Şubat ayında gökyüzünde bizi neler bekliyor?

Şubat ayında önemli konu başlıklarına baktığımızda, 2021’e damgsını vuracak, ve tüm dünyayı sarsabilecek Saturn – Uranus arasındaki zorlu açıyı görüyoruz.

Diğer taraftan Merkür Retrosu bir diğer önemli konu. 31 Ocak 2021‘de etkisini göstermeye başlayan Retro neredeyse tüm Şubat ayını etkisi altına alacak. 22 Şubat 2021′de ileri gitmeye başlayacak olan Merkür, Retro alanı tamamen 13 Mart 2021‘de terk edecek.

Burada özellikle dikkat edilmesi gereken şey Merkür Retrosu başladıktan sonra yeni bir girişimde veya aksiyon da bulunmamak. Bu dönemde iletişim alanında ve zihinsel boyutta algılarımız zayıf olabileceğinden, sağlıklı kararlar alamayabiliriz. Fakat aslında Merkür Retrosu son derece kıymetli bir zamandır. Daha önceden başladığımız bir takım projeler varsa bu alana tekrar yönelip yarım kalan işleri veya eksiklikleri tamamlamamızı sağlar. Özellikle 14 – 15 – 16 Ocak 2021 civarında gündeminize damgasını vuran olaylar, Merkür retrosu boyunca tekrar masaya yatırılabilir. Merkür’ün Güneş ile 8 Şubat 2021‘deki kavuşumu önemli bir oluşumu ifade etmekte. Aslında bugün Merkür’ün Güneş ışınları altında yanması sonucu kendi gücünü gösterememesini ifade eder. Bir diğer yandan farkında olmadan bir takım başlangıçlara bizi götürür, adeta Yeni Ay fazı gibi çalışır, dolayısıyla bu dönemde attığınız tohumlara dikkat edin. Belli ki 28 Ocak 2021′de yaşanan Dolunay’ın burada çok fazla etkisi var, bu Dolunay’da keşfettikleriniz sizi bu başlangıca getirdi. Sonuçları ise bir sonraki Güneş – Merkür kavuşumunda açığa çıkabilir. 19 Nisan 2021, attığınız tohumun hasadını size getirecek. Tarihleri not edin.

Şubat ayında gezegenlerin burç değişikliklerine baktığımızda, Venüs’ün 1 Şubat 2021′de Kova burcuna geçtiğini, Güneş’in ise 18 Şubat 2021′de Balık burcuna geçtiğini görüyoruz. Bir ay boyunca Balık burcunda kalacak olan Güneş, duygusal bağlamda daha hassas, merhametli, şefkatli olacağımız bir döneme adım atmamızı sağlayacak. Aynı zamanda yaratıcılık gerektiren projelerde daha başarılı olabilir, sanatsal faaliyetlerde daha fazla yeteneklerimizi sergileyebiliriz. Venüs ise 25 Şubat 2021′e kadar Kova burcunda olduğu süreçte daha isyankar, ilişkilerde daha özgürlük odaklı hareket edeceğimizi gösteriyor. Para konularında ise telekomünikasyon ve elektronik aletlere yatırım yapmamızı gerektirebilir Merkür’ün aynı süreçte Retro da olduğunu unutmayın. 25 Şubat 2021′de Venüs’ün Balık burcuna geçmesi ile birlikte ikili ilişkiler, birliktelikler ve para konularında biraz daha iyimser, ilımlı, hoşgörülü bir yaklaşımda olabiliriz ve karşılık almadan adım atmayı tercih edebiliriz. Yaklaşık bir ay Balık burcunda kalacak olan Venüs ikili ilişkilerde bazı dengelerin bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle alma – verme dengesine odaklanarak ve beraberinde suistimale alan açmadan ilişkilerimizi yönetmeliyiz.

Gelelim asıl vurucu etkiye. Saturn – Uranus zorlu açısı tüm 2021’e damgasını vuracak!!

Ağır gezegenlerin hareketlerine baktığımız zaman en çok dikkat çeken ve hatta 2021’e damgasını vuracak olan Satürn – Uranüs zorlu açısını görüyoruz. 17 Şubat 2021′de gerçekleşecek olan bu oluşum aslına çoktan etkisini göstermeye başladı. Bu konfor alanlarımızdan çıkmak konusunda son derece direnç gösterdiğimiz bir durum yaratacak. Satürn eskiye dair olan her şeyi temsil ederken, Uranüs ise yeniye dair keşifsel bağlamda aykırı olabilecek, toplum dışına çıkmamızı sağlayacak her şeyi ifade eder. Bu ikisinin sabit burçlardaki savaşı, yani taviz vermeyen bir enerji ile hareket etmesi, önemli bir savaş içerisinde olacağımızı söylüyor. Yani her zamankinden fazla enerji sarf etmemizi talep eden bir savaş ile karşı karşıyayız. Doğum haritanızda Boğa ve Kova burçlarının hakimiyetinde olan yaşam alanları bu savaşa sahnelik yapacak.

Burada özgürlük kısıtlayıcı ve pandeminin getirmiş olduğu bir takım sıkıntılar, ekonomik etkiler, fiyatların artışı, sektörlerin olumsuz etkilenmesinin gelir ve kazançlara olan negatif etkisi asıl problemler olarak karşımıza çıkmakta. Tüm bunlar krizler, kaos ve anarşiyi tetikleyebilir. Irkçılık, ayrımcılık veya dışlanma korkusu özellikle maddi manevi güvenlik alanlarında bizi etkileyecek gibi. Kontrolümüz altında olmayan ekonomik sebepler, para piyasalarındaki ani iniş çıkışlar, maddi anlamda kendimizi güvende hissetmemek, buradaki isyankar eğilimleri daha da artıracak gibi gözüküyor. 2021’de üç defa gerçekleşecek olan bu oluşumun ikinci ve üçüncü vuruşu, 15 Haziran 2021 ve 24 Aralık 2021‘de gerçekleşecek. 15 Haziran’dan sonra daha pasif bir enerjide hareket ederek, bu sorunu nasıl aşabileceğimize odaklanabiliriz. Alacağımız kararları ise stratejik anlamda, 2021 sonunda uygulamaya başlayacağız. Bu aslında yeni bir alana geçiş gibi olacak ve uyumsuzluk sürecini burada oluşturacağımız stratejilerle aşarak yeniliklere adapte olacağız. Haksızlıklarla veya sosyal adaletsizliklerle nasıl savaşacağımızı öğrenerek veya burada bunların bizi etkilemesine izin vermeden nasıl hareket edeceğimizi keşfetmek bu dönemin esas etki alanı olacak.

Konfor alanlarında köklü değişiklikler yaparak, satın alma eğilimlerimizi değiştirmeye, güvenlik alanlarımızda daha fazla risk almaya müsait olabiliriz. Şu ana kadar yapmadığımız şeyleri yapmaya gönüllü olabilir.

Dolayısıyla 2021 senesini daha kolay ve keyifli geçirmek istiyorsak, buradaki tüm yeniliklere, değişimlere, alan değiştirmeye gönüllü olmalı ve direnci bırakmalıyız.

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş