Dolunay, 1 Ekim’i 2 Ekim’e bağlayan gece, saat 00:05’te 9° Koç burcunda meydana gelecek.

Dolunay’lar, bitişler, sonlanmalar ve farkındalıkların, açığa çıkmanın zamanıdır.

İstanbul an haritasında yükselen Yengeç. Bu demektir ki, Dolunay’ın etkilerini bizzat yaşıyor ve yansıtıyor olacağız, çünkü duygusalız ve hassasız. Ve herkese duygularımızı kolayca gösterebileceğiz. Dolunay haritanın tepesinde bulunuyor. Şu anda çoğumuz gitmek istediği yol hakkında öyle ve ya böyle aydınlanıyor, farkındalık kazanıyor, bir takım sonuçlara ulaşıyor. Diğer taraftan oldukça agresif ve öfkeli bir ruh hali de ortaya çıkmakta.

Bu yolun belirlenmesinde en büyük etken ise, Retro olan Mars. Dolayısıyla burada bir ayrım yapmakta fayda var. Kariyer alanındaki hedefler ve girişimlerle ilgili eğer 25 Temmuz öncesi bir takım kararlar aldıysanız, gönlünüz rahat olabilir. Zaten şu anda bu yolda bir şekilde ilerliyorsunuz. Eğer kararlar 25 Temmuz sonrası alındıysa, bir taktik ve ya yöntem değişikliğine gitmek konusuyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Dolunay öncesi ve sonrasındaki bir hafta yaşanacaklar, bu yeni taktikler ve yöntemler, mücadele şekilleri konusunda netleşmenize yardımcı olabilir.

Koç burcunda Dolunay haritasında bir başka sıkıntılı durum ise, Dolunay yöneticisi Mars’ın, Saturn ve Pluto ile olan konumu. Önümüzdeki hafta keskinleşecek Mars – Saturn zorlu açısı, otoritelerle çatışma içine girip kontratlar ve sözleşmeler alanında problemler yaşamamıza ve gerginliklere neden olabilir. Bu aralar, işlerinden ayrılmak isteyenler, sektörel değişiklik yapmak isteyenler, kariyer alanında farklı bir yol çizmek isteyenler, kurduğu işinde bir takım engelleri yok etmek isteyenler hakkında oldukça fazla şey duyabiliriz.

Koç burcundaki Dolunay ile yüksek bir enerjinin açığa çıkması da söz konusu. Ve bu tüm dünyayı ilgilendirecek ve aynı zamanda Türkiye’yi de kapsayacak önemli bir afet ve ya duruma da işaret ediyor. Patlamalar, yangınlar, doğal afetler Dolunay’dan 3 – 4 gün önce daha da tetiklenebilir. Henüz ileri giden Saturn ve durağanda olan Pluto ile olan zorlu açısı Mars’ı daha da kışkırtmakta ve bir takım felaketleri beraberinde getirebilir . 23 – 24 – 25 Ağustos tarihlerinde yaşanan bazı olayların da 2.perdesini yaşamamız mümkün. Sonuçları ancak Ocak 2021’de alabileceğinizi belirtmek isterim.

Dünyada bu dönemlerde yaşanan afetlere baktığımızda California’da  1,2 milyon dönümlük bir alanın yanması, 120.000 kişinin evlerinden kaçarak kurtulduğunu görüyoruz. Bir başka felaket ise Laura Kasırgası idi. ABD’deki Louisiana kentini vurarak, 500.000 kişinin tahliye edilmesine ve insanların evlerini kaybetmesine neden oldu.

1 EKİM 2020 KOÇ DOLUNAYI VE TÜRKİYE’YE ETKİSİ ASTROKLAROS.COM

Ülkemize gelince, Türkiye’nin de yükselen burcunun Yengeç olması ile toplumsal bir takım olayları gündeme getirebilir. Özellikle de Koç burcunda Dolunay’ın exact olarak Türkiye’nin Mars’ına karşıt yaptığı yorumlanacak olursa, çatışma ve savaş gibi durumlara sürüklenme ihtimalinden bahsedebiliriz. Bir diğer olumsuz gösterge ise, Retro Mars’ın Türkiye’nin Saturn, Merkür ve Jupiter’ine yaptığı exact olumsuz açılar. İsyankar bir duruş hükümeti yıpratıcı bir eylem vb afetler, gündemi şok edebilir. Hatırlarsanız, 26 Ağustos’da yapılan bir takım ekonomik açıklamalar gündemi oldukça sarsmıştı. Bu bağlamda yine benzer durumlar, ekonomideki zorlanmalar ile ilgili konular gündeme gelebilir.

Koç burcunda Dolunay agresifliğin, öfkenin, pasif ve bastırılmış bir enerjinin açığa çıkmasını tetikleyecek. İkili ilişkiler, ortaklıklar alanında zorlu günler var. 30 Eylül’de ileri giden Saturn ile sisteme devlet, otoriteler ve kurumlar tarafından dahil edecek yeni düzenlemeler bazılarımızı kızdıracak gibi. Çatışmalar ve kavgalar, sabırsızlık ve agresyon gündemde. Engellenme ve kısıtlanma bu durumları tetikleyecek. Soğukkanlı ve sakin olmak çözüm yaratır mı bilinmez, ama risklerden, kazalardan, kavgalardan kaçınmak için çaba sarf etmek en iyi çözüm olacaktır.

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş