Mayıs ayında aksiyon bol gökyüzünde.

Birçok gezegen burç değiştirirken, ağır gezegenlerden, Saturn, Jupiter ve hızlı gezegenlerden Venus RETRO harekete başlıyor. Bir diğer ağır gezegen olan Pluto, 25 Nisan’da Retro harekete geçen ilk gezegen olmuştu. Şimdi sırasıyla onu, Saturn, Venus ve Jupiter takip edecek. Neptun ise aralarına Haziran ayında katılacak.

Retro dönemleri, geçmiş olayları gündemimize geri getirir her zaman.

Öncelikle Saturn, Kova sonra Oğlak burcunda Retro yolculuğunu yapacak. Temmuz ayına kadar Kova burcunda geri seyredeceği süreçte, sosyal mesafenin esnekleştirilerek, insanların bir araya gelmesi mümkün olabilir. Parklar ve bahçeler eski kalabalıklığına kavuşabilir. Dışarıda gezmek, eğlenmek, sosyal aktivitelere katılmak gündeme gelebilir. Fakat Temmuz ayında Oğlak burcuna geçmesiyle, ciddi bir tehlike söz konusu olabilir. Pandemiyle ilgili tedaviler gündeme gelirken, daha sonrasında daha ciddi sorunlarla karşılaşmamıza neden olabilecek rehaveti de beraberinde getirebilir. Özellikle Şubat ve Mart ayları arasında yaşananlar konusunda ne yapabileceğimize bakabiliriz. Devletler ve otoriteler, şirket yöneticileri bu dönemde işleyişle alakalı aksaklıkları düzeltmek için kolları sıvayabilir. Önlemleri gözden geçirebilir, daha kötü bir senaryoya hazırlık yapabilir. Buradaki asıl tehlike yaz aylarının getirdiği sosyal rehavet olacaktır.

Jupiter’in Retro hareketi ise 14 Eylül’e kadar sürecek. Bu iyi bir haber gibi gözükebilir, bu tarihe kadar salgınla ilgili rakamların düşmesi, yayılma hızının kesilmesi anlamına gelse de, 14 Eylül’den sonra Jupiter’in, 30 Eylül’den sonra da Saturn ‘un ileri harekete geçmesiyle vaka sayılarında hızlı artışları gözlemleyebiliriz. Ve ya farklı can sıkıcı durumlarla karşılaşabiliriz. Özellikle Kasım ve Aralık ayında, Neptun’un de ileri harekete geçmesiyle, bu ve benzeri hastalıkların, salgınların yayılması ve benzeri afetlerle (deprem, fırtına, vb) benzeri sıkıntılarla tekrar savaşmak için kolları sıvayacağımızı gösteriyor. Pandemi vb konularla ilgili doruk noktası Kasım ve Aralık ayında yaşanacak gibi görünüyor.

Daha önceki yazılarımda belirttiğim gibi YAZ AYLARINDA SALGINLA İLGİLİ REHAVETTEN KAÇINMALIYIZ.

MAYIS AYINDA YAŞANACAK GÖKYÜZÜ HAREKETLERİ

4 MAYIS 2020 – GÜNEŞ – MERKÜR KAVUŞUMU
5 MAYIS 2020 –  AY DÜĞÜMLERİ İKİZLER/YAY AKSINDA

7 MAYIS 2020 – AKREP BURCUNDA DOLUNAY
12 MAYIS 2020 – SATURN KOVA BURCUNDA RETRO
11 MAYIS 2020 – MERKÜR İKİZLER BURCUNDA
12 MAYIS 2020 – SATURN KOVA BURCUNDA RETRO

13 MAYIS 2020 – MARS BALIK BURCUNDA

14 MAYIS 2020 – VENUS İKİZLER BURCUNDA RETRO

15 MAYIS 2020 – JUPİTER OĞLAK BURCUNDA RETRO
20 MAYIS 2020 – GÜNEŞ İKİZLER BURCUNDA
22 MAYIS 2020 – İKİZLER BURCUNDA YENİ AY
28 MAYIS 2020 – MERKÜR YENGEÇ BURCUNDA

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş