25 – 31 Ocak 2021 – Haftalık Burç Yorumları

Bu hafta Ocak ayına, Aslan burcunda gerçekleşecek olan Dolunay ve Merkür Retro’suyla veda ediyoruz. Geçtiğimiz hafta Kova burcuna giren Güneş, Merkür, Jüpiter ve Satürn’e eşlik etmeye başlamış, daha fazla özgürlük ve özgünlük ihtiyacımızı arttırmıştı. Tüm bu gezegenlerin Boğa burcunda ilerleyen ve Mars’la işbirliği yapan Uranüs’e zorlu açı yaratması, isyankar ruhumuzu devreye sokmakta. Sabit burçlarda gerçekleşen bu mücadele zincirlerimizi kırarak bir değişimin eşiğinde olduğumuzu gösteriyor. Amacımız konfor alanından çıkarak yeni bir dünyaya adım atmak. Tabii burada değişimi kabul etmek ve buna gönüllü olmak ana esas. Aksi takdirde bu mümkün değil. Geçtiğimiz hafta Mars’ın Uranüs ile kavuşması etkisini sürdürürken doğum haritalarımızda Boğa burcunun etkisi altında olan hayat alanında önemli vedalar, kopuşlar, yol ayrımları gündeme gelmişti. Bu hafta gerçekleşecek Aslan burcundaki Dolunay tüm bu değişimlerin ışığında kapasitemizi ve yeteneklerimizi, becerilerimizi ortaya çıkarmamızı sağlayacak. Cesaret, risk, özgüven ve ego bu haftaya damgasını vuracak.

Hafta sonu itibariyle Merkür’ün Kova burcundaki gerilemeye başlamasıyla 14-15-16 Ocak’ta yaşadığımız olaylara tekrar dönüp bakmamız gerekecek. Bu günlerde yaşananlar Retro boyunca yani 22 Şubat’a kadar gündemimize oturacak. Yarım kalan işler, eksik kalan konular, tüm bu alanlarla ilgili fizibilite yapmak, hataları düzeltmek ve revize etmek, 22 Şubat’tan sonra iletişim ve özellikle de çalışma şartları ile ilgili değişimlere kolay adapte olmamızı sağlayacak.

Koç Burcu

KOÇ

Yükselen Koçlar, hafta başında gruplar ve organizasyonlar için de kendi yeteneklerinizi ve kapasiteniz de açığa çıkartmak için çok yüksek bir arzu duyabilirsiniz. Geçtiğimiz hafta finansal anlamda yaptığınız reformist hareketlerin etkisi bu haftada hissedilecek.

Hafta ortasında gerçekleşecek olan Aslan burcundaki Dolunay, çocuklar, aşk hayatı, zevkler, hobiler ve eğlence gibi konularda bazılarınız için ise spekülatif yatırım araçlarında bir sonuç veya netlik kazanmanıza yardımcı olabilir. Partneri olanlar için kendi duygu ve değerlerini, kendini kıymetini karşı tarafa ifade etmek son derece önemli olabilir, takdir ve onay ihtiyacı oldukça yüksek. Bu talep çocuğunuzdan veya partnerinizden de gelebilir. Diğer taraftan kariyer alanında elde etmek istediğiniz güç ve hakimiyet statü ve pozisyonunuz dahilinde karşı taraftan alacağınız destek ile enerjinizi yükseltebilirsiniz. Burada başkasının sizi manipüle etmesine ve yönetmesine izin vermeyin. Ve siz de tüm kontrolü elinizde tutmaya çalışmayın. Burada uygulayacağınız direnç sonrasında problem yaratabilir. 

Hafta sonunda Merkür’ün geri gitmesi ile birlikte uzun vadeli planlarınız, sosyal çevrenizle olan ilişkilerinizi ve iletişiminiz ile ilgili yoğun bir tempo içine girebilirsiniz. Özellikle iş hayatınız, çalışma ortamınız, birlikte çalıştığınız kişiler, düzeniniz, sisteminiz ve sağlığınız bu konuda asıl belirleyici olacak konular. 14-15-16 Ocak’ta bu konularla bağlantılı yaşadıklarınız tekrar gündeminizde oturabilir ve 22 Şubat’tan sonra bu alanda sisteminizi istediğiniz şekilde kurabilirsiniz.

Boğa Burcu

BOĞA

Yükselen Boğa’lar, bu dönemdeki odak noktanız kariyer hayatınız olduğu için maddi – manevi güvenlik alanlarınızda feragat etmeye ve burada ciddi ve köklü değişiklikler yapmaya son derece müsaitsiniz.

Diğer taraftan aile, yuva ve evinizin ihtiyaçları ve buradaki tatmin ve  onay ihtiyacı, hafta ortasında gerçekleşecek olan Aslan burcundaki Dolunay ile daha da fazla açığa çıkabilir Bu da şu demek oluyor ki, ailevi ihtiyaçlarınız kariyer alanınızda son derece söz sahibi.  Özellikle uzaklarla bağlantılı işleriniz, yurtdışı ile olan bağlantılarınız, buradaki görevleriniz ve sorumluluklarınız alanında elde etmek istediğiniz güç ve kontrol sizi zorlayan nokta. Burada kimseye ipleri vermek istemiyorsunuz. Dolayısıyla üst düzey yöneticilerin veya çalışma arkadaşlarınızın burada sizi manipule etmesine izin vermemelisiniz. Burada yapmanız gereken kontrol mekanizmasını dengeli bir şekilde dağıtmak. 

Hafta sonunda Merkür’ün geri gitmesi ile 14-15-16 Ocak’ta üst düzey otoriteler ve yöneticiler hakkında yapılan konuşmalar, onlarla olan ilişkileriniz ve iletişiminiz tekrar masaya yatırılacak. Retro boyunca bu alanda çözümlemeniz gereken birçok şey olacak. Analiz ve raporlama yeteneğinizi konuşturmanız gerekebilir. Bu süreçte finansal taleplerinizi gündeme tekrar getirebilirsiniz.

İkizler Burcu

İKİZLER

Yükselen İkizler, hafta başından itibaren uzaklarla ilgili konularda, yurtdışı bağlantılarınız ve beraberinde yapacakları deniz aşırı seyahatler ile daha yakından ilgilenebilirsiniz. Maddi manevi kaygılarınızdan kurtulmak için bu görüşmeleri yapmanız şart gibi gözüküyor.

Hafta ortasında gerçekleşecek olan Aslan burcundaki Dolunay ile, yaratıcılık, ilham ve kreatif tarafınızı daha fazla ortaya koyacağınız alanlar. Ve beraberinde bu konularla ilgili projelerinizi masaya yatırmanız da yardımcı olabilir. Buna bağlı olarak birtakım finansal ihtiyaçlarınızı ifade etmekten çekilmeyeceksiniz. Tasarruflar, yatırımlar ve pasif kazançlarınızın artması ile beraber bu alanda yaratmak istediğiniz hakimiyet ve güç, ilişkilerdeki politikalarınıza ve stratejinize bağlı gibi görünüyor. Burada çok patronvari yaklaşım yerine otoritelerle olan dengeyi ayarlamak daha faydalı olacaktır.

Hafta sonu Merkür’ün geri gitmesi ile 14 – 15 – 16 Ocak’ta uzaklarla bağlantılı yaptığınız konuşmalar ve yaptığınız seyahatler tekrar gündeme gelecek. Burada yarım kalmış konuları tamamlamak, geriye dönük meselelerin üzerinden geçmek, bir çözüm yaratmak retro boyunca zihnen sizi yorabilir. Gerektiğinde evde bile ek mesai yapmak zorunda kalabilirsiniz. Bu sürecin 22 Şubat’a kadar süreceğini ve ondan sonra ileriye doğru ivme kazanacağını bilmelisiniz.

YENGEÇ

Yükselen Yengeç’ler tasarruf, yatırım ve ortak sermayelerle ilgili konulara dikkatinizi daha fazla verebilirsiniz. Maddi anlamdaki gelecek planlarınızda gerekli değişimi yapmak için cesaret ve güç bulacaksınız.

Hafta ortasında gerçekleşecek olan Aslan burcundaki Dolunay, gelirler ve kazançlar konusunda önemli bilgileri açığa çıkartacak. Kendi kıymetinizin ve değerinizin daha fazla farkına varabilirsiniz. Ortakların veya partnerlerin size burada direnç uygulamasına izin vermemelisiniz. Yapacağınız iş anlaşmaları, ortaklıklar ve sözleşmeler, kontratlar alanında daha fazla güç sahibi olmak isteyebilirsiniz. Özellikle aileniz ve yuvanız açısından bu karalar sizin için son derece önemli. Burada sağlamak istediğiniz güç ve hakimiyet partneriniz veya ortağınız üzerinde daha fazla direnç uygulamanıza neden olabilir. Adaletli olmaya çalışmalısınız.

Hafta sonunda Merkür’ün Retroya geçmesiyle birlikte, ortak sermaye, pasif gelirler, sigorta, miras, ikramiye, prim gibi konulara odaklanmak durumunda kalabilirsiniz. 14 – 15 – 16 Ocak civarında gelişen durumları masaya tekrar yatırmanız mümkün. Burada eksik veya tamamlanmamış bazı durumlar söz konusu. Bunlara eğilerek 22 Şubat’a kadar çözüm yaratabilirsiniz. 

Aslan Burcu

ASLAN

Yükselen Aslanlar, geçtiğimiz haftadan bu yana ortaklıklar, partner, ilişkiler, sözleşme ve kontratlar alanında oldukça gerilimli bir hatta yürüdünüz. Kariyer alanınız ve mesleki hedefleriniz, sahip olduğunuz statü ile ilgili sürprizler ve beklenmedik durumlar ve bu alanda hızlı hareket etme ihtiyacınız yükselirken bir yandan da kendinizi ispat etmek durumunda kaldınız.

Hafta ortasında gerçekleşecek olan Aslan burcundaki Dolunay, burada tüm duygularınızı, isteklerinizi, kendi kıymet ve değerinizi ifade etmek konusunda endişe ve kaygıya kapılabileceğinizi göstermekte. Cesur olmalı ve korkularınızın üzerine gitmelisiniz. Onay, takdir ve sevgiye olan ihtiyacınız yüksek. Kendinizden ödün vermeden ne kadar güçlü ve yetenekli olduğunuzu masaya koymalısınız.

Hafta sonunda Merkür’ün Kova burcunda geri gitmesi ile birlikte 14-15 ve 16 Ocak’ta gündeme gelen ilişkiler, ortaklıklar ve sözleşmeler alanındaki görüşmeler sizi yorabilir. Anlaşma şartları, gelir ve kazançlar ile ilgili pazarlıklar 22 Şubat’a kadar zihninizi meşgul edebilir. 22 Şubat’tan sonra bu konuda daha hızlı ilerleme kaydedebilirsiniz.

Başak Burcu

BAŞAK

Yükselen Başak’lar, geçtiğimiz haftadan itibaren çalışma şartlarınız, işiniz pozisyonunuz, günlük rutininiz ve sağlığınız daha ön plana çıkmaya başladı. Buradaki bir takım kısıtlamalar, özellikle uzaklarla bağlantılı ve size maddi kaynak sağlayan alanlarda köklü bir değişim yapmanıza neden oldu. Bir yol ayrımı veya seçim yapma noktasına geldiniz. Özellikle yatırımlar ve sponsorlar geliştirmek noktasında daha öncekinden daha farklı bir yol izlemeniz mümkün.

Hafta ortasında gerçekleşecek olan Aslan burcundaki Dolunay, kendi kıymetiniz ve değeriniz ile ilgili bilinçaltında sizi engelleyen veya kısıtlayan birtakım bakış açılarını açığa çıkarmanızda faydalı olacak. Burada bir arkadaşınızdan veya dostunuzdan yardım alabilmeniz mümkün. Kendi onay mekanizmanızı çalıştırarak buradaki geçmiş yaralarınızı şifalandırabilirsiniz. Diğer taraftan, hobileriniz, çocuklar, aşk hayatınız, ve henüz kurmuş olduğunuz işiniz ile ilgili elde etmek istediğiniz kontrol ve güç tamamen finansal kabiliyetiniz ve uzaktaki yatırımlarımıza bağlı olacak.

Hafta sonunda Merkür’ün Retro harekete geçmesi ile birlikte çalışma şartlarına, iş düzeninize ve sisteminize, günlük alışkanlıklarınıza tekrar odaklanmak durumunda kalabilirsiniz. 14-15-16 Ocak’ta meydana gelen durumları tekrar masaya yatırarak burada yarım kalmış işleri tamamlamak isteyebilirsiniz. Özellikle kariyer ve mesleki yolunuzdaki hedefleriniz ve beraberinde günlük düzeniniz ve özgürlük alanlarınız burada belirleyici olacak.

Terazi Burcu

TERAZİ

Yükselen Terazi’ler, geçtiğimiz hafta, yatırımlar ve tasarruflar, elde ettiğiniz pasif gelirler konusunda sizi birtakım radikal kararlara ve eylemlere götürdü. Buradaki en büyük etken hobileriniz, çocuklar, aşk hayatı ve işe dönüştürdüğünüz hobileriniz alanında yaratmak istediğiniz düzen ve sistem.  Bu nedenle kendi yeteneklerinize ve kapasitenize odaklanmanız sizi maddi anlamda daha da özgürleştirebilir.

Hafta ortasında gerçekleşecek olan Aslan burcundaki Dolunay, kariyer çevrenizde hangi arkadaşlara ve sosyal çevreye ihtiyacınız olduğunu daha net bir şekilde gösterecek. Bu durum, sosyal çevrenizi değiştirmek ve bu alanda ihtiyaçlarınız doğrultusunda davranmak  durumunda bırakabilir sizi. Ev, aile, yuva ve beraberinde evden yürüttüğünüz işinizde güç ve kontrolü hakimiyeti sağlamak, ev, arsa veya gayrimenkule yatırım yapma konusundaki eyleminizi arttırabilir.

Hafta sonu Merkür’ün Retro harekete geçmesi ile birlikte çocuklar, aşk hayatı, hobiler ve yetenekler, bu alanda almak istediğiniz eğitimler konusunda geçmişe dönük bir takım çalışmalar yapmanız gerekebilir. Özellikle 14-15-16 Ocak’ta ön plana çıkan konular,  22 Şubat’a kadar sizi meşgul edecek gibi gözüküyor. Yarım kalan bir takım eğitimleri tamamlayabilir, çocuğunuzla  daha fazla ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Bu dönemde eski bir partner size geri dönmek isteyebilir.

Akrep Burcu

AKREP

Yükselen Akrep’ler geçtiğimiz hafta partner, ilişkiler, ortaklıklar, evlilik gibi konularda oldukça çetin ceviz görüşmeler yapmış olabilir, artık direnç gösteremeyeceğiniz bir yol ayrımına gelmiş olabilirsiniz. Bu hafta maddi manevi özgürlüklerinizi ilan etmek için adeta savaşabilirsiniz.

Hafta ortasında meydana gelecek olan Aslan burcundaki Dolunay, aile, ev ve yuva konusunda bir takım sorunları çözmek için öncelikli olarak kariyere ve mesleğinize odaklanmanızı gerektirecek. Özellikle uzaklardaki akrabalarınız, onların fikirleri ve düşünceleri sizin bu alandaki bakış açılarınız mesleki alanda birtakım ihtiyaçlarınızı gündeme getirebilir.  Belki de üst düzey veya otoritelerden daha fazla onaya ve takdire ihtiyacınız var. Bir şeylerden emin olmak istiyorsunuz. Önemli farkındalıklar, bazı sırların açığa çıkması ve geçtiğimiz Ağustos’ta alınan bir takım kararların sonuçları bu Dolunay’ın size armağanı.

Hafta sonunda Merkür’ün Retro harekete geçmesi ile birlikte 22 Şubat’a kadar eviniz, aileniz ve yuvanıza odaklanmanız gerekebilir. 14-15-16 Ocak civarında eğer bir taşınma konusu veya yer değişikliği gündeme geldiyse bu konuyla ilgili gerekli çalışmaları tamamlayabilirsiniz. Evinize yatırım yapabilirsiniz veya bu alanda daha özgür hissetmek için birtakım kararlar alabilirsiniz. 22 Şubat’tan sonra her şey bu alanda daha hızlı bir şekilde değişecek.

Yay Burcu

YAY

Yükselen Yay’lar geçtiğimiz hafta, çalışma ortamı, işiniz, günlük rutinleriniz, alışkanlıklarınız ve sağlığınız konusunda radikal bir takım seçimler yapmak zorunda kaldınız. Bu durum iletişim, eğitim ve öğretim kardeşlerle olan ilişkiler ve benzeri konularda kendinize birtakım özgürlükler peşinde koşmanız gerektiğini gösterdi.

Hafta ortasında Aslan burcunda gerçekleşecek olan Dolunay ile birlikte uzaklara ile bağlantılı işlerinizde ve yatırımlarınızda, spekülatif tasarruflarınızda önemli bilgiler ve sonuçlar elde edebilirsiniz. Buradaki rekabet sizi korkutmasın. Kaygılarınızın üstüne gitmelisiniz. Maddi alanda elde etmek istediğiniz güç ve kontrol her ne kadar sizi zorlasa da burada farkında olmadan bir direnç mekanizması yaratabilirsiniz. Finansal alanda enerjinizi dengelemelisiniz.

Hafta sonunda Retro harekete geçecek olan Merkür ile beraber, partneriniz ile birlikte bir takım kısa yolculuklara çıkabilirsiniz. 14-15-16 Ocak gibi gündeminizi oluşturan konulara odaklanabilir, burada kalan eksik bir takım evrak veya dökümanlarla ulaşabilirsiniz. 22 Şubat’tan sonra eğitim-öğretim, ve ya iletişim alanında daha hızlı hareket edebileceksiniz.

Oğlak Burcu

OĞLAK

Yükselen Oğlak’lar geçtiğimiz hafta, hobileriniz, aşk hayatınız ve beraberinde çocuklar, spekülatif yatırım araçları gibi konularda radikal bir takım girişimlerde bulundunuz. Buradaki konfor alanından çıkma süreci aslında uzun zamandan beri sizin aklınızdaydı. Özellikle maddi konularla ilgili durumunuz ve birtakım zorluklar göz önüne alındığında bu kararlar kaçınılmazdı.

Hafta ortasında gerçekleşecek olan Aslan burcundaki Dolunay ile birlikte pasif gelirleriniz, tasarruflarınız, yatırımlarınız, borçlarınız ile ilgili dengelerde birtakım bitişler veya sonlanmalar sizi bekliyor. Burada alacağınız sonuçlar aslında sizin Ağustos’tan bu yana bu alanda yaratmak istediklerinize bir cevap niteliğinde. Duygusal alanda ise en derinde sakladığınız birtakım yetenekleriniz veya becerileriniz ile ilgili onay ve takdir ihtiyacınızın açığa çıkması ve bununla yüzleşmeniz mümkün. Eşiniz veya ortağınızın gelirlerinde de birtakım konular netlik kazanabilir. Aynı zamanda kariyer ve mesleki alanda çok daha fazla dikkatleri üzerinize çekeceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Böylelikle hayatınızda belirlediğiniz stratejileri daha kolay yönetebilirsiniz.

Hafta sonu Merkür’ün Retro harekete geçmesi ile birlikte gelirler ve kazançlar alanında bir takım pazarlıklar, anlaşmalar, konuşmalar 22 Şubat’a kadar gündemimizi meşgul edebilir. 14 – 15 – 16 Ocak’ta yapmış olduğunuz konuşmalar, burada belirleyici olacaktır. 22 Şubat’tan sonra maddi alandaki stratejilerinizi uygulamaya başlayabilirsiniz.

Kova Burcu

KOVA

Yükselen Kova’lar geçtiğimiz hafta aileniz, yuvanız, evinizle ilgili önemli sarsıcı gelişmelerle karşılaşmanız, buradaki konfor alanından çıkmak isteğinizi oldukça yükseltti. Özellikle kariyerinizle bağlantılı konular bu noktada ışık tuttu. Kendi özgür alanınızı yaratmak ve kendi yaşamınızı kurma isteği son derece yüksek, bu konuda oldukça da isyankarsınız.

Hafta ortasında gerçekleşecek olan Aslan burcundaki Dolunay, partner, ortaklık, ikili ilişkiler ve birliktelikler alanında birtakım sonlanmaları ve farkındalıkları hayatınıza getirebilir, partneriniz burada duygularını dile getirmek isteyebilir ve ilişkinizi masaya yatırabilirsiniz. Onaylanma ve takdir ihtiyacının eksikliği ve bu konuda sitemkar bir yaklaşım partner ve ortak tarafından gelebilir. Uzaklardaki ilişkileriniz veya bağlantılarınız size maddi manevi anlamda daha fazla destek olabilir, kendinizi daha güçlü hissetmenizde etken olabilir.

Hafta sonunda Merkür’ün Retro harekete geçmesi ile birlikte eğitim, öğretim ve iletişim gibi konularda 14 – 15 – 16 Ocak’ta gerçekleşen bir takım durumlar nedeniyle geriye dönük çalışmalar yapmak zorunda kalabilirsiniz. Burada eksik olan veya tamamlanmamış konular 22 Şubat’a kadar sonuçlanırken, bu tarihten itibaren bu alanda daha hızlı hareket edebilecek ve önünüzü görebileceksiniz.

Balık Burcu

BALIK

Yükselen Balık’lar, geçtiğimiz hafta yakın çevreniz, kardeşler, iletişim, eğitim ve öğretim gibi konularda finansal birtakım planları terk etme kararı aldınız. Burada konfor alanından çıkmak ihtiyacı yükselirken izolasyon süreciniz ve karantinanın etkisinin bu kararlarda etken olduğunu söyleyebiliriz.

Hafta ortasında gerçekleşecek olan Aslan burcundaki Dolunay, çalışma ortamınız, iş hayatınız, sağlığınız ve günlük rutininiz ile ilgili belirsiz olan bir takım konulara ışık tutacak. Burada bir dönem biterken, yeni bir dönemin başlangıcı söz konusu. Özellikle çocuklarınızla bağlantılı veya aşk hayatınızla bağlantılı ihtiyaçlar asıl gündemi oluşturacak. Rutininiz değişirken burada kapasitenizi de sorgulamak isteyebilirsiniz. Gelecek planlarınız, uzun vadeli projeleriniz ve kariyer çevrenizdekiler ile ilişkileriniz ile ilgili maddi manevi yatırım ve tasarruflarınızın, sizi daha da güçlü hissettirmesi mümkün Eşinizin desteği hem maddi hem manevi anlamda gelecekle ilgili projelerinizde kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir.

Hafta sonu Merkür’ün Retro harekete geçmesi ile birlikte inziva, maneviyat, bilinçaltı ve özellikle evinizdeki karantina süreci ile ilgili birtakım değerlendirmeler yapmak durumunda kalabilirsiniz. Özgürlük ihtiyaçlarınız ile ilgili ve partnerinizin bu dönemdeki size olan yaklaşımını sorgulamak isteyebilirsiniz. 22 Şubat’a kadar bu süreç devam ederken, bu tarihten itibaren tüm cevapları bulmuş ve yeni stratejilerinizi uygulamaya koymuş olacaksınız.

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

☎ : 0 216 820 75 14 – 0 539 626 98 87

@klarosdanismanlik

[wdi_feed id=”2″]

TEMEL ASTROLOJİ DERSLERİ

Paylaş