Kristallerin Özellikleri ve Güçleri

Pek çok kişinin ‘Kristal Şifa’ dediği şeyin modern pratiği ve inancı birçok kaynakta mevcuttur. Binlerce yıldan beri kristallerin, taşların, evrende var olan bir çok nesnenin olduğu gibi taşıdıkları enerjiler ve yaydıkları frekanslar insan bedeni üzerinde denenmiş, sağlık ve psikoloji üzerinde faydası keşfedilmiş ve kanıtlanmıştır.

Öncelikle taşların sahip olduğu renk aslında yaydıkları titreşimde çok büyük öenm taşır. Aynı Feng Shui de olduğu gibi..Kristallerin renkleri enerjileriyle ilişkilidir ve bu renkler insanların neden belirli taşlara çekildiği konusunda büyük rol oynamaktadır. Farklı renkler farklı anlamlara sahiptir. Bu anlamlar, astrolojide gezegenlerin rengi veya çakraların rengiyle bağlantı kurulmasını sağlar.

Çakralar hayatımızın, zihnimizin ve fiziksel bedenin belli noktalarındaki enerji noktalarını ifade eder. Kristaller ise bu enerji bölgelerinin hayatımızda sembolize ettiği konular ve duygular alanında bizi dengeye getirir , çakralar ve auradaki zayıf enerjileri şifalandırmaya ve ya geri kazanmaya yardımcı olur, enerji bedenimize şifa verir. Kristallerin bir renk kombinasyonu içinde olması durumunda, birden fazla çakrayı çalıştırmanız mümkündür.

Kristaller, dünyada madenlerinden çıkartıldıkları formlarında muhafaza edilemiyor pek..Ya işleniyor, ya kesiliyor, ya da şekil vererek hayatımıza giriyorlar. Şekillerin bu bağlamda önemi oldukça büyük..Yuvarlak taşlar, hoşgörüyü, esnekliği, barışı ve huzuru temsil eder. İnce, çubuk şeklinde, zaman zamanda ucu sivriltilen adeta kristal sarkaçlar gibi kesilenler ise sizin savunma gücünüzü arttırır. Sizi korur, kendinize olan güveninizi arttırır.

Tabi ki her burcun astroloji dünyasında temsil ettiği kristaller ve taşlar var.. Bunları sıralayacak olursak,

Koç : Kaya kristali, elmas, lal, sitrin
Boğa: Pembe kuvars, zümrüt, topaz, akuamarin , peridot, pirit
İkizler: Akik, kaplan gözü, turmalin
Yengeç: Aventurin, aytaşı, inci, kehribar, obsidyen
Aslan: Bronzit, larimar, kaplan gözü , hematit
Başak: Sitrin, peridot, amazonit, mavi topaz
Terazi : Turmalin, safir, yeşim , pembe quartz
Akrep : Hematit, topaz, malakit, boji taşları, zümrüt
Yay: Kaplan gözü, kalsedon, topaz, sodalit , safir, turkuaz
Oğlak : Obsidiyen, oniks, labradorit, manyetit, kaplan gözü, siyah turmalin
Kova: Şahin gözü, mavi obsidyen, aytaşı,
Balık:  Kalsit, turkuaz, akuamarin.

Ayrıca  Ametist tüm burçlar için geçerli bir taştır.

Yaydıkları enerji itibariyle ise,

Pembe Quartz: Rengi pembe olduğu için aşk acısını, özlemi, hasreti yok eden bir potansiyele sahiptir. Kalp çakranızı şifalandırır.

Ametist : Rengi mor olduğu için Tepe çakranıza şifa verir. Maneviyatınızın kuvvetlenmesi, korku ve kaygılarla mücadele, negatif düşüncelerden uzakmaşma ve inançlarınız doğrultusunda sizin güçlenmenizi, evrenle ve Tanrıyla sağlıklı bir ilişki kurmanızı sağlar.

Obsidyen: Siyah rengi nedeniyle psişik alanınızı korur. Negatif enerji kalkanı oluşturur. Sezgilerinizi arttırır, huzursuzluk, öfke, endişe gibi duyguları yok eder.

Turkuaz: Mavi rengi nedeniyle sizin psişik hislerinizi kuvvetlendirir, geçmiş yaşamlara kolayca ulaşabilir, iletişim gücünüz artar. 3.göz (alın) çakrası ile boğa çakrası arasında uyumu sağlamasıyla, farkındalığınızı arttır. Günlük hayat koşullarında size doğru yolu gösterir.

Kaplan gözü: Bu kristal, Kalsedon türebidir. 2.çakra ve Mide çakrası üzerinde kuvvetlidir. Güçlenmenizi, iradeli davranmanızı, ayaklarınızın yere daha sıkı basmanızı sağlar. Düşünceleriniz netleşir. Cesaretlendirir.

Sitrin: Sarı renkli bir taştır. Topazla sık sık karıştırılır. Size motivasyon ve irade verir. İyimser bir ruh hali içine girmenizi sağlar, mide çakrasında kullandığınızda, öfkeyi ve sinirliliği yok eder. Hazmetmenizi sağlar.. İç sesinizi daha net duyarsınız.

Kehribar: Bu taş, rengi itibariyle sakral çakrayı çalıştırır, stresi, endişeyi, depresyonu yok eder. Daha olumlu bir bakış açısına sahip olmanızı sağlar. İçinde bazen böcek ve ya başka kalıntılar vardır. Geçmiş zamanda bu taşın tılsım yerine taşınmasının sebebidir. Yaratıcılığınızı arttırak, daha üretken olmanızı sağlar. Ruhsal alanda sizi tehlikelere karşı korur.

Labradorit: Psişik anlamda güçlenmenizi, sezgilerinizin artmasını, kolay telepati kurmanızı sağlar. Manevi yardımcılarınızla daha kolay irtibata geçmenize yardımcı olur.

Burcunuza göre kristallerinizi temin edebilirsiniz. Ama bir kristal dükkanına gidip, en çok dikkatinizi çeken ve ya yaydığı enerji nedeniyle kendinize yakın hissettiğiniz taşı almanız da mümkün..Elinize aldığınızda vücudunuzu dinlemeniz yeterli, sizde uyandırdığı duygu ve enerji sizi harekete geçirecektir. Böylelikle taşınızı alır ve hayatınızda deneyimlemeye başlayabilirsiniz.

Gelelim nasıl kullanmanız gerektiğine..

Öncelikle taşınızı aldıktan sonra temizlemeniz gerekiyor. Yani enerjisini sıfırlayarak, temizleyip kendi enerji bedeninize uyumlamanız.

Genellikle bunun için Dolunay zamanları daha doğru olacaktır. Taşınızı su dolu bir kase içine koyup, içine bir miktar kaya ve ya deniz tuzu atabilirsiniz. Dolunay’ın ışığını alan bir yerde tüm gece bırakmalısınız. Ertesi sabah taşınızı kurulayın, avucunuzun içine alın..Kalbinizden sevgi ve şefkat gönderin..Sonrasında şu sözleri söylemeniz yeterli..

“Kristalimin benim enerji alanıma uyumlanması, enerjimi yükseltmesi ve bana şifa vermesi için niyet ediyorum. Bütünün hayrına olması dileğiyle”

Kristalinizi belli bir konu hakkında stres, kaygı ve ya negatif enerjiden uzak durmak ve ya korunmak için de programlayabilirsiniz.

“Beni. …..’nın olumsuz enerjisinden koruması için kristalimi enerji bedenime uyumluyorum….” diyebilirsiniz.

Zamanla üzerinizde taşıyarak , niyet çalışmalarında ve ya meditasyon sırasında kullanarak taşınızı deneyimleyecek, size neler sağladığını keşfedeceksiniz. Şifasını da en kısa sürede hissedebileceksiniz. Sizin fiziksel, ruhsal ve duygusal anlamda dengelenmenizi sağlayarak, farkındalığınızı arttıracak, hayatınızı böylelikle daha kolay yönetir hale geleceksiniz.

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş