17 Haziran 2019’da 11:30’da gerçekleşecek olan Dolunay 25 derece Yay burcunda gerçekleşecek.

Her Dolunay, bir bitiş tamamlanma, aydınlanma ve bitiş ifade eder. Bu döngü Yeni ay’da başlar.  15 günlük süreçte döngüsünü tamamlar. Bu Dolunay, İkizler burcunda gerçekleşen 3 Haziran Yeni Ay’ı ile başlayan süreci tamamlar.

Bu Dolunay, tutulma sezonundan önceki son Dolunay’dır. Önemli bir süreç tamamlanmak ve başlamak üzere olduğundan, elinizden geleni yapmanız gerektiği bir zaman dilimini ifade eder. O yüzden zaman şu an son derece kıymetlidir. Elinizden gelenin en iyisini yapma zamanı!

Geçtiğimiz Yeni Ay, Başak yükselenine sahipti, bu Dolunay’da aynı şekilde Başak yükselenine sahip. Kariyer ve çalışma konuları, olayların görünen yüzünü ifade ederken, arka planda çalışacak olan gizli ego , tatmin, yaratıcılık, yetenekler ve beceri olacak.

Dolunay’ın enerjisine baktığımızda Jupiter’in eşlik ettiğini görüyoruz. Jupiter, yönettiği Dolunay’a bire bir destek olmakta..Bu Durum bu Dolunay’ın asıl amacını değiştirmekte. Yeni Ay ile başlattığınız enerji konusunda elde etmek zorunda olduğunuz bir takım  yeni ufuklar, farkındalık, anlayış ve felsefenin mevcut olduğunu bilmelisiniz. Bu farklı bakış açısı ve deneyime eğilerek, hedefinize ulaşabilirsiniz. Bu noktada, eğer siz bu farkındalığa ererseniz, hissedilen coşku ve heyecan oldukça yüksek olacaktır. Risk almalı ve maceracı ruhunuzu ortaya çıkarmalısınız.

Bu motivasyon ile birlikte zaman zaman karamsarlık ve engeller, blokajlar ve ya gecikmeler yaşanması mümkün. Bu karamsarlık, özellikle de, aile ve otoriter bireyler arasında bazı gerilimlerin yaşanmasına neden olabilir. Görevler ve sorumluluklar baskı yaratabilir. Söylemek istedikleriniz ve ya iletişim kurmak için gerekli alanı bulamayabilirsiniz ve ya bu bir şekilde karşı taraf nedeniyle engellenebilir. Aynı şekilde harekete geçmek istediğiniz noktalarda özellikle ailevi konularla ilgili, bir takım blokajlarla karşılaşabilirsiniz. Şartları ve ya durumu zorlamak durumunda kalabilirsiniz. Harekete geçmek istedikçe blokajlarla karşılaşabilir, daha hırsla davranarak, durumu zorlayabilirsiniz. Ama Dolunay’ın aşıladığı iyimserlik ve maceracı ruh yardımınıza koşabilir. Bu da kendinize olan güvenin yerine gelmesini sağlayacaktır.

Diğer taraftan, Merkür ve Mars’ın Neptun ile olan olumlu açısı, idealler, hayaller ve beklentiler doğrultusunda konuşmak, iletişim kurmak ve harekete geçmek arzusunda olacağınızı gösteriyor. Duygusal anlamda yoğun bir ruh hali içinde olabilirsiniz. Jupiter yani, bu Dolunay’ın yöneticisi ise, beklentilerinizin ve hayallerinizin sınır tanımaması yönünde destekçi. Buna sebep olan Jupiter – Neptun exact olumsuz açısı, daha önce, 13 Ocak 2019’da ilk ayak seslerini duyurmuştu. Bu Dolunay öncesi yine exact zorlu açıya giren Jupiter ve Neptun, son olarak 21-22 Eylül’de bu açıyı tekrar oluşturacak. Ayakların yerden kesilmesine izin vermek ve gerçeklerden uzaklaşmak, hayallerde ve fantezilerde kaybolmak, bir takım gerçeklerle yüzleşmektense kaçmak, avunmak, kanmak size çok fazla birşey kazandırmayabilir. Çünkü belki de bu bir sınavdır.

Gökyüzünün öğretmeni olan Saturn, neyse ki Neptun’e destek olup, sizi görevler ve sorumlulukların ağırlığı ile, ciddi bir disiplin, sabır ve istikrar içerisine sokarak, durumu toparlayacaktır.

Her ne olursa olsun, bu Dolunay, herkese büyük bir coşku ve heyecan kazandıracaktır. Yeni ufuklar, öğretiler, felsefeler, uzak seyahatler, deneyimler, hayat anlayışı, yeni bir bakış açısı size daha fazla umut kazandıracaktır. Tutulma öncesi, bir takım konuları sonlandırmak, açığa çıkarmak, tamamlamak size zaman kazandıracaktır. Çünkü Temmuz ayı, yepyeni bir hayata ve döngüye adım atıyor olacaksınız.

ASTROLOG ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş