09 Şubat 2020 – Aslan burcunda Dolunay – Doğaya yakarış!

Dolunay ne zaman gerçekleşiyor?

Dolunay, 9 Şubat 2020 saat 09:33’de 19 derece Aslan burcunda gerçekleşiyor. Bu Dolunay 2020 senesinin tutulma sonrası ilk Dolunay’ı olacak.

Her Dolunay, bir bitiş ve kapanışı temsil eder, önceden çıkılmış bir yolculuğun varış noktasıdır.

 

Dolunay’da ne gibi sonuçlar alacağız?

En çok etkilenenler, Kova, Boğa, Aslan ve Akrep burçlarının ikinci ve üçüncü on günlük periodunda doğanlar olacak.

Bu dolunayın etkisiyle, 11 Ağustos 2018’de gerçekleşen Güneş tutulmasıyla başlattığınız uzun vadeli projelerin sonucunu elde ettiğiniz ve bir dönemi sonlandırdığınız bir Dolunay olacak.

Aslan burcunda gerçekleşecek olan bu Dolunay ile, 2018 Ağustos ayından bu yana kendinizi başkalarına ispat etmek için, yetenekleriniz ve becerilerinizle gruplar içinde var olmaya çalıştığınız, cesur davrandığınız ve risk aldığınız, kendinizi parlatmak için daha fazla çaba sarf ettiğiniz yolculuğunuzun sonuna gelebilirsiniz.

Orta vadeli projeler yürütenler ise, 1 Ağustos 2019 tarihini çıkış noktası olarak almanız gerekecek.1 Ağustos’tan bu yana, üzerinde çalıştığınız planlar ve projeler konusunda bir takım sonuçlar elde edebilir, emeklerinizin karşılığını alabilirsiniz.

Diğer taraftan 15 gün önce 28 Ocak’ta gerçekleşen Yeni Ay ile eğer bazı girişimleriniz olduysa, bu alanda da bir takım şeyler netlik kazanabilir, aydınlanmalar yaşayabilirsiniz.

Aslan burcundaki Dolunay’ın an haritası bize neler söylüyor?

Dolunay an haritasını baktığımızda, Yükselen Balık burcu. Olayların dıştan görünümü son derece duygusal ve sezgisel. Yönetici Jupiter, Neptun ve haritanın yükselenine olumlu bir açı yapmakta. Din, inanç, felsefe, öğreti, görev ve sorumluluk duygularıyla birlikte merhametle, şefkatle, sevgiyle birleşerek çoğalıyor, artıyor, yayılıyor.

Dolunay’ın kurduğu tek ilişki ise Yay burcundaki Mars ile. Felsefelere, dine, ahlaka, uzaklara, seyahatlere, sosyal medyaya, yasal konulara, basın yayın, tıp gibi konulardaki yeni öğretilere eğilerek, aksiyona geçmemizi sağlayacak bir potansiyel taşıyor. Hedeflerimizi bu alanlara yerleştirerek kendi potansiyelimizi, yeteneklerimizi, rekabetçi gücümüzü daha fazla açığa çıkaracağız. Venus’un Koç burcuna geçerek, Chiron ile kavuşması ise, yeni ve hızlı başlayacak dostluk ve arkadaşlıklarla yaralarımızı ve travmalarımızı şifalandırma imkanı bulabileceğimizi göstermekte.

Aslan burcundaki Dolunay, global anlamda dünyayı nasıl etkileyecek?

Dolunay’ın gerçekleştiği 19 derece Aslan, Sabian sembollerinde, “Güneşe bir ritüel sunan Zuni Kızılderilileri” olarak geçer. Bu sembol, doğaya ithaf edilen bir ayini anlatır. Bir fırtınadan sonra, güneşin doğuşuyla insanın doğaya dönüşünü, uygarlık ve medeniyet içinde şehirlerde yaşayan insanların uzun krizlerden sonra güneşi yüceltmesini resmeder.  Doğaya dönüş teması taşıyan 19 derece Aslan, acımasızca yok edilen bir takım dünyevi kaynakların hemen sonrasında barış ve uyum içinde yaşamak için bir grup insanın değişimini anlatır. Reddedilen, unutulan, hiçe sayılan, görmezlikten gelinen dünyevi kaynakların ve nimetlerin tekrar hatırlanmasıyla özürle, minnetle, şükranla, tekrar yaşam kaynağına bağlanmak için yakarışı, ibadeti, duayı ifade eder.

Son dönemde yaşadığımız dünyevi felaketler, kazalar sonrasında bu enerjinin açığa çıkması kaçınılmaz.

10 Ocak’ta gerçekleşen Ay tutulmasının an haritasında da, tutulmanın Oğlak Stelliumu karşısında sadece Neptun’e olumlu açı yapması, halkın bu zorluklar ve baskı karşısında tek umudu ve çıkış noktası olan duayı, yardımlaşmayı, şefkati, koşulsuz sevgiyi ve fedakarlığı anlatmaktaydı.

Önümüzdeki ay Saturn’un yönettiği ve rahat hissettiği Oğlak burcundan Klasik astrolojiye göre, bir diğer yönettiği Kova burcuna geçişine tanıklık etmemiz, bu Dolunay ile ilgili önemli bilgiler vermekte.

Dünyevi konularda yaşanan son sınavların hayatlarımıza etkisiyle, daha humanist bir anlayışla gruplar oluşturmak, kitlesel olarak birbirimize daha fazla kenetlenmek ve dünyayı daha yaşanır bir hale getirmek için, katı ve acımasız düzenlere karşı  farklı ve sıra dışı yollar denememiz mümkün. Bunun için teknolojiyi ve bilimi, kitlesel iletişim araçlarını, interaktif ortamları kullanacağız. 2024 senesine kadar, kenetlenmek ve birlikte hareket etmek için özellikle de doğa anaya tahribat ve dünyevi kaynakların zarara uğratılması ve yok edilmesi konusunda daha isyankar ve başkaldıran bir ruh hali içinde olmamız mümkün. Kıtlık, yokluk mücadeleleri gündeme düşebilir.

Bu Dolunay’da, korumak ve kollamak içgüdüsüyle, tüm gücümüzü ve potansiyelimizi, içimizdeki çocuğu, saf sevgimizi, yaratıcılığımızı, eğlenceli duruşumuzu, motivasyonumuzu, rekabetçi yönümüzü, kimliğimizi, ilgi alanlarımızı, hobilerimizi, sanatımızı, cesaretimizi, bireysel mücdelemizi, egomuzu ortaya çıkartarak, kitleler ve gruplar içinde kendimizi var edeceğiz.

 

KLAROS DANIŞMANLIK

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

 

 

Paylaş