara, eşitsizliklere hassasiyet gösteririz. Özgürlüğümüzü kısıtlayan veya engellemek isteyenlere karşı direniriz. Hali hazırda doğum haritanızda Kova Burcu’nun etkisinde olan hayat alanında geçtiğimiz Mart ve Temmuz ayları arasında bu etkileşimi hissetmiş olmalısınız. Bu alanda kendinizi geliştirmek ve büyütmek istediğiniz her ne varsa, şu anda bu Kova burcunda Yeni Ay ile son derece mümkün görünüyor.

Özellikle 18 – 19 ve 24 Ocak 2021 tarihlerinde yaptığınız görüşmeler, konuşmalar online toplantılar, yazışmalara bir göz atın. O dönemde bir eğitim aldınız veya verdiniz ise bu da ihtimaller dahilinde. Teknoloji ve bilim, online sistemler, internet alanında kendinizi geliştirebilir, daha fazla kitlelere ulaşmak isteyebilirsiniz. Pandeminin getirmiş olduğu kısıtlamalardan özgürleşmek için bu yolu seçebilirsiniz. Bu günlerdeki gelişmeler atacağınız tohum hakkında sizi aydınlatabilir.

Aynı gün Venüs’ün Jüpiter ile kavuşması, ikili ilişkiler ve ortaklıklar alanında büyüme eğilimi göstereceğimizi ifade ediyor. İnsanlığa yardım etmek, “Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için!” demek isteyeceğiz. Daha fazla insana ulaşmak, daha fazla insan tanımak, daha fazla kişiye ulaşmak ve hitap etmek, yardımcı olmak, gruplar ve organizasyonlar içinde bulunmak, bulunduğumuz alanı genişletmek isteğiyle hareket etmek isteyeceğiz. Yapmak istediğimiz şey fikir ve düşünce bazında sosyal adalete katkıda bulunmak ve aradaki ayrımcılığı kaldırarak yeni fikirler ve teknolojiyi kullanarak daha fazla problemin çözülmesine yardımcı olmak. Nisan’ın son haftası bu konuyla ilgili daha agresif davranabiliriz. Dışlanmak veya reddedilme korkusu bizi orada daha mücadeleci kılacak gibi görünüyor. 

An haritasında, Yeni Ay’ın yöneticisi olan Satürn’ün Uranüs ile olan çatışması, bu yeni oluşumun bir takım engellere ve kısıtlamalara takılabileceğini göstermekte. Yeniye alışmak, yeni bir yaşam modeline alışmak mecburiyetindeyiz. Yeni alışkanlıklar edinmek, yeni bir hayat standardı belirlemek ve buradaki engelleyici unsurların hayatımızı kontrol etmesinden ziyade, bunlara nasıl uyum gösterebileceğimizi anlamak işimizi kolaylaştıracak. Hayatımızdaki yeni normaller üzerinde daha fazla istekli ve dirençsiz davranmalıyız.

Kova burcunda Yeni Ay’a eşlik eden Retro Merkür’ün, Mars ile olan zorlu açısı, sözlerimizin duyulması için extra efor sarf ettiğimizi göstermekte. Gruplar içerisinde farklılığımızı ispat etmek için daha farklı bir yöntem seçmek üzere harekete geçebiliriz veya bunun mücadelesini verebiliriz. Şimdiye kadar denediğimiz teknikler sesimizi, gruplara ve daha kalabalık kitlelere duyuramadıysa konuşma ve iletişim biçimimizi değiştirmek burada çözüm yaratacaktır. Konfor alanını bu noktada terk etmeye gönüllü olmalıyız. Burada teknolojik gelişmeleri takip ederek kendimizi geliştirmek asıl hareket noktası gibi görünüyor.

Kova burcunda Yeni Ay ile, bir takım zor performansları yönetme kabiliyetimizin farkına varıp, bu bilgiyi gruplarla paylaşmak, başkalarını da bu yönde bilgilendirmek, daha fazla insanlığa katkı ve yardım sağlayabilir. Başarı hikayeleriyle başkalarını motive etmek, aslında herkesin bir sorumluluğu olmalı ki, bilgi paylaşılsın, alan genişlesin, kalabalıklara bu sesi duyurarak farklı bir eğitim yolu gerçekleşsin. Kapasiteniz olmadığını düşünüyorsanız, geçtiğimiz Aslan burcundaki Dolunay’da nelerle yüzleştiğinizi bir tekrar hatırlayın. Geçmişinizde başardıklarınız, geleceğinizin anahtarı. Ve şimdi egoyu bırakarak, birinci olma hırsınızı bırakarak, tüm bu bilgileri paylaşma zamanı geldi.

Bilgiyi paylaşmak Kova burcunda Yeni Ay’ın mottosu olacaktır.

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş