Saturn, Jupiter ve Pluto, Ekim ayında ileri harekete geçiyorlar. Saturn 24 Mayıs’tan bu yana geri harekette. Jupiter 21 Haziran’da önce Balık burcunda, 28 Temmuz’dan bu yana ise Kova burcunda Retro harekette. Değişim ve dönüşüm gezegeni Pluto ise, 27 Nisan’dan bu yana Retro süreçte.

Dışsal ve kolektif gezegenlerin Retro süreçleri yaklaşık 4 – 6 ay arasında değişmekte. Retro demek, artık biliyoruz ki, gezegenlerin geri gitmesi değil, ama metaforik anlamda geçmişi değerlendirmek, muhakeme yapmak, stratejileri gözden geçirip, çözüm yaratmak ve ya önceki dönemden yarım kalan ve ya tamamlanmamış işleri toparlamak.

Saturn, bizi Retro dönemde sorumluluklarımızı yerine getirmek ve sıkı çalışmak, olgunlaşmamızı sağlamak ve direnç gösterdiğimiz şeylerin üstüne gitmek gibi eylemlere zorlayabilir.

Saturn bize Retro dönemde neyi öğretmeye çalıştı?

Saturn’un Retro dönemindeki mesajını anlamak için 14 Şubat 2021 tarihine dönmeniz gerekecek. Saturn, 14 Şubat tarihinde Retro alana giriş yaptı. Dolayısıyla Retro dönemde, 14 Şubat’ta özellikle yaşattığı olay size yol gösterici olabilir. Doğum haritanızda Kova burcunun etkisi altındaki hayat alanında size bir takım gerginlikler, zorlamalar, sistem içerisindeki yeniliklere adapte olmanız ve trende uyum sağlamanız için üzerinizde baskı yarattı. Bunlar aslında sizin yapamayacağınız, imkansız durumlar değildi. Saturn sizi olgunlaştırmak, büyütmek, geliştirmek ve kabınızı büyütmek için sizi buna zorladı. Bu süreç 23 Mayıs yani Saturn’un Retro harekete başlayana kadar devam etti. Dolayısıyla Retro dönemde 14 Şubat – 24 Mayıs tarihleri arasındaki süreci değerlendirmek ve gözlem yapmak size bugün fayda sağlamış olabilir. Artık enreye odaklanmak ve kendinizi hangi alanda geliştirmek ve olgunlaşmak gerektiğini biliyorsunuz.

Jupiter, Retro dönemde, bizden büyüme hedeflerimizi gözden geçirmek, yöntemleri sorgulamak, aşırı iyimser ve rehavet içinde, abartılı davranışlar göstererek kaçırdığımız fırsatlardan ders çıkarmak gibi taleplerde bulunur.

Jupiter bize Retro dönemde neyi öğretmeye çalıştı?

Jupiter’in Retro dönemindeki mesajını anlamak için 27 Mart tarihine dönmeniz gerekecek. Jupiter, 27 Mart tarihinde Retro alana giriş yaptı. Dolayısıyla Retro dönemde, 27 Mart’da özellikle yaşattığı olay size yol gösterici olabilir. Doğum haritanızda Kova burcunun etkisi altındaki hayat alanında size bazı gerçekleri, yanlışları, abartıları, gereksiz özgüveni göstermeye çalıştı. Kitlenizi genişletmek ve daha fazla insana hitap etmek isterken kullandığınız metodlar açısından yaptığınız hataları ve yanlışları size işaret etmiş olabilir. Aşırı iyimserliğinizin size zarar verdiğini göstermiş olabilir. Dolayısıyla Retro dönemde 27 Mart – 28 Temmuz tarihleri arasındaki süreci değerlendirmek ve gözlem yapmak, doğru metodları seçmeniz için size fayda sağlamış olabilir. Bu arada hatırlatmakta fayda var ki, Jupiter ilk Retro hareketine 21 Haziran’da Balık burcunda başladı.. 21 Haziran ve 28 Temmuz arasında duygusal dünyamızla ilgili yüzleştiğimiz ve fedakarlık etmek için belirlediğimiz yeni sınırları daha çok 29 Aralık 2021 tarihinden sonra dikkate alacağız.

Pluto, Retro süreçte, değişim ve dönüşüm sağlamaktan çekindiğimiz hayat alanımızda, korkularımızı, kaygılarımızı, dolaba kilitlediğimiz tüm hayaletleri salarak tüm bunlarla yüzleşmemizi talep eder. Bu nedenle Retro dönemde eskiyi yıkarak, yeni düzeni nasıl kuracağımız hakkında bir strateji geliştirmemizi ister.

Pluto bize Retro dönemde neyi öğretmeye çalıştı?

Pluto’nun Retro dönemindeki mesajı anlamak için yılbaşına yani 5 Ocak tarihine dönmeniz gerekecek. Pluto, 5 Ocak tarihinde Retro alana giriş yaptı. Dolayısıyla Retro dönemde, 5 Ocak’ta özellikle yaşattığı olay size yol gösterici olabilir. Doğum haritanızda Oğlak burcunun etkisi altında olan hayat alanında sizi bazı korkular, endişeler, değişimle ilgili dirençler ile yüzleştirmeye o andan itibaren başlamış olabilir. Size o alandaki sorumluluklar, ve aslında çürümüş bir düzeni yıkmaktan asla çekinmemeniz gerektiği ile ilgili mesajlar vermiş olabilir. Dolayısıyla Rero dönemde 5 Ocak – 27 Nisan tarihleri arasında yaşadığınız stres ve baskının aslında gereksiz olduğu ve bu stresi ve korkuu ortadan kaldırmak için neler yapabileceğinizi size göstermiş olabilir.

Tüm bu stratejiler ve sorgulamalarınızı neredeyse bitirdiğinizi varsayarsak, gezegenlerin ileri gitmesiyle, biz hızlanır, harekete geçer, ve olumlu sonuçları almaya başlarız.

Pluto 7 Ekim’de, Saturn 12 Ekim’de, Jupiter 19 Ekim’de ileri harekete başlayacak. Retro alana girdikleri tarihte yaşattıkları gündemle ilgili masaya yatırdıklarımız konusunda, artık bizi engelleyen ve ya harekete geçmemizi kısıtlayan bir çok engelden kurtulmuş olacağız.

2021’in en önemli etkilerinden biri olan Saturn – Uranus karesi, 17 Şubat 2021’de bizi değişime ve yeniliklere zorlayarak konfor alanımızın dışına çıkmamızı talep etmişti. 15 Haziran’da Retro Saturn’un Uranus ile aynı açıyı tekrarlamasıyla, bu sefer yeniliklere evet demeyenler için bir uyarı daha verdi. Şimdi, Şubat ayında bu çağrıya evet deyip, gereğini yapanlar, Ekim ayında Saturn’un ileri gitmesiyle, olumlu gelişmeler ve çabalarının karşılığını alacaklar. 17 Şubat’ta direnç gösterip, bu fırsatı pas geçenler, Haziran’da ikinci çağrıya cevap verdiler ise, onlar da Saturn’un ileri gitmesiyle güzel gelişmeler yaşayabilirler. Eğer Haziran ayında da, korku ve kaygıyı seçerek değişime direnç gösterdilerse, Saturn ve Uranus’un üçüncü etkileşimde, yani 25 Aralık 2021’de çoğu ödüllerle karşılaşırken, bu grup maalesef ki, pişmanlık ve suçluluk duygusu ve kaybedilen zamanla yüzleşmek durumunda kalacaklar.

Saturn’un Kova burcunda ileri gitmesi genel anlamda dünyada, pandemi ile ilgili yeni düzenlemeleri, salgının bulaş hızını kesmek için yepyeni kuralları gündeme getirebilir. Yurtdışı seyahatler, yabancılarla olan ilişkiler konusunda daha seçici davranmak, gerekli ve gereksiz yer değişikliklerine son vermemiz gerekebilir.

Jupiter’in Kova burcunda ileri gitmesi, sosyalleşmenin hızını arttırırken, teknolojik, humanistik ve grup çalışmalarıyla ilgili organizasyonları hızlandırabilir. Fakat artık bu süreçte asıl hedefimizin, daha bilinçli ve farkındalıklı olarak seçici bir şekilde sosyal adaleti sağlamak, sosyalleşmeyi arttırmak, bulunduğumuz sosyal çevreyi büyütmek ve hitap ettiğimiz kitlenin hacmini arttırmak olduğunu çok iyi biliyoruz. Burada artık yöntemimiz, bunu birebir ilişkileri, ortaklıkları kullanarak ve güçlendirerek yapmak, böylelikle elimizdeki başarıyı korumak şeklinde olacak.

Pluto’nun Oğlak burcunda ileri gitmesiyle, kariyer ve sorumluluklar alanında yapmamız gereken köklü değişiklikler için harekete geçmek isteyebiliriz. Burada dikkat edeceğimiz önemli konu, bazı ilişkileri ve ortaklıkları sorgulamak, onlarla olan iletişimimizde hayır diyememek ile ilgili eğilimlerden kaçınmak olacaktır.

Ekim ayının bu yoğun gündeminde, Merkür’ün 18 Ekim’e kadar Terazi burcunda Retro harekette bulunduğunu hatırlatmak da fayda var. İkili ilişkiler, ortaklıklar, birliktelikler, yasal süreçler ve sözleşme/kontrat gibi konularda 7 Eylül sonrası alınan kararları gözden geçirmeli, yanlış anlaşılmalara ve ya anlaşmazlıklara, belirsizliklere dikkat ederek, imzalar atılmalı..

Ekim ayı ne olursa olsun yüksek hızda geçecek bir ay.. Bu yoğun tempoya merhaba diyerek, vitesleri hızla büyüteceğiz. Dolayısıyla yoğun bir tempoya hazırlanmakta fayda var. Sosyal adalet, humanizm, aktivizm, özgürlük, sınırlar, haksızlık, sosyal medya ve teknoloji, dijital dünya ve keşifler, modern yöntemler ve teknikler, global fikirler, kripto piyasalar, küreselleşme, gruplar ve organizasyonlar, dışlanmak ve ayrımcılık, eşitsizlik, insan hakları, küresel ısınma ve iklim sorunları..Tüm bu konular dünya gündeminde önemli gelişmelere damgasını vuracak. Ve hemen sonrasında devletler ve organizasyonlar tarafından yeni düzenlemeler, kanunlar ve kurallar tüm bu alanlarda etkisini gösterebilir.

Gezegenler Retro hareketlerini tamamladıktan yani ileri harekete geçtikten sonra, Retro dönemde belirlenen stratejileri, uygulamaya başlarız. Bizim belirlediğimiz bu yeni stratejilerin sonuçlarını ve faydalarını görmemiz için gezegenin Retro alandan çıkması gerekecek. Dolayısıyla Retro süreçteki emeklerinizin karşılığını almak ve sonuçlarına kavuşmak için biraz daha beklemeniz gerekebilir. Jupiter, Retro alanı 29 Aralık 2021’de, Saturn 15 Ocak 2022’de, Pluto ise 27 Ocak 2022’de terk ediyor.

Retro dönemler bu nedenle asla korkulması ve endişe edilmesi gereken dönemlerdir. Genelde nedense böyle algılanıyor. ama aslında bizim için son derece kıymetli ve bize fayda sağlayan, aşırı hızlı gitmemiz ve geçmişten ders çıkarmamız için gerekli dönemlerdir.

Bu nedenle evrenin ritmine ayak uydurmak size her zaman en yüksek faydayı sağlayacaktır.

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş