Dolunay 22 Nisan 2016’da Akrep burcunun ilk derecelerinde oluşacak. Dolunay, genelde bitişler, tamamlanmalar ve ya sonlanmalar ile ilgilidir. Bazen de gizli saklı şeylerin ortaya çıkmasına yardımcı olur.

Dolunaylar genelde duygularımızı ortaya çıkarmakta oldukça kuvvetli etki gösterirler, fakat 22 Nisan’daki gökyüzü, buna çok da elverişli görünmüyor. Açısız bir dolunay gerçekleşiyor, üstelik yönetici Mars da geri hareketine henüz başladı. Bu da şu demek. Duygularımızı ifade etmek istiyoruz , arzularımızı dile getirmek istiyoruz, fakat bir şey bizi geri çekiyor ve vazgeçiyoruz. Aslında bu oldukça can sıkıcı bir durum, çünkü bu içsel patlamalara, zamansız ve ya sebepsiz sinir krizlerine sebebiyet verebilir.

Gökyüzündeki genel havayı kokladığımızda ise, Akrep’in doğası gereği arzularının peşinde olması ve Boğa ‘nın diğer yandan kendini güvende hissetmek için riske girmemek istemesi, ciddi bir ikileme sürüklüyecek gibi görünüyor. Finansal anlamda, bir karar söz konusu olabilir. Riske girmek isteyebilir, maddi anlamda kendimizi zor koşullara sürükleyebiliriz. Ya da kararsızlıkla mücadele edebiliriz. Venus’un Uranüs le kavuşumu ve  Pluto ile karesi ise, diğer yandan fevri ve ani karar vermek isteyişimizle, arzularımızın peşinden gidip gitmemek arasında bizi oldukça yoruyor. Mars’ın geri harekette olması, felsefelerimizi, bakış açılarımızı biraz daha sorgulamamız gerektiğini gösteriyor.  Araştırma yapmak, aldığımız kararlardan emin olmak , ne istediğimize karar vermek ilk etapta sorgulanacak noktalardan.

İlişkiler anlamında da buna benzer bir durum söz konusu..Venüs ‘ün, geri harekette bulunan Satürn ile olumlu açısı, bize sağlam, uzun süreli ve sadakat dolu ilişkileri sorgulatırken, Uranus ile olan olumlu açısı,  sıradışı, farklı, eğlenceli, ve fazla da ömrü olmayan ilişkilere sürükleme peşinde. Bu süreçte başlayan ilişkiler uzun soluklu olmayabilir, her ne kadar çabalasak da, aşırı iyimserliğimizin kurbanı olabilir, daha sonrasında pişmanlık hissedebiliriz. Daha dikkatli kararlar almak da fayda var.

Satürn’ün ay düğümleri ile olumsuz açısı ise, kadersel olaylarla karşılaşabileceğimizi, bir yol ayrımında olduğumuzu göstermekte. Ne yapmalı, nasıl davranmalı? Mart ayının son günlerinde geri hareketine başlayan , ve Ağustos’un ilk haftasına kadar geri hareketine devam edecek olan Satürn , bizi yine kendi dogmalarımızı, inançlarımızı, benimsediğimiz felsefeleri sorgulamaya ve terbiye etmeye zorluyor.  Diğer yandan , kendi kapasitemiz ve yeterliliğimiz ile ilgili soru işaretleri var kafamızda. Başarabilir miyiz? Başaramaz mıyız? Bunun cevabı ise içimizde saklı.

Bu dolunay bu anlamda bize oldukça yardımcı olabilir. İçsel analizler yapmaya başlayabiliriz. Ne istiyoruz? Ne istemiyoruz? Olası sonuçlar nelerdir? Sadece arzulamak , istemek yeterli mi? Eyleme nasıl geçeriz? Ne şekilde geçeriz?

Bu konuda meditasyon, şifalandırma teknikleri faydalı olabilir, sabırsızlığımızı ve öfkemizi, sinirli davranışlarımızı yatıştırabilir.

Aradığınız soruların cevaplarına rüyalarınız yardımcı olabilir, dikkat etmekte fayda var. Haberci rüyalar bu süreçte artabilir.

Yükselen burçlara göre etkisini aylık burç yorumlarında bulabilirsiniz.

https://www.astroklaros.com/2016/04/01/nisan-ayi-burc-yorumlari/

 

imza

 

 

 

 

Paylaş