Merkür, 24 Mart saat 03:19’da 16° Koç burcunda geri hareketine başlayacak.

shadowrxHer gezegen, algısal olarak gerçekleşen Retro hareketine başlamadan önce, Retro Alan’ına giriş yapar.

Yavaşlamaya başlar, sonra algısal olarak durur ve algısal olarak geri hareket eder. İleri hareketine başlamadan önce ise yine durağanlaşır, ve sonrasında ileri gider.

Tüm bu süreç ve gezindiği burçsal dereceler, RETRO ZONE yani Retro Alan olarak adlandırılır.

 

Merkür, 9 Mart tarihinde Retro alana girmiş bulunuyor. 21 Mart’tan itibaren ise durağan vaziyete geçerek, 24 Mart’ da Retro hareketine başlayacak. 16 Nisan saat 13:19 itibariyle ise yavaşlama sürecinden çıkarak ileri hareketine devam edecek. 3-4 Mayıs’ta ise Retro Alan’ı tamamen terk etmiş olacak.

Merkür, gökyüzünde, iletişimi, haberleşmeyi, rasyonel bilgiyi, kardeşler ve yakın çevreyi, trafik ve kısa yolculukları sembolize eden gezegendir. Retro hareketin ise artık, geçmişe dönük gözlemler yapma, içe dönme ve analiz yapma süreci olduğunu biliyorsunuz. Merkür’ün Koç burcunda geri gitmesi nedeniyle, İKİ KERE dikkat etmekte fayda var. Koç’un sabırsız ve ateşli doğası gereği, iletişim kurarken çok çabuk parlayabilir, dilinizi yönetmek de zorlanabilir, sonrasında da pişman olabilirsiniz. Hedefleriniz ve kafanıza koyduğunuz şeylerle ilgili çok fazla düşünebilir, sabırsız olabilir, zihinsel anlamda çok hızlı ve pratik olabilirsiniz. Düşünmeden hareket edebilir, hızlı düşünüp hata yapabilirsiniz.

Retro hareketin başlamasıyla, algılarınızın zayıfladığı, yanlış anlaşılmaların oluşabileceği, evraklar ve haberleşme kanallarında gecikmeler ve ya sorunlar yaşayacağınız bir döneme giriş yapmaktasınız.   Bu süreç iletişim açısından sıkıntılara gebe olmasına rağmen, birçok konu hakkında karar almak için geriye dönük araştırma ve analiz yapma açısından oldukça faydalıdır.

Merkür’ün, Retro alan’a ilk girdiği anda Venus ile kavuşmuş olduğunu hatırlatmakta fayda var.

9 Mart’a geri dönün. Ve o gün neler yaşandığını hatırlamaya çalışın. Bu Retro süreci, o gün ve sonraki gün yaşanan konularla ilgili iç gözlem ve analiz etme ile ilgili olacaktır.  İlişkiler ve para konusu ile ilgili bir kavga ve ya tartışma, görüşme ve konuşma, haber alma bu Retro sürecinin ana konusu olabilir. İletişim şekli ve ya problemleri, ilişkinizde asıl konu olarak ön plana çıkabilir.

Şu ana baktığımızda ise, Merkür’ün Venus’ten ayrılarak Güneş’e doğru yaklaşmakta olduğunu görüyoruz.

İlk aksiyon, 31 Mart Dolunay’ında Merkür’ün Güneş’in yan koltuğunu paylaşmasıyla başlayacak. Bu Dolunay ile, mantığınız ile duygularınız birbiriyle çelişebilir ve siz duygularınızı ifade etmekte zorlanabilirsiniz. İlişkilerinizde ani bitişler ve ya başlangıçlar yaşanabilir.  Son derece gergin ve agresif enerjiler taşıyan bir Dolunay olduğu için, tüm enerjinizi olumlu yönde kullanmaya dikkat etmelisiniz. Mars kavga ve gerginlik çıkarmak için fırsat kollarken, Saturn de önünüze sürekli engeller çıkarabilir.

1-2 Nisan’da ise, Merkür’ün Güneş ile aynı dereceleri paylaşmasıyla egonuz, aklınızı ve zihninizi yönetebilir. Otorite, aile büyükleri ve ya devlet  işleri ile ilgili evrak işiniz olabilir, mukavele ve ya kontrat gibi anlaşmalara imza atabilirsiniz. Taşınabilir ve ya yakın yerlere seyahat edebilirsiniz. Büyüklerden ve ya otorite kişilerden tavsiye alabilir, çözüm aradığınız ve ya analiz etmek istediğiniz konu hakkında bir çok konuyu açığa kavuşturabilirsiniz.

5 Nisan’da, otoritelerle, üst düzey yöneticilerle ve ya sizden yaşça büyük kişilerle aranızdaki iletişim zorlu geçebilir. Tartışmalar ve ya kavgalar yaşanabilir, öfkenizi kontrol edemeyebilir, karşınızdakini ikna etmek de zorlanabilirsiniz. Kafanıza koyduğunuzu yapma konusunda kurallar ve ya kaideler size engel çıkarabilir. Kullandığınız dile dikkat etmeli, sakinliğinizi korumalısınız. Öfkeyle kalkıp, zararla oturabilirsiniz.

Her Retro sürecinde olduğu gibi, Bu Retroda da, geçmişten insanlar karşınıza çıkabilir, eski sevgililer, eski dostlar ile görüşme ve ya karşılaşma imkanı yakalayabilir, eski anılarınız kafanızda canlandırabilir, eski sayfaları karıştırabilirsiniz. Venus bu Retro’nun ana ateşleyicisi olduğu için, çoğunlukla aşk ve para kaynaklı geçmişten tanıdığınız kişiler tekrar kapınızı çalacaktır.

Genel olarak bu Retro sürecinde, dikkat etmeniz gereken bilincinizi olabildiğince mantık ve sosyal normlar çerçevesinde yöneterek iletişiminize şekil vermek olmalıdır. Uslüp, konuşma tarzı, tavrınız, söylediklerinizin içeriği oldukça önemli. Hatalar, pişmanlıklar, yanlış anlaşılmalar bu bilinçli yönetim sayesinde minimize edilebilir. Sabrınız özellikle iş yükü, sorumluluklar, kurallar, yasalar, kaideler tarafından çok sınanacağı için, soğukkanlılığınızı korumaya gayret etmelisiniz. Biraz daha politik, uzlaşmacı ve de empati kurarak karşınızdakiyle iletişimi sağlamalısınız. Bu durumun geçici olduğunu unutmayın..

Merkür şu anda doğum haritanızda hangi evde seyahat ediyorsa , hayatınızın o alanıyla ilgili gecikmeler, kafa karışıklığı, analiz yapma ihtiyacı ve gözlemlemeler aktif olacaktır. Her zamanki gibi, altına imza attığınız evrakları defalarca okumanız ve tekrar tekrar kontrol etmeniz faydalı olacaktır. Sıfırdan bir girişimde bulunmanız, karar almanız, başarısızlıkla sonuçlanabilir, düzeltmeler yaparak tekrar tekrar denemek ve ya işe baştan başlamak zorunda kalabilirsiniz. 3-4 Mayıs’a kadar büyük adımlar atmamaya özen gösterin. Kafanızda başlatmak istediğiniz konuyla ilgili küçük denemeler, ufak atışlar yapabilir, aldığınız tepkilere bakarak  3-4 Mayıs tarihinden sonra, nasıl bir yol izlemeniz gerektiğine karar verebilirsiniz.

sssss

Paylaş