24 Temmuz’da gerçekleşecek olan Kova burcundaki Dolunay, bir ay içinde 2 defa gerçekleşecek olan Kova burcundaki Dolunay’ların ilki olacak.

Kova burcundaki Dolunay, yüksek farkındalıkları, uyanışları, özgür ve özgün olma anlayışıyla ilgili yaklaşımlarımızı yeniden belirlememizi sağlayacak.

Dolunay her zaman bitişleri, sonuçları, tamamlanmaları ve hasatları bize getirmektedir. Bu dolunay’da, önemli bir bitişin simgesini doğum haritamızda Kova burcundaki hayat alanımızda bize sunacak. Yaşadıklarımızın ikinci perdesini ise, 22 Ağustos tarihinde yaşayacağımız ikinci Dolunay getirecek.

Şüphesiz baş öğretmen Saturn’un Kova burcundaki hayat alanımızda bize öğretmeye ve bizi olgunlaştırmaya çalıştığı her ne ise, anlamakta güçlük çekiyoruz. Farkındalığımızı arttırmak için maalesef ki iki defa yaşamamız gereken uzun bir prosese sistem bizi zorluyor. Büyük resmi ancak 28 Temmuz’da fark edebileceğimizi hatırlatmak isterim.

Kova burcunda Dolunay’ın mundan yani Dünyaya olan etkisini yorumlayacak olursak, Kova burcu toplumsal konuları, olayları, etkileşimleri, kitlesel iletişimi, sosyal adaleti, eşitliği, humanizmi ve mağdurun yanında olmayı ifade ettiğinden, tüm bu kavramları olumsuz etkileyen, engelleyen ve ya tehlikeye atan tüm oluşumları, tehditleri sonlandırmamız gerektiğine işaret eden ve özellikle de bununla ilgili birlikte hareket etmemiz, mücadele etmemiz gerektiğini vurgulayan mesajlar içermekte.

An haritasını incelediğimizde, Kova burcunda Dolunay’ın yöneticisi olan Saturn ile etkileşimi haricinde, majör yerine daha çok minör açılar yaptığını görüyoruz. Peki bu ne demek? Etkisi yokmuş gibi hissettiğimiz olayların aslında bizi derinden ve psikolojik olarak zorlaması demek ki bu durum, Dolunay’ın en çok vurguladığı şey.

En önemli etki ise Jüpiter ile olan 30’luk açı. Jüpiter retro harekette ve Balık burcunda seyretmekte. Balık Burcu’nun etkisinde olan hayat alanımızda yaratmaya çalıştığımız duygusal ve psikolojik iyileşmeye engel olan veya bizi aşağıya çeken, özgürlüklerimizi sınırlayan, farklılıklarımızı ortaya koymamıza engel olan her türlü kavrama karşı terk etmek, kurtulmak, fedakarlık etmek gibi eylemlerde bulunmaya istekli olabiliriz. Ay’ın bir başka minör açısı Venüs ile gerçekleşmekte. Bu durum faydalı ve etkin ilişkiler kurmak, paramızı daha efektif konulara veya daha faydalı şeylere harcamak, ilişkilerde daha eleştirel, daha kişisel yargılamaları yaparken çevremizin bizi nasıl etkilediğini keşfetmek, grup psikolojisine veya toplum içindeki pozisyonumuza daha fazla dikkat ederek, ilişkilerimizi veya maddi gündemlerimizi belirlemek isteyebiliriz.

Dolunay’ın yöneticisi olan Satürn’ün, Kova burcundaki Retro süreci halen devam etmekte. Bu durum Kova burcundaki Dolunay ile birlikte karantinanın etkisinin zayıflamasına ve bunun sonuçlarına dikkat çekmekte. Sosyalleşmek, gruplar içerisine girmek, organizasyonlar yapmak ve bizi kısıtlayan veya engelleyen her türlü kuraldan uzaklaşmak isterken aslında burada ince bir sınırı çizmemiz gerektiğini 22 Ağustos İkinci Kova Dolunay’ı ile daha iyi anlayacağız. Satürn’ün 10 Ekim itibari ile ileri gitmesi ile birlikte yeni kısıtlamalar ve yeni bir normalleşme süreci başlayacak. Bu durum özellikle Jüpiter retrosunun Balık burcundaki iyimser ve fedakar izleyen tablosuna acı bir gerçeklik payı kazandıracak. 28 Temmuz itibariyle Kova burcunda geri gitmeye başlayacak olan Jüpiter, pandeminin acı boyutlarını gündeme getirecek. Seçim yaparak veya daha eleştirel yaklaşarak, sosyalleşmeleri minimize ederek, kendimizi korumalı ve yakınlarımızı da bu vasıtayla pandemi ile mücadeleye zorlayabiliriz. Aşı olmak veya bağışıklık sistemini güçlendirmek, sosyalleşmeyi minimize etmek, açık hava organizasyonlarını belki tercih etmek, sosyal mesafeyi korumak, maskesiz dışarı çıkmamak Kova burcundaki Dolunay’ın en büyük mesajları olabilir. Dolunay’ın orbuyla birlikte Satürn ile yakın seyri bu fikirler ve eylemler içerisinde olmamız gerektiğini bize bir uyarı şeklinde göstermekte. Aksi taktirde bedellerini 22 Ağustos’tan sonra çok acı bir şekilde ödeyebiliriz.

Bu Dolunay aynı zamanda bazılarımız için 24 Ocak 2020’de başlayan önemli bir projenin de sonucunu getirecek. Ekim 2020’de üzerinde çalıştığınız, ve uğruna mücadele ettiğiniz bu yeni oluşumla ilgili önemli bir hamle ve ya atakta bulunduysanız, bu Dolunay ve 22 Ağustos’da gerçekleşecek ikinci Kova Dolunay’ı size önemli sonuçlar, bitişler ve tamamlanmaları getirebilir. Başarınızın keyfini çıkarabilirsiniz.

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş