24 Mart 2020’de saat 12:28’de  4 derece Koç burcunda gerçekleşecek olan Yeni Ay, önümüzdeki bir sene boyunca etkisini gösterecek olan bir süreci başlatacak.

Yeni Ay’lar yeni oluşumları, atılacak tohumları, girişimleri ve başlangıçları ifade eder.

Koç burcu, yani Zodyak’ın ilk burcunda gerçekleşen bu Yeni ay, ilkbahar ekinoksuyla yani doğanın uyanışıyla tetiklenen ruh halimizin adeta bir yansımasıdır.

Bu Yeni Ay’ın an haritasına baktığımızda, yükselenin Yengeç olduğunu görüyoruz. Ev, aile, yuva, anaç duygular, vatan sevgisi, merhamet, şefkat ve sevgi baş rolde.

Yeni Ay’ın Chiron ile kavuşumda olması ise şifacı bir oluşuma işaret ediyor.

Chiron şifacıdır. Bizim yaralarımızı, çocukluk yaşta edindiğimiz travmalarımızı, acı dolu anılarımızı ifade eder. Bu dönemde yetersizlik, başarısızlık, kontrol kaybı gibi kaygıları ve ya hedefe giden yolda kendi insiyatifimizi ve gücümüzü kullanamayacağımız gibi bir endişeyi taşıyabiliriz. Chiron’a eşlik eden bir diğer nokta ise Kara Ay Lilith. Hem şifacı, hem büyücü, hem de intikam hissiyle yanan Lilith bir sanal noktadır. İki şifacının eşlik ettiği bu Yeni Ay’da, şifanın nereden geldiğini pek de önemsemeyeceğiz, gibi duruyor. Farklı farklı tekniklerden, öğretilerden, şifa yollarından faydalanabiliriz.

Bu da demek oluyor ki, bu Yeni Ay’ın enerjisindeki oluşumlar, hem yaralarımızı, hem kinlendiğimiz noktaları, hem de şifalanmamız gereken yerleri göstererecek bize. Acı dolu yerleri keşfederken bir yandan da şifa bulacağız. Ve etrafa şifa dağıtacağız, moral vermeye çalışacağız.

Haritada bu Yeni Ay’ın kıstırılmış enerjisi bize çoğu şeyi ifade edebilir. Fakat özetleyecek olursak bir cümleyle, yapmak isteyip de yapamadıklarımız. Çünkü bu alanda, bu hareketi gerçekleştirecek bir araca sahip değiliz. Elimiz kolumuz bağlı. Bu ciddi bir intikam hissine ve ya kıskançlığa ve ya hasetliğe neden olabilir. Kendi içimizde adeta pimi çekilmiş bir bombaya sahip olabiliriz.

Bize bu bağlamda tek yardım elini uzatan ise Kova burcuna henüz geçen Saturn olacak. Teknoloji ve interaktif dünyayla daha yakından ilişki kurmak, daha fazla içine girmek, arkadaşlarımızla sosyal medya ve internet üzerinden paylaşımlarda bulunmak bu bağlamda güven sağlayıcı olabilir.

Diğer taraftan başlatmak istediğimiz yeni oluşumla ilgili, fazla agresif olabiliriz. Yeni Ay’ın yöneticisi Mars’ın Jupiter ve Pluto ile olan yakın teması, bu bağlamda ne kadar karamsar, hırslı ve düzenleri tepe taklak edecek kadar stratejik hareket edebileceğimizi gösteriyor. Acımasız ve merhametsiz bir tavırla. Çürümüş düzenleri yok ederek, yeni bir düzen kurmak ve gücümüzü yeniden kazanmak isteyebiliriz. Jupiter ise tam yanlarında bu enerjinin şiddetini arttırmak için beklemekte.

Yeni Ay’ın Ay düğümleriyle açısının olması, adeta Tarot’taki Asılan Adam enerjisine benzemekte. İmparatorsunuz, fakat eliniz kolunuz bağlı. Tek yapabildiğiniz şey olanları farklı bir bakış açısıyla değerlendirerek, bir süre beklemek, akışta olmak, kaderin ve ya akışın bize nasıl bir oyun hazırladığını anlamak ve belki de bize neler kazandırabileceğini düşünmek. Bazılarımız krizi nasıl fırsata çevirebileceğine odaklanabilir. Bu bağlamda Saturn yine oldukça destekleyici olacak.

Saturn Kova burcunda etkilerini okumak için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

https://www.astroklaros.com/2020/03/03/22-mart-2020-saturn-kova-burcunda-teknoloji-internet-yeni-kesifler-kitlesel-iletisim-ve-orgutlenme-insan-haklari-alaninda-sinavlarimiz-var/

Haritanın başka bir dikkat çeken oluşumu ise, Venus – Ceres zorlu açısı. Venus Boğa’da iken, keyif ve haz, beş duyuya hitap edecek şekilde gerçekleştirilir. İyi bir yemek, iyi bir restoran, kaliteli bir şarap veya çok pahalı bir parfüm. Ceres ise beslenme, annelik yapma, etrafımızdakileri koruma ve kollama enerjilerini açığa çıkarır. Bu iki alanda limitleri aşabileceğimiz gibi, tam tersi bu keyfi sürdürememenin eksikliğini de hissedebiliriz.

Bir diğer ipucu ise haritada Merkür’ün pozisyonu. 6 derece Balık burcunda, Uranus ile olumlu açıda. Yeni hayat standartlarına adaptasyon süreci kolay gibi gözükse de, kaynağının 7 ve 26 Şubat civarlarında aldığımız haberler nedeniyle olduğunu gösteriyor. Virusün hızla diğer ülkelere  yayılışı, Rusya’nın Suriye ve Türkiye ile olan politikaları, İdlib meselesi vs gndemdeydi. Bu konular ile ilgili bir takım atılımlar gündeme gelebilir.

Bu süreçte başlatacağımız oluşumlar, yepyeni bir strateji ve yöntem geliştirmemize bağlı olabilir. Üretme, başlatma ve yönetme isteği eskiyi yıkarak yeniyi başlatma dürtüsüyle güçlenebilir.

Kendinizi aniden bir yükselişte bulabilirsiniz, bambaşka bir potansiyel, güç ve kontrolle.

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş