16 Temmuz 2019 saat 00:38’de Oğlak burcunda meydana gelecek Ay tutulması, hepimizin hayat yolunda bir sayfayı kapatarak, yeni bir döngüyü başlatmakta. 6 Ocak 2019’da gerçekleşen Oğlak burcundaki Güneş tutulmasıyla başlayan bu sürecin tamamlanmasıyla yeni bir hayat başlıyor. O günden bu yana attığınız tüm tohumların hasat zamanı geldi.

Yengeç ve Oğlak tutulmaları, daha önce 2010 senesinde yaşanmıştı. 2010 senesinde yaşadığınız benzer değişiklikler bu sene de gündeme gelebilir. Tek fark, Ay düğümleri ekseninin tam zıt yönde işlemesi.. Bu sene 2 Temmuz’da güneş tutulmasıyla atılan yeni tohumlar, sizi geliştirecek, büyütecek, olmanız gereken olmanız için size yol gösterecektir. Egonuzu baştan yaratmanızı, ruhunuzu baştan yenilemenizi sağlayacaktır. Kendinizi geliştirmek, yeniye adapte olmak, alışmak ve kabul etmek doğrultusunda hareket edeceğiniz bu 6 aylık süreçte atacağınız adımların sonuçlarını 10 Ocak 2020’de almanız mümkün.. Sonuçlar bu tarihte detaylar ve netliklerle elinizde somut bir şekilde duruyor olacaktır. Bu konuda istikrarlı ve başarılı bir şekilde çalışmanız için ise, alanı temizlemek ve yeniye yer açmak ancak bu Ay tutulmasıyla mümkün..

Bu Ay tutulması, 2010 Temmuz süreciyle benzerlik taşımakta. Ocak 2019’da başlayan sürecin sonu olduğu gibi, bu vakitten artık geride kalanlar, bırakılanlar, terk edilenler, siz fark etmeseniz de, sizin hayrınız ve refahınız içindir. Gerçek potansiyelinizi açığa çıkarmak, prangalardan, yıpranmalardan ve olumsuz enerjilerden kurtulmak için biçilmiş kaftan olan Ay tutulmaları ile birlikte üzerinizdeki bu yük kalkmakta. Direnmek ve ya bırakmakta zorlananlar için şimdiden pes etmeleri gerektiğini söylemek isterim. Keza bu tutulmayla gelen değişim artık bir ihtiyaç değil, bir mecburiyettir.

Güney Ay düğümü eşliğinde gerçekleşen Ay tutulmaları kadersel anlamda, size şu mesajı vermektedir:

“Kapat, sonlandır ve ruhsal/duygusal anlamda bir detoks yap!”

“Geride bırakmak, alışkanlıklardan ve bağımlılıklardan vazgeçme zamanı!”

Doğum haritanızda Oğlak burcunun işaret ettiği hayat alanında tam da böyle bir enerji şu an gerçekleşmekte. Hafifleme zamanı. Bu ruhsal aydınlanmada üzerinize düşenleri yaparsanız mükafatı, 26 Aralık’ta gerçekleşecek olan Güneş tutulmasıyla size gelecek.. Ruhunuzu arındırmaya şimdiden başlayın.

Ay tutulmasının an haritasında, tutulmaya Pluto eşlik etmekte. Bu duygusal anlamda karşınızdakine ve ya kendinize, aşırı derecede baskı uyguladığınızın ve ya güç ve kontrol altında tutmaya çalışarak, manipule etmeye, zorla yönetmeye, istediklerinizi yaptırmaya çalıştığınızın göstergesidir. Bu tutulmada karşınızdakine en derinlerde, en saklı yerde barındırdığınız duygularınızı gün yüzüne çıkartabilir, adeta suratına çarpabilirsiniz. Acımasız ve ya merhametsizce tüm duygularınızı ortaya koyabilirsiniz. Bu bir çeşit mobbinge karşı gelme arzusu olabilir. Yengeç ve Oğlak aksındaki tansiyon sonucunda, anaç duygulardan vazgeçerek siz de artık acımasızca savaşmanız gerektiğinizi düşünebilirsiniz.

An haritasının yükseleni Boğa. Yönetici Venus, Kuzey Ay düğümü ile birleşerek, Güneş’e destek oluyor. Bu Ay tutulması, kendi güvenlik alanlarınızı hem maddi, hem de manevi şekilde korumak, kendi kıymetinizin ve değerinizin farkına vararak karşınızdakine gereken sınırları çizmek, ayrıca sizin kontrolünüz dışında gelişen bir takım faktörlere (ekonomik / global) isyan etmek ve ya başkaldırmak için ailenizi, yuvanızı, evinizi, iç dünyanızı daha huzurlu ve keyifli kılmak için aşırı çaba göstermenize neden olacaktır. Bu tutulmanın ana teması ise, bu amaç uğrunda size karşı duran her şeyden vazgeçmek ve hayatınızdan çıkarmak doğrultusunda olacak. Zaten bu olumsuzluklar ve sizi aşağı çekenler ile Ocak ayından beri mücadele etmektesiniz. Bu süreç bu tutulmayla son bulacaktır.

Diğer taraftan Venus’un, Saturn ile karşıt açıda olması, bazılarınızda terk edilme, sevilmeme, istenmeme, dışlanma gibi duyguları açığa çıkarırken, özellikle ilişkiler ve aile açısından tatminsizlik ve ya hoşnutsuzluk verebilir.  Aşırı karamsar duygulara kapılabilirsiniz. Özellikle yükselen Oğlak ve yükselen Yengeç burçları bu duyguları çok derin ve sarsıcı bir şekilde yaşayabilir. İlişkilerini, ortaklıklarını ve ya imza attıkları bir takım sözleşmeleri sonlandırma kararı alabilirler.

Ocak ayından beri gereken değişim için sıkı çalışanlar ise hayallerini gerçekleştirmenin keyfini yaşayabilirler. Saturn – Neptun açısı ile, bazılarınız bu tatmini yaşarken, bazılarınız ise direnmenin ve ısrar etmenin sonucunda acı gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalabilir. Bu bağlamda olanı alıp kabul etmekten başka bir şansınız olmadığını bilmelisiniz. Başkaldırı ve isyan, sevgisizlik, acımasızlık ve merhametsizliği hissetmenizden, kendinizi yıpratmanızdan başka bir sonuç vermeyecektir.  Bu bağlamda Mars’ın ve Merkür’ün Uranus ile olan zorlu açısı, aşırı saldırgan ve ya hırpalayıcı olmanıza neden olabilir. Özellikle geçtiğimiz hafta yaşananlar sizi buna itse de, bunlar aslında sizin seçimlerinizin yani direnmenizin ve inadınızın bir sonucudur. Sınandığınız şeylere direnç göstermeniz, aynı konuda daha büyük sınavlar getirir. Bunu unutmayın!

Venus’un Neptun ile olan olumlu ilişki ise, Saturn’un yarattığı olumsuz duygular, sevgisizlik, merhametsizlik ve reddedilmişlik gibi duyguları şifalandıracaktır. Bol bol meditasyon yapabilir, tatile gidebilir, deniz kenarında vakit geçirerek kendinizi rahatlatabilirsiniz. Karşılaştığınız ve ya bulunduğunuz çevrede bir takım kişiler size yol gösterici ve ya kılavuz olabilir.

Bu Ay tutulmasıyla, bir kapı kapanıyor, bir diğeri açılıyor. Evren eşzamanlıklar ile bizimle konuşuyor. Son 1 haftadan bu yana aldığınız mesajlara dikkat! Ruhunuzu güçlendirin. Giden, terk eden, hayatınızdan kaybolana “Elveda!” diyin ve yolunuza devam edin. Ocak 2020’de “İyi ki de veda etmişim!..” diyebilirsiniz..

ASTROLOG ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş