Yengeç burcunda Ay tutulması

10 Ocak 2020’de Yengeç burcunda bir Ay tutulması gerçekleşecek.

Ay tutulması nedir?

Ay tutulması, Dünya’nın Güneş’in önünden geçmesiyle, Ay’ın kısmen veya tamamen ışığının engellenmesi demektir. Tutulmada, Ay Güneş’ten ışıkları alamaz, Dünya’nın gölgesi altında kalır. 

Ay tutulması yılda ortalama kaç defa görülür?

Çoğu Takvim yılında 2 ve ya 3 Ay tutulması gerçekleşir. Aynı yıl gerçekleşebilecek maksimum tutulma sayısı 5’tir. Bu sene de toplamda 6 tutulma gözlemleyeceğiz. Bunlardan 2 ‘si Güneş, 4’ü Ay tutulması olacak.

Ay tutulması ne zaman?

Bu sene ilk Ay tutulması “GÖLGELİ” olarak 10 Ocak 2020’de gerçekleşecek. Yengeç burcunda gerçekleşecek olan bu tutulmadan sonra, 2020 senesinde, 5 Haziran, 5 Temmuz ve 30 Kasım  tarihinde üç Ay tutulması daha yaşayacağız.

Yengeç burcundaki Ay tutulmasının etkisi Dünya’da nerede görülecek?

YENGEÇ BURCUNDA AY TUTULMASI ASTROKLAROS.COM

AY TUTULMASI, Avrupa , Afrika, Asya kıtasından izlenebilecek.

Yengeç burcunda olması sebebiyle,

sel, tsunami ve deniz kaynaklı felaketler gündeme gelebilir.

Astrolojide AY tutulması

Astrolojik anlamda AY tutulması, önemli ve büyük hayat döngülerini temsil eder. Dolunay’a aynı burçta bulunan sanal olarak hesaplanan Ay düğümlerinin eşlik etmesiyle gerçekleşir.  Her DOLUNAY’ın bir bitiş ve ya sonlanma getirmesi gibi, Ay tutulması da önemli bitişlerle gelen başlangıçları gösterir. Yengeç burcunda Ay tutulması 10 Ocak 2020’de 20 derece Yengeç burcunda gerçekleşecek. Doğum haritanızda Yengeç burcunun etkisindeki hayat alanınızda önemli bitişler, sonuçlanmalar, aydınlanmalara neden olacak bu süreç oldukça önemli etkilere sahip. Bireysel doğum haritanızda nasıl etkileneceğinizi öğrenmek için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

AY TUTULMASININ ETKİLERİ

Ay tutulması en çok hangi burçları etkileyecek?

Yengeç burcundaki Ay tutulması en çok ÖNCÜ burçları etkileyecek. Yani eğer Güneş, Ay ve ya Yükselen burcunuz Oğlak, Terazi, Yengeç ve ya Koç ise,  bu tutulmadan daha şiddetli etkilenmeniz mümkün. 

Ay tutulmasının etkisi 6 aylık bir süreç olduğu için önümüzdeki 2020 yılının ilk yarısı bu tutulmanın etkisinde olmanız ve hareket etmeniz mümkün olacaktır. Bu dönem aynı zamanda önemli bitişlerle birlikte yeni başlangıçları değerlendirmek için ideal bir zaman da olacaktır.

YENGEÇ BURCUNDA AY TUTULMASI ASTROKLAROS.COM

Ay ile Güneş’in birbirlerine zıt bir konuma yerleşmesiyle gerçekleşecek olan Yengeç burcundaki Ay tutulması, duygusal anlamda ciddi baskı ve şiddete maruz kalacağımıza işaret etmekte. Yengeç burcu, aile, yuva, annelik, ebeveynlik, geçmiş, atalar gibi sembolleri temsil ederken mundan astrolojide vatan, halk, memleket ve toprakları ifade eder.

AY TUTULMASI DÜNYAYI NASIL ETKİLEYECEK?

Yengeç burcunda gerçekleşecek olan Ay tutulması, duygusal boşalmalar, farkındalıklar, annelik, dişilik ve kadın faktörünün ön plana çıkmasına neden olacak. Aynı zamanda tüm dünyada, zayıf olanın ezilmesi, özellikle halkın, kadınların; üst düzey otoriteler, hükümetler, büyük teşkilatlar, şirketler tarafından baskı ve stres altına alınarak, demokratik olmayan bir yapıda yönetilmeye çalışılmasına tanıklık edebiliriz.

Saturn ve Pluto kavuşumu an haritasındaki en kritik nokta! Yapmaya çalıştığınızı yıkarak yeni bir strateji geliştirmenize neden olabilir.

Merkür, Saturn, Pluto ve Ceres’in olumsuz etkisi, kadının ve ailelerin daha güçsüz hissetmesine, daha baskıda ve streste hissetmesine neden olabilir.

Dünyada diktatör sıfatında bir çok kişi ön plana çıkacak. Bu kişilerin yaptırımları karşısında, kadının ve aile birliğinin , yuvanın, vatanın, halkın, toprakların tehdit altında hissetmesi gündeme gelecek. Eril enerjinin baskısı oldukça yüksek!

Ceres’in de Oğlak burcundaki gezegen küme içine dahil olması, güç ve manipülasyon sahiplerinin doğaya, çevreye, doğal gıdaya, tarıma verdiği zararları öne çıkaracak. İşlenmemiş gıda ve doğal kaynaklara olan ihtiyaç artarken, bunların üzerindeki yönetim daha güçlenecek.

AY TUTULMASINDA BİZİ NELER BEKLİYOR ?

Bir çok konuda duygularımızı ifade etmekte zorlanacağız! Yanlış anlaşılmalar, algılamalar, acımasız konuşmalar etkin. Susturulmaya zorlanabiliriz!

Sevgisizlik, ilgisizlik, merhametsizlik, duygusal yalnızlık, depresyon gibi hisler içinde kaybolma riski çok yüksek!

İş, kariyer ve kurallar, prosedürler alanında kendimizi stres ve manipülasyon içinde hissedebiliriz. Baskı, şiddet, kontrol , zor kullanma gibi durumlarla karşılaşacağız!

Dişil enerjinin beklentileri, umutları tüm bunlara rağmen yüksek! Daha fazla dua etmek, spiritüel ve manevi güçlerimizi ortaya çıkarmak için kendimizi motive hissedeceğiz. Merhametimiz ve inançlarımız bizi ayakta tutan kavramlar olacak! Yardım dernekleri, gönüllü kuruluşlar aktif hizmet verecek!

Mars – Kuzey Ay Düğümü – Uranus arasındaki Tanrının Parmağı adını verdiğimiz oluşum, size yol gösterecek! Dış güçlerle iş birliği yapmak, farklı kültürler, öğretiler, din, felsefeler, yüksek öğrenim, sosyal medya, basın yayın konusunda güçlenmek ve savunmaya geçmek, çıkış yolu olacak!

 

KLAROS DANIŞMANLIK

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

☎ : 0 212 214 78 28

? : 0 539 626 98 87

 : klarosdanismanlik

Paylaş