GÜNEŞ’İN KOÇ BURCUNA GİRMESİNE GÜNLER KALA…

20 MART 2020

Ekinoks zamanı..

Yeni bir başlangıç
Yeni bir döngü
Yeni bir oluşum

Güneş’in Koç burcuna geçiş anı bir sene boyunca yaşanacakların göstergesidir.

 

Satürn Oğlak burcunun 29.derecesini zorlarken, Ay Kova burcunda. Aynı Jüpiter’in Oğlak burcuna geçtiği ingress haritasında olduğu gibi. Özgürlük ve örgütlenme, teknoloji önem kazanıyor.

Güneş’in yöneticisi olduğu Aslan burcunun ülkenin sağlık evinde olması bir sene boyunca sağlık konularının, kamunun, çalışanların, çalışma şartlarının, işlerdeki verimliliğin, hastanelerin, doktorların ve tedavi süreçlerinin gündemi belirleyeceğine işaret ediyor. Hastalık konusunda dik başlı ve isyankar, aceleci, sabırsız hareket etmek isteyebiliriz.

Koç burcunun Yöneticisi Mars – Jüpiter ile partil kavuşumda. Büyüme, gelişme ve yaygınlaşma konusunda stratejik ilerlemek her ne kadar planlı olsa da fazla risk içerebilir. Acımasız ve duygusuz eylem planları fazla özgüvenle hareket etmemize neden olurken Mart ayı boyunca Jüpiter, Satürn ve Pluto ya yapacağı açılar taşları yerinden oynatabilir.

Zorlu bir Koç döngüsü bizi beklemekte.

Güneş’ yapacağı ilk  açı henüz Kova burcuna geçen Saturn ile disiplini ve istikrarı kitlesel iletişim, örgütlenme ve sosyalleşme, bilim, icatlar alanında çalıştırırken, sosyal çevrelerde kısıtlanmaların istikrarlı bir şekilde uygulanacağına işaret ediyor.

Güneş’in Boğa burcuna geçmeden önce yapacağı son açı ise Oğlak burcundaki Jüpiter ile zorlu ve çatışmalı olacak. Fazla risk almaya meyilli olurken, sabırsız ve aceleci olmak hataya alan açabilir. Ay’ında Jupiter ile aynı noktada olması, abartının göstergesi. Strateji alanında yeniye yer açmak için eski alışkanlıklardan vazgeçmek ve ya kurtulmak suretiyle mümkün olabileceğini gösteriyor.

11.evde Jupiter, Saturn ve Mars’ın olması, yani kollektif ve içsel enerjinin gruplar, kitleler, sosyal  çevre ve arkadaşlar , interaktif ortamlar, teknoloji alanında kısıtlama, engelleme, baskı, manipulasyon, güç ve kontrol altına alındığının göstergesi. Bu yaşanan kısıtlamalara BİR SENE BOYUNCA maruz kalacağımızın ve ya etkilerine en azından maruz kalacağımızın göstergesidir.

Diğer taraftan hastalığın sonucuna baktığımızda Akrep burcundaki 9.ev karşımıza çıkıyor, hastalıkla ilgili adeta bir gizemi çözmek zorunda kalacağız. ve yine Jupiter ile aynı dereceyi paylaşan Mars’ın etkisiyle aAksiyon almak istesek bile yayılma gücünün yüksek olması burada tehdit ve riski fazlaca arttırıyor. Bu enerjiyi bir sene boyunca taşımak oldukça zorlayıcı olabilir.

Burada altını çizmek istediğim bir nokta var.

22 derece Oğlak’ta gerçekleşen Saturn ve Pluto kavuşumu 12 Ocak 2020 tarihinde, bir çok savaş, deprem, güç mücadelesi ve salgının etkilerini tüm dünyaya gösteren bir tarih olmuştu. Yani insanlık için bir miladdı. Bu sürecin alan ve ülkeler itibariyle büyüyen bir kartopu misali yaygınlaşması ve genişlemesi , 2 Aralık 2019 , Jupiter’in Oğlak burcuna geçmesiyle tetiklendi.

Koç burcu an haritasında tehdit olarak gördüğüm Jupiter ve Mars kavuşumu maalesef yine 22 derece Oğlak burcunda gerçekleşiyor. Tesadüf diye bir şey olmadığı gibi, aynı bir yapbozun eksik parçası gibi bu derece yine gündemimizi yönetiyor. Rakamsal enerjilerin çalışması her yerde, aynı 20 Mart 2020’de olduğu gibi.

Türkiye İstanbul’a göre çıkarılan bu haritada, Neptun’un yükselene yakın 12.evde pozisyonda konumlanması, hastalık ve bağışıklık sistemiyle ilgili konuların bizi etkilemeye devam edeceğini , kurban psikolojisine ve depresyona meyilli olabileceğimizi göstermekte.  Güneş Koç burcunda Ay düğümlerine 90’lik açı yaparken, Kuzey Ay düğümü ve Hades 4.evde olması, evde hapis ve kısıtlanma enerjisine karşı isyan etme potansiyelinin yüksekliğine işaret ediyor.

Ülkenin bir senelik gelir kaynaklarına baktığımızda Koç burcunu görüyoruz. Yine Mars etkisinde olan bu süreç, Uranus’un aynı evde olmasıyla ani ve beklenmedik gelir kaynaklarına, iniş çıkışlara, piyasaların etkilenmesine ayrıca Merkür ile olumlu açıda olmasıyla ortak olduğumuz diğer ülke ve kurumlardan  perde arkasından maddi destek sağlayabileceğimizi anlatıyor.

Diğer taraftan Mars’ın Jupiter ile Oğlak burcunda birleşiyor olması, hükümetin ve maddi kaynakların, yabancı yatırımcılar açısından bir fırsat gibi kullanılmasına, diğer taraftan karamsarlığın ve olumsuzluğun büyüyerek gelir kaynakları ve iş hayatı açısından kaygı ve endişeye sebep olacağına işaret ediyor.

Bu kadar endişe ve kaygıya rağmen ülkenin düşünce sistemi 12.evde Balık burcunda. İnanç, maneviyat, dua, meditasyon, bir takım spiritüel teknikler sayesinde güçlü kalınabileceğine işaret. Yaratıcılık ve ilham bu süreçte artabilir, farklı kazanç şekilleri, gelir kaynakları yaratılabilir. Bir seneyi etkileyecek bu süreçte; asıl yapılması gereken;

“depresif duygulara, kurban psikolojisine, aldanmaya karşı koymak, KORKU, KAYGI ve ENDİŞE gibi enerji frekansını SIFIRA düşüren duyguların varlığına izin vermemektir. Bu bağışıklık sisteminin çöküşüne de neden olur. “

“ÜÇ BÜYÜK GÜÇ TARAFINDAN (SATURN, PLUTO, JUPİTER) yaratılan bu virüsün, DEVLETLER ARASINDAKİ GÜÇ VE OTORİTEYİ SAĞLAMA ve YENİ BİR DÜZEN KURMA ÇABALARINA,  kitlelerde korku ve panikle asıl bulaşıcılığını kazanmasını sağlamalarına ‘DUR’ demeliyiz..”

Dolayısıyla gereken önlemleri alarak, gerek sosyalleşmeye ara vererek, gerek hijyen kurallarına dikkat ederek, enerji frekansımızı yüksek tutarak bu geçici süreci yönetmemiz gerekiyor. 

KLAROS DANIŞMANLIK

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

 

 

 

 

 

 

Paylaş