Saturn, 7 Eylül 2018 saat 13:00 itibariyle 2 derece Oğlak burcunda ileri harekete geçiyor..

Saturn 17 Nisan’dan beri Retro sürecinde. Bu konuyla ilgili ilk yazımda da belirttiğim gibi, bu süreç yeniden yapılanmanız ve ya yeni bir sistem kurmanız gereken alanla ilgili 17 Nisan itibariyle size oldukça önemli ipucuları verdi..

Yeni bir disiplin kurmanız gerektiğini anlamanızı sağlayan Ocak ayının ilk haftalarında yaşadığınız olayları belki hatırlayabilirsiniz. Nedenler ve sonuçlarını kapsayan gezegenin Retro alana giriş ve Retro süreci size bir takım krizler, sorunlar ve ya engellerle kendini anlatmaya çalıştı.. Şimdi artık ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz. Bu düzeni nasıl ve ne şekilde kurmanız gerektiğini bunun için ne gibi araçlara ihtiyacınız olduğunu kavradınız.

7 Eylül’den itibaren bu alanda gerekli aksiyonları almaya başlayabileceksiniz. Saturn ileri gidiş an haritasına baktığımızda, bu süreçte yine de dikkatli adımlar atmanız gerektiğini söyleyebilirim. Saturn, Tepe noktasına zorlu bir açıda konumlanmış.. Bu süreç toplumsal statünüz, kariyeriniz, üst yönetim ve ya otoriteler ile ilgili bazı zorluklar yaşayabileceğinizi göstermekte.

Yükselen Yay, yönetici Jupiter, 12.evde..Sanki Saturn sizin yaşam felsefenizi ve hayata bakış açınızı değiştirmek ve ya geliştirmek, olgunlaştırmak , büyütmek, yaşatacağı deneyimlerle bu yeni felsefeyi sizin hayatınıza adapte etmek ister gibi. Kendinizi bu süreçte kişisel anlamda oldukça geliştirebilir, ufkunuzu açabilirsiniz.

12 Aralık’ta Retro alanı terk edecek olan Saturn, bu dönemde de, size öğretmenlik yapmaya devam edecek.

Neden mi? Kuracağınız düzenin daha sağlam, daha kalıcı ve daha uzun soluklu olması için. Bu dönemde, Pluton’un, Saturn’un hemen arkasından 2 Ekim’de ileri gidecek olması, değişimin zorunlu ve olmazsa olmaz olduğunu sanki size anlatmak ister gibi..Kaçışınız yok!!

Bu bir aylık süreci iyi değerlendirmeye bakın derim.

Aynı gün, Merkür’ün Başak burcuna geçmesiyle, Saturn ve Uranus ile kolay ve akıcı bir iletişim kurması, ani alacağınız bir haber ve ya bilgi ile, harekete geçmek isteyeceğinizi gösteriyor.

Fakat durun !!!

Ay’ın Aslan’da olması yetmesi yetmezmiş gibi,  aynı anda Güneş ve Neptun arasında ilişki, sizi hayaller dünyasına kaçırmayı bekliyor olacak..Egonuz ve hayalleriniz sizi yanlış yönlendirebilir..Haberin büyüsü ayaklarınızı yerden kesebilir..Dikkat!! Yapmanız gereken tam tersi sıkı sıkıya ayaklarınızı yere basmak ... Aşırı idealist ve ya hayalci düşüncelerden, atılımlardan uzak durun..Anın koşulları, önünüzü görmek için maalesef yetersiz .. Hala etraf sisli..Karar almayı bir kaç gün sonrasına bırakın.. Çünkü sonrasında  hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.

Hemen arkasından Venus ve Mars arasındaki olumsuz açı, kadın – erkek ilişkilerinde, bir takım kavgalar, anlaşmazlıklar olabileceğini gösteriyor.. Nefesinizi tutun.. Sağlam adımlarla, mantık çerçevesinde ve gerçekler doğrultusunda ilerlemeyi tercih edin. İlişkilerde ise sağduyulu ve yapıcı davranmaya çalışın..

Adım atmak için 12 Eylül civarını bekleyin derim.. Çünkü gökyüzü 9 Eylül’de Başak burcunda gerçekleşecek bir Yeni Ay’a hazırlanıyor.. Ay’ın Hilal zamanı eyleme geçmek için sizin için daha uygun bir zaman olacaktır.

 

ASTROLOG ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş