28 Ocak 2021 saat 22:17’de gerçekleşecek olan Aslan burcunda Dolunay 9 derecede meydana gelecek.

Aslan burcu Dolunay enerjisinde yetenekleri, becerileri, yaratıcılığı, saf aşkı, sadakati, cesareti, risk almayı barındırır.. Sembolik diğer yorumlarında spekülatif yatırım araçları, borsa, altın, döviz, kumar vb girişimleri, eğlenceyi, tatili, hobileri ve ilgi alanlarını görebiliriz. İçimizdeki saf çocuğun açığa çıkmasını sağlayan her türlü potansiyele işaret eder.

Dolunay ise, aydınlanma, farkındalık, tamamlanma, bitiş ve sonuç gibi dönemleri ifade eder.

Bu Dolunay üzerinde kafa yorduğumuz, uzun zamandan beri üzerinde çalıştığımız gerek yeteneklerimiz, gerek yaratıcılığımızı ortaya koyduğumuz bir proje ve ya çalışmanın sonuçlarının ortaya konulacağı bir süreci bize getirecek. Hangi alanda kendi kapasitenizi açığa çıkardığınızı keşfetmek için doğum haritanızda Aslan burcunun etkisi altında olan yaşam alanını bulmanız yeterli.

Aslan burcunda Dolunay’da özellikle yaratıcılığın ve kişisel becerinin altını çizmeliyim. Gerek emek, gerek zaman bu yaratımlar için önemli olsa da, çıkılan ruhsal yolculuğun ve spiritüel evrimin bu işe katkısının oldukça yüksek olduğunu söylemek gerek. Ve sistem şu anda tüm bu emeklerin karşılığını nasıl alacağımızı net bir şekilde ifade etmekte. Tünelin sonundaki ışığı görmek gibi de diyebiliriz buna. Sabrın sonu selametmiş dedirtecek cinsten olayları gündemimize getirecek.

An haritasına baktığımızda, Aslan burcunda Dolunay’ın Kova burcundaki stelliuma, yani gezegen topluluğuna karşıt durduğunu görüyoruz. Kendimizi onaylatmak, kabul ettirmek, takdir görmek ile ilgili endişeler ve kaygılar içinde olabiliriz. Gruplara, topluluklara, ya da çoğunluğa kendimizi ispat etmek isteyebiliriz, fakat dışlanma/reddedilme korkumuz çok yüksek. Kendimizi çok yalnız ve ya sevilmemiş hissedebiliriz. Ayrımcılığa maruz kalmaktan endişe duyabiliriz.

Diğer taraftan elde ettiğimiz başarı için başkalarının onayına ve takdirine ihtiyacımız olmadığını bilmek bu Dolunay’ın çözüm anahtarıdır. Kendi öznelliğimizin, yaratıcılığımızın ve potansiyelimizin ne kadar kıymetli ve değerli olduğunu bilmek, sağlıklı egomuzu okşamak sadece bireysel kabulle mümkündür. Kendimizle ne kadar barışığız, kendimize olan güvenimiz ne kadar fazla? Bu cevaplara bakmak gerek. Onay mekanizmasını dışarıya bağlamak tam bir mahkumiyettir aslında. Çünkü bilinçaltı bazen kaybetmiş olduğumuz bir insandan bile onay bekler. Ve biz karşıdan onay alsak bile bu bizi tatmin etmez. Psikolojik bir analiz yaptığımızda bu Dolunay, özellikle hayatımızdaki erkek figürleri, otoriteleri, patronları ve baba arketipini bize işaret ediyor. Onlardan almak istediğimiz onay ve takdir, sevgi beklentilerimizi arttırıyor. Bunun üzerine bir durup düşünmek bu Dolunay’ın getirdiklerinden olacak. Duygusal alanda yüzleşmelerle karşılaşabiliriz.

Ağustos 2019’dan bu yana yaptığımız tüm çalışmaların karşılığını Aslan burcundaki Dolunay ile masaya koyabiliriz. Artık ne olduğumuzun, nasıl bir kapasitemizin olduğunun daha iyi farkına varabiliriz. Işığımızı nasıl yaymamız, nasıl parlamamız gerektiğini biliyoruz. Ve bu enerjiyi açığa çıkarmaya hazırız. Aslında tüm bunları bilerek ve bu potansiyelle yüzleşerek, Aslan burcundaki bu Dolunay’da inanılmaz da bir rahatlık hissedebilir ve derin bir nefes almak isteyebiliriz. Başarı bizim.

Mars ve Uranus’un konfor alanımızın dışına bizi çıkarmak için sergilediği ısrar ve inat, duygusal anlamda bizi biraz zorlayabilir. Hem farklı davranmak, hem radikal bir eyleme geçmek, hem de gerçekten bizi sınırlayan ve ışığımızı yaymamıza engel olan her şey ile mücadele etmek şu an imkanlarımız dahilinde. Bu güce sahibiz ve bunun farkındayız.

Dikkat etmemiz gereken şey bu süreçte, Aslan burcunun gölge yönlerini ortaya çıkarmamak. Egoizm, bencillik, ukalalık, saldırganlık, sabırsızlık, böbürlenme, iddiacılık gibi durumlardan uzak durmak gerek. Başarılarınızı masaya koyarken, sert ve fevri tavırlardan kaçının. Mars / Uranus zorlu açısı, ani patlamaları, öfke krizlerini ve ego savaşlarını yani sizden hiç beklenmeyecek bir takım hareketleri tetikleyebilir. Kimseye kendinizi ispat etmek zorunda değilsiniz, bunu unutmayın! Özgüveniniz sakinliğinizde ve sükunetinizde yatıyor..

Aslan burcunda gerçekleşen bu Dolunay, başarılarınız, yetenekleriniz ve potansiyelinizin bir gün ışığı gibi parladığı bir döneme işaret ediyor!

Sanırım, şimdi kutlama zamanı.. Kendinize sarılın.

Hiç bir başarı, tesadüf değildir!

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş