9 Mart 2020 – Başak burcunda Dolunay – Acı gerçekler, hüsran ve pişmanlıklara neden olurken aynı zamanda manevi uyanışa yardımcı olacak!

Dolunay,  9 Mart’ta 19 derece Başak burcunda gerçekleşiyor.

Dolunay, bitişler, sonuçlar, tamamlanmalar ve farkındalık gibi kavramları hayatımıza getirir.

Bir doğum sürecidir.Özellikle de Yeni Ay ile birlikte niyet ettiğimiz ve ya başlattığımız oluşumların meyve verdiği zamanlardır.

Başak burcu, detay, analiz, plan, program, alışkanlıklar, sağlık, diyet, beslenme, günlük rutin ve düzen, gerçekler ile ilgili kavramları sembolize eder.

An haritasındaki gezegen konumlarına baktığımızda, Dolunay’a Neptun’un olumsuz açı yaptığını görüyoruz. Bu durum, bazı hayal kırıklıklarına ve ya beklentilerin boşa çıkmasına neden olabilir, gerçekler şok edici olabilir. Hüsran, Yeni Ay ile attığınız adımlarla bağlantılı. Bu alanda bazı detayların ortaya çıkması, netleşmesi, bir gizemin ortadan kalkması, sırların açığa çıkması neşenizi kaçırabilir, hayaller suya düşebilir. Niyetlerle ilgili sonuçlar, gerçeklerle yüzleşmemize neden olurken, canımız acıyabilir.

Güneş’in Neptun ile buluşması, mantık açısından bazı hislerle kafanın bulanması, hayaller, idealler, fanteziler, inançlar, dualar etkisinde kalıp, aşırı fedakarlık, merhamet ve vericilik içinde olabiliriz.  Bu uykudan uyanmaya ise Ay’ın pozisyonu sebep olacak. Böylelikle gerçeklerin açığa çıkması ve gerçeklerle yüzleşme mümkün olurken, ortaya çıkan sonuçlar son derece acı verici olabilir. Ciddi pişmanlık, hüsran,acı, talihsizlik ve utanç hissedilebilir.

Dolunay’ın yönetici gezegeni Merkür Kova burcunda, ileri harekete geçmek için durağan pozisyonda. Bu konum bir gezegen için en olumsuz koşul. Olayların tıkanması, gelmesi gereken haberlerin gelmemesi, gecikmesi, adeta zamanın durması mümkün. Bu Dolunay şok edici etkiye sahip olabilir! İnternet, kitlesel iletişim araçları, sosyal medya, uçak seyahatleri gibi alanlar olumsuz etkilenebilir, bir bekleme sürecine girebilir. Zihin adeta durabilir..Karar vermek bu dönemde imkansız olacak gibi..

Diğer taraftan Dolunay’ın olumlu açıları da mevcut. Mars, Jupiter ve Pluto ile olan etkileşimi, Dolunay’ın bize getirdikleri sayesinde, ilerideki günlerde, kariyer ve profesyonel hayat alanında büyümek, statü sahibi olmak ve gücü ele almak adına kolaylıkla harekete geçebileceğimizi göstermekte. Büyüme kolay elde edilebilir.

Bu bağlamda, inançlar konusunda daha gerçekçi olmak, kendi bireysel inanç felsefemizi keşfetmek ve benimsemek, doğru kılavuzla ilerlemek bize fayda sağlayabilir. Belki de bu Dolunay ciddi bir manevi uyanış için bize gerçekleri göstermek istiyor olabilir. Her otoritenin söylediğine inanmamak, aldanmamak, kanmamak gerektiğini öğreneceğiz.

Dolunay ile elde ettiğimiz farkındalık ve aydınlanma, bize vicdan muhasebesi yaptırırken, bilinç, bilinçaltının manipulasyonunun üstesinden gelebilir. Manevi uyanış ancak bu şekilde mümkün olacak gibi. Elde ettiğimiz bilgiler ile, ancak Yeni Ay’da çıktığımız yolculuğumuzun varış noktasına erişebiliriz.

 

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

 

Paylaş