2021 senesinin ilk Merkür retrosu 31 Ocak 2021′de başlıyor. Yaklaşık 3 hafta sürecek olan Merkür retrosu Kova burcunda gerçekleşecek. Bu Retro, özellikle teknolojik alanda, kitle iletişim araçlarında, telefonlarda, internet ve bilişim sektöründe Ocak ayı yaşanan bazı konuları tekrar gündeme gelebilir. Bu dönemde telefonlarınızın, bilgisayarlarınızın yedeklemelerini almayı unutmayın ve dikkatli kullanın..

Kova burcu, son derece hümanist, aktivist, özgür ve özgün ve beraberinde isyankar bir ruh hali barındırdığı için bu dönemdeki iletişimimiz bu asi ruhtan oldukça fazla etkilenebilir. Sürecin özellikle Aslan burcundaki Dolunay ile başlaması henüz elde ettiğimiz birtakım sonuçlar ve elde edilen hasatlarla birlikte bu konularda yarım kalan işlerin, tamamlanmamış konuların bu dönemde çözüme kavuşacağına işaret ediyor. Yanlış anlaşılmalara, anlaşmazlıklara, karışıklıklara dikkat!

Merkür Retro alana 15 Ocak 2021′de giriş yapmıştı. Dolayısıyla bu tarih ve civarında yaşanan olaylar Merkür retrosunun ana konusunu oluşturmakta.

Bu dönemde yaşananlar, Retro sürecinde açıklığa kavuşur ve üzerinde ciddi düşünülmesi gerekir. Geriye dönük fizibilite ve araştırma yapmak her zaman faydalı olacaktır.

MERKÜR RETROSU 2021 – ASTROKLAROS.COM


Merkür retrosu medyada son derece yanlış aksettirilmekte. Bir gezegenin retro süreci olumsuz değil, tam tersi olumlu bir süreci ifade eder. Eksiklerimizi, yanlışlarımızı görmemizi sağlar. Burada açıklarımızı kapatmaya çalışır, düşünmemizi sağlar. Zamanın hızlı akışına ters bir şekilde, geçmişe dönerek geçmişteki konuları tekrar masaya yatırmamızı ister. Pasif bir süreçtir. Ama son derece faydalıdır. Bu dönemde yaşanacak içe dönüşler ve gözlemler bize her zaman katkı sağlar.
Retro sürecinde Mars, Venüs, Jüpiter ve Ay düğümleri ile açısını tekrarlayacak olan Merkür, doğum haritanızda Kova Burcu’nun etkilediği hayat alanında bizi belli tarihlerde yaşanan konulara geri götürecek.

*20 Ocak – 10 Şubat ve 2 Mart 2021 önemli görüşmeler, organizasyonlar, kalabalıklar ve bu kalabalıkların bize yol göstericiliğine işaret etmekte.
*Merkür ve Mars arasındaki olumsuz enerji, bir takım mücadelelere, laf dalaşmalarına, sabit fikirlilik nedeniyle anlaşmazlıklara özellikle de finansal açıdan konfor alanlarıyla ilgili eyleme geçmemizi sağlayabilir. 9 Ocak – 10 Şubat ve 24 Mart 2021 sürecin gelişimini ifade ediyor.
*13 Şubat 2021 Merkür ve Venüs’ün kavuşumu gerçekleşirken, 14 Şubat Sevgililer Günü için son derece olumlu bir etki yaymakta. Aynı gün Venüs ve Jüpiter kavuşumu bazı abartılı durumlara ve ilişkilerde boyut atlamalarına neden olabilir.
*11 Ocak – 14 Şubat ve 5 Mart 2021, Merkür – Jüpiter kavuşumu özellikle online ve internet teknolojilerinin aşırı kullanımına işaret ederken iletişim açısından son derece yoğun bir güne ve trafiğe bize sürükleyebilir. Online eğitimler ve danışmanlıklar gündeme gelebilir.

Merkür, 22 Şubat 2021’de ileri hareket ederek Kova burcundaki yolculuğuna devam edecek.

Bu dönemde dikkat edilmesi gereken başlıca konular şunlar:

  • 15 Ocak 2021 sonrası eğer herhangi bir elektronik cihaz almaya karar verdiyseniz, bu alışverişi Mart’ın ilk haftasından sonraya bırakmanız faydanıza. Teknolojik felaketler, hacklenmeler, arızalar bu dönemde artacaktır. Yedekleme alarak bazı kayıpların önüne geçebilirsiniz.
  • Online eğitimlere yazılabilir, bu dönemde eğitim ve ya danışmanlık alabilirsiniz. Eğer 15 Ocak öncesi eğitimler gündeminizi oluşturduysa, geriye dönük tekrar yapmak ve çalışmak için bu Retro ideal zamandır. Geçmişe dönük hatalar bulabilir, düzeltmeler yapabilirsiniz.
  • Yanlış anlaşılmalara, yazışmalara, atılan imzalara dikkat! 5 kere okuyun, 10 kere düşünün. Özellikle elektronik ortamdaki iletişime dikkat!
  • Telefonunuza, bilgisayarınıza, elektrikli aletlerinize gözünüz gibi bakın. Dikkatli kullanın. Arıza çıkarabilir, elinizden kayıp düşebilir, bozulabilir.
  • 15 Ocak‘tan sonra yeniliklere direnç göstermek pek bir fayda etmeyecek. Yeniyi kabul edip yola devam etmeniz faydanıza.
  • 15 Ocak sonrası anlaşmalar, sözleşmeler, imzalar konusunda 5 defa dikkat! Eğer 15 Ocak öncesi karar aldıysanız, Retro sürecinde imza atabilirsiniz. Ama lütfen şartları 10 defa gözden geçirin. Eğer 15 Ocak sonrası karar almaya kalkıştıysanız, durun ve 22 Şubat‘ı bekleyin..

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş