2º Akrep burcunda gerçekleşecek olan Dolunay,  Sabian sembollerinde,

”Kırık şişe ve ortaya yayılan parfüm ” ..diye simgelenir.

perfume-bottle-brokenParfüm, bizim arzularımızı, tutkularımızı tetikleyen bir öğedir. Ve herkesin bir kokusu vardır, kişiseldir, bizim duygularımızı, kişiliğimizi, hissiyatımızı ifade eder. Zevke göre değişir dolayısıyla kullandığımız parfüm  bazılarının beğenisine giderken , başkaları tarafından güzel bulunmayabilir.

Sembolik anlamda şişenin içinde bulunmasıyla birlikte, bizim kontrolümüz altındadır. Ne zaman ki şişenin kapağı açılır, o zaman kokusunu başkaları hisseder, tanır, algılar.

Dolunayın böyle bir derece meydana gelmesi de, gizli sakladığımız tutku ve arzularımızı ani bir patlama ile ortaya koyacağımızı gösterebilir. Yönetici Mars’ın geri gitmesi ile birlikte geçmişte yaşanan konuların gündeme gelmesiyle bu enerjinin ortaya çıkması mümkündür. Uzun zamandan beri içimizde tuttuğumuz duygular,  öfke krizleri, ani fevri davranışlar, çatışmalar, duygusal patlamalar yaşatabilir. Özellikle Akrep ve yükseleni Akrep olanların etkilenmesiyle birlikte Balık ve Yengeç burçları da,  bu duygusal patlamaları tecrübe edinebilir. Sakin davranmak ve sabırlı olmak da fayda var.

 

SABIAN SEMBOLLERİ NEDİR?

220px-Marc_Edmund_Jones_001AdsızSabian sembolleri,  Marc Edmund Jones ve Elsie Wheeler’ın medyumik özellikler vasıtasıyla oluşturdukları ve 360 derecenin her bir derecesine verdikleri  semboller dizisidir. Daha önceleri Charubel lakabıyla tanınan John Thomas ‘ın belirlemiş olduğu  sembollerden yola çıkmışlardır ve  tekrardan yorumlamışlardır.  Amaçları bu sembolleri biraz daha genelleştirip iyi ve ya kötü normdan çıkarmak istemeleridir. Elsie,  üzerindeki sembolleriyle birlikte 360 adet kartı medyumik güçleriyle  tekrardan yorumlamıştır. Bunu yaparken hangi burç ve hangi derecede olduğunu bilmeden sadece belirlenen semboller üzerinden gitmiştir. Daha sonra Marc Edmund Jones bu yorumlamaları,  astroloji ile yakından ilgilenen Dane Rudhyar’un teklifin757b2a4e-233d-47ad-820d-448ce827a28b-1200i kabul ederek Rudhyar’ın yorumlarıyla birlikte ‘The Astrology of Personality’ adlı kitabında yayımlamasını sağlamıştır, böylelikle Sabian sembolleri tanınır hale gelmiştir.  Sembolizm ile yakından ilgilenen Rudhyar, daha sonralarında bu sembollerin döngüsüyle, 3000 sene öncesinde var olan  ‘I Ching’ öğretisinin döngüsüyle benzerlik taşıdığını söyler, bunun ‘ gerçekliğinin’ şimdi ve ya önce ve ya çok eskiden olan önemini vurgular. Kültürlerin , insanlık anlayışının ve ya bakış açısının değişmesi bir şey ifade etmemektedir. Sembolik anlam, kozmik bağlamda devam etmektedir.

 

imza

 

Paylaş