Eylül ayının 14’ünde gerçekleşecek olan Balık Dolunayı, özellikle Amerikalı astrologlar tarafından “Harvest Moon” yani Hasat Dolunayı olarak adlandırılmaktadır.

Hasat Dolunayı, diğer Dolunaylarda olduğu gibi tamamlanma ve bitiş sürecini anlatmakta. Her Dolunay, bir önceki Yeni Ay’da başlatılanlar için sonuçlar getirse de, 1 sene önce başlatılan projelerin meyveleriyle de ilgili bize geri dönüşleri göstermektedir.

Geçtiğimiz sene 9 Eylül 2018’de 17 derece Başak burcunda gerçekleşen Yeni Ay’dan sonra attığınız büyük adımların meyvelerini bir bir toplamaya başlarsınız. Bu Dolunay bir senelik rekolteniz hakkında uyanışa geçmenize, farkındalığınızı arttırmaya, eksik noktalar varsa bunları tamamlamanız için size yol gösterici olma niteliğindedir.

An haritasına bakacak olursak, yükselen burç İstanbul’a göre 29 derece 59 dk Başak. Bir burcun son derecesi ve son dakikasında bulunan Yükselen anaretic diye adlandırdığımız bir noktada duruyor. Düzen, tertip, sistem, plan ve program, sağlık gibi konularda attığınız adımların en mükemmel ve en fayda sağlayacak şekilde organize etmek için aşırı derecede çaba sarf ettiğinizi göstermekte. Özellikle geçtiğimiz Yeni Ay sonrasında başlattığınız girişimlerin sonuçlarını bir bir alabilirsiniz. Dolunay yöneticisi klasik astrolojiye göre Jupiter iken, modern Astrolojiye göre Neptun. Ve bu iki gezegen birbirleriyle bu sene üçüncü ve son kez çatışma içindeler. 21 Eylül’de son kez çatışma içine girecek bu 2 gezegen, (ilki 13 Ocak 2019, ikinci karşılaşma 15 Haziran) size gerçeklerle fanteziler arasında ayrım yapmanızı sağlamak için son kez bir uyarıda bulunacak. Büyümeyi hedeflediğiniz alanda, net kararlar ile hareket ederek sis bulutlarının sizin ayağınızı yerden kesmenize izin vermeyin. Verirseniz, idealler ve beklentiler sizin için sonrasında hayal kırıklığı ve pişmanlığa dönüşebilir. Bu gökyüzü oluşumunu faydanıza kullanmak için idealist yaklaşımınız dahilinde kendi şartlarınızı zorlayarak beklenilenden daha iyisini başarmanız mümkün. Sadece yapabilecekleriniz ve yapamayacaklarınız noktasında esnek olmanız gerekiyor.

Diğer taraftan Neptun ve Lilith 3 derece orb ile kavuşum halindeler. Bu durum psişik, telepatik ve okültizm içerikli güçlerinizin artacağına, zihin – ruh ve beden arasındaki uyumu en kolay şekilde sağlayabileceğiniz potansiyeli yaratmanıza izin verecek.

Saturn’un Dolunay’dan hemen sonra ileri hareketine başlaması, 30 Nisan’dan bu yana, sorumluluklar ve görevler dahilinde kurmakta zorunlu olduğunuz yeni düzen için son fedakarlıklar ve terk edişleri gerçekleştirmeniz gerektiğine işaret etmekte. Ayağınıza dolanan, size fayda sağlamayan, yavaşlatan amacınıza ulaşmanıza engel olan ve ya üzerinize gereksiz yük bindiren her türlü kavramdan kurtulmanız için bu Dolunay bir fırsat niteliğinde.  Bittiyse bitmiştir. Yolunuza devam edin..Bilin ki size herhangi bir faydası yok!

Eğer hala ödevleriniz arasında yapmadıklarınız varsa onlara eğilme zamanı! Aksi takdirde bu durum Ocak 2020’de ciddi anlamda sizi zarar ve pişmanlık içine sokabilir.

Dolunay’ın Pluto’ ya verdiği destek, sorumluluk ve kariyer alanında son dönemlerdeki değişim ve dönüşümünüzde yardım göstergesi niteliğinde. Eski sorumluluklar ve görevlerden sıyrılarak sizin en yüksek potansiyelinizi ortaya çıkarmanızı sağlayacak, size zaman ve başarı kazandıracak görevleri sadece üstlenmeniz için gereken ortamı sağlanıyor. Merak etmeyin!

Mars ile olan karşıt açısı ise, aşırı mükemmeliyetçilik ve detaylar üzerinden hareket ettiğiniz noktalarda resmin bütününü kaçırmanız için bir tuzak olarak görünüyor. Jupiter ile Mars arasındaki olumsuz açı ise, aşırı iyimser ve maceraperest bir ruh eşliğinde sizi riskli eylemlere bulaştırabilir. Sonuçlarının hayal kırıklığı olacağını şimdiden söylemek gerekir.

Dolayısıyla hem gerçekçi bir yaklaşım, hem de kendinizde ortaya çıkarabileceğiniz en yüksek yaratıcılık ve hayal gücü arasında optimum dengeyi kurmanız bu Neptünyen Dolunay’da en yüksek faydayı size getirecektir.

Unutmayın ki, en sağlıklı kararlar ve seçimler, beden – ruh ve zihin arasındaki uyumun sağlandığı zamanlardır. Bu Dolunay’da bol bol meditasyon, yoga ve topraklanma egzersizleri yapmak, dua etmek, arınmak için yapabileceğiniz birçok ritüel ve şifa teknikleri (bio enerji, quantum ve ya reiki vb) en yüksek gücüyle size fayda sağlayabilir. Etrafınızdaki sis bulutunun ortadan kalkmasına yardımcı olabilir. Balık burcundaki Dolunay’lar, özelilkle de Neptun eşliğinde gerçekleşen bu Dolunay, (etki çarpı 100) genel anlamda sezgilerin yoğunlaştığı, maneviyat, inanç, hayal gücü, rüyalar , meditasyon vb konularla olan bağlantılarımızın en kuvvetli olduğu zamanlara işaret eder. Bu dönemde rüyalarınıza, kartlarınıza, bilinçaltınıza soracağınız her sorunun cevabını en kısa sürede alırsınız.

ASTROLOG ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

 

Paylaş