Mayıs Dolunayı, 7 Mayıs 2020’de saat 13:45’te 17 derece Akrep burcunda gerçekleşecek. Bu Dolunay, Yeni ay’da başlayan girişimler ve/ve ya Kasım ayında başlattığınız bir takım oluşumlar için sonuç alma vakti.

Dolunay’ın gizemli Akrep burcunda oluşması, maddi konulara, önemli dönüm noktalarına, bazı tabular ve kaygılara dikkatimizi vermemizi sağlayacak.

An haritasına baktığımızda, yükselenin Başak burcunda olduğunu görüyoruz. Konu dışardan bakıldığında, iş hayatı, çalışma koşulları, ev hayatı, sağlık ve günlük rutinlerle ilgili gibi görünebilir. Dolunay ile ilişki kuran gezegenler ise, Merkür ve Neptun. Özellikle gelirler, kaynaklar ve maddi konular ile ilgili alınan son bilgi ve haberlerden sonra önemli farkındalıklar elde edilebilir. Ve bu durum bizi bazı kararlara götürebilir. Bir diğer komşu gezegen olan Uranus ise, ekonomik durumları, global krizleri ifade ederken, bu konuyla ilgili gizli bir isyan içinde olmamıza neden olabilir.

Dolunay’ın yöneticisi, Mars’ın gerilimli duruşu, fevri hareketliliği, daha öncesinden yapmış olduğumuz eylemlerin sonuçlarıyla karşılaşmamıza neden olabilir. Özellikle 24 – 25 Nisan gününde yaşadıklarımız bu alanda etken gibi görünüyor. Haritada, Venus’un Neptun ile olan zorlu açısı ise, bu Dolunay’da elde ettiğimiz sonuçların bizi birtakım hayal kırıklıklarına, hüsranlara götürebileceğine işaret etmekte, beklentilerimiz boşa çıkabilir.

Burada uyanık olup, enerjimizi yüksek tutarak, hırslarımızla, tutkularımızla, üstünü kapatmaya çalıştığımız konularla yüzleşmemiz bizim faydamıza olacaktır. Çünkü Merkür ve Neptun’un olumlu açısı, daha ılımlı, iyimser ve duygusal açıdan daha merhamet ve şefkatli olacağımızı göstermekte. Sezgilerimiz burada olayları absorbe edip yönetmemize yardımcı olacak ana malzeme.

chart
Akrep Burcu

Diğer taraftan değişen düzenler, sistemler, kurallar, kariyer alanındaki hedefler, iş alanındaki stratejiler konusunda bu Dolunay ile birlikte her şeyin tam anlamıyla farkında olup, “Yeni sisteme daha kolay nasıl uyum sağlarım?” sorusunun cevaplarını arayabiliriz. Her ne kadar sevdiklerimizden duyduklarımız bizim kalbimizi kırsa da, dirayetli olup, renk vermeden, dile gelmeden, bazı şeyleri yutmaya çalışarak çözüm üretmeye çalışabiliriz. Ay – Merkür karşıtlığı bunu göstermekte. Fakat şanslıyız ki, sezgiler, hisler, şifacılığımız en büyük desteğimiz olacak.

Bu Dolunay ile beklenmedik bazı sonuçlarla karşılaşmak bize bakış açımızı, duygu dünyamızı, korkularımızı nasıl değiştirmemiz gerektiği ile ilgili bazı şeyleri öğretebilir. Hatta bu durum beklenmedik bir başarıya bile işaret edebilir, belki şu anda farkında olmayabiliriz. Fakat şunu bilmeliyiz ki, olayın şer ve hayır getirip getirmediği görmek, tamamen kabulde ve akışta olmakla ilgilidir. Bir de alma – verme dengesinde olabildiğince kalmakta.

Kendi kendimizi şifalandırmak konusunda hayli kabiliyetli olduğumuz bu dönemde, tüm enerjimizi kendimize vermeli, kendimize olan inancımızı kaybetmemeliyiz. Bu Dolunay’ın hepimize katkı olması dileğiyle.

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş