Bu sene ikinci kez yaşanacak olan Merkür Retrosu 30 Mayıs ile 22 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek.

Merkür, her sene 3 defa ortalama 10 haftalık bir dönemde geri harekette bulunmakta.

Genel anlamda bir gezegenin geriye gitmesini ifade ediyor gibi gözükse de aslında geri giden bir gezegen yoktur. Sadece gezegenin hızı, dünyanın hızına göre yavaşlamakta ve bu bizim açımızdan algı bozukluğu yaratmaktadır. Retro dönemleri geriye dönüp bakmak, önceki yaşananları değerlendirmek, muhakemesini yapmak, içe dönmek için uygun bir zamandır. Yanlışları bu dönemde fark ederek, revizyona gidebiliriz. Retro süreçler korkulması gereken değil, son derece faydalı ve kıymetli zamanlardır.

Merkür, iletişim, eğitim ve öğretim alanlarını temsil eden gezegen olduğu için fikirlerimizde, düşüncelerimizde, hareketlerimizde, iletişimimizde bu dönemde bazı sorunlara neden olabilir.

Yılın ilk retrosu Ocak ayında Kova burcunda gerçekleşmişti. 2.Retro 30 Mayıs’ta İkizler burcunda gerçekleşecek. Bu retro‘nun diğer retrolardan farklı olması ve etkisinin yüksek olmasının ana sebebi Merkür’ün kendi yönettiği İkizler burcunda geri gidiyor oluşu ve beraberinde bu retro sürecinde gerçekleşecek olan İkizler burcundaki Güneş tutulmasına eşlik etmesi. Kadersel olayların tetikleyicisi olan tutulmalar sezonu henüz başlamış bulunmakta.

26 Mayıs’ta Yay burcunda gerçekleşecek olan Tam Ay tutulmasının arkasından, 10 Haziran‘da İkizler burcunda bir Güneş tutulmasına eşlik edeceğiz. Bu tutulmanın yöneticisi olan Merkür tutulma anında Retro pozisyonda olduğu için, hayatımızda açacağımız yeni sayfaların veya atacağımız adımların, yapacağımız başlangıçların 15 Mayıs‘tan itibaren gündemimize yansıyacağını göstermekte.

15 Mayıs itibari ile Retro alana giriş yapan Merkür, bu dönemden itibaren karşılaştığımız konular, özellikle iletişim, eğitim, öğretim ve ticari faaliyetler açısından veya birtakım yer değişiklikleri, kısa seyahatler bakımından oldukça önemli olacak. 15 ve 30 Mayıs arasında yaşananlar, 30Mayıs ve 22 Haziran arasında tekrar masaya yatırılmak üzere gündemimize gelecek. Burada yapmamız gereken 15 Mayıs ve 30 Mayıs arasında yaşananlara çözüm üretmek, bu konularla ilgili bir takım araştırmalar yapmak, eksikleri bulmak, fizibilite çalışmalarını tamamlamak ve beraberinde yarım kalan işleri tamamlamak doğrultusunda olacaktır.

Merkür 22 Haziran’da düz harekete geçiyor olsa da, Retro alanını tamamen ancak 7 Temmuz’da terk edebilecek. Dolayısıyla doğum haritanızda İkizler burcundaki yaşam alanında bazı git-geller, yanlış anlaşılmalar veya algı sıkıntıları yaşanabilir.

Merkür’ün Retro boyunca gezegenlerle olan açılarına baktığımız zaman;

23 Mayıs – 5 Haziran ve 6 Temmuz tarihlerinde alınan kararlar yapılan konuşmalar veya görüşmelerde gerçekçi olmak, mantıklı hareket etmek, emin olamıyorsak bilir kişiye danışmak oldukça faydalı olabilir. Merkür ve Venüs’ün Neptün ile olan zorlu açısı, aldanmalara, kanmalara, avunmalara ve yanlış algılamalara neden olacağından yanlış seçimler yapabiliriz.

Bir başka dikkat edilmesi gereken tarih ise 29 Mayıs olacaktır. Bu tarihte civarında eski sevgililer gündeme tekrar gelebilir. Görüşmeler, mesajlaşmalar, eski konular masaya yatırılabilir. Eski bir dostla tekrar sohbet edilebilir veya kardeşler arasında eski bir konuya çözüm üretilmeye çalışılabilir.

11 Haziran‘da Güneş ve Merkür’ün kavuşumu, önemli bilgilere, haberlere, ticari görüşmelere, alım satımlara, eğitimlere ve iletişime odaklanacağımızı gösterirken, burada önemli bir farkındalık ve uyanış yaşamamız mümkün. Otorite figürlerinden alabileceğimiz destekler bize yol gösterici olabilir. Yine de beklentileri çok yüksek tutmamakta fayda var. Güneş – Neptun olumsuz açısı devrede olacak.

15.05.2021 tarihinde, gündeminizde ne yaşandıysa, hangi konuları düşünmek, konuşmak, zorunda kaldıysanız, Merkür Retrosu süresi boyunca bu konuları tekrar masaya yatırmanız gerekebilir. Çözüm üretmek, aldığınız kararları değerlendirmek, eski hesapları kontrol etmek isteyebilirsiniz.

30 Mayıs – 22 Haziran arasında İkizler burcunda Merkür’ün Retro dönemde olacağı süreçte, sıfırdan yepyeni kararlar almamaya özen göstermelisiniz. 15 Mayıs sonrası alınan kararları da gözden geçirmenizde fayda var.

Eğer hafızanız kuvvetliyse benzer Retro, Mayıs-Haziran 2015’te gerçekleşmişti. Dönüp o dönemdeki kararlarınızı sorgulayın. Doğru muydu? Yanlış mıydı?

Bu dönemin katkı olması dileğiyle.

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş