Saturn Retrosu, 23 Mayıs’ta geri gitmeye başlıyor. Bu Retro, 13°31′ ve 6°52′ dereceleri arasında Kova burcunda gerçekleşecek. Saturn, 23 Mayıs’ta geri gitmeden önce, 21 – 23 Mayıs arasında durağan olacak.

Retro süreçleri genelde geçmişe dönerek, kendimizi reorganize etmek veya içselleşerek bazı konuları tekrardan değerlendirmek için kullandığımız bir dönemdir. Bizim bu dönemde yapmamız gereken şey, disipline etmeye çalıştığımız, sabırla, azimle, istikrarla derinleşmek ve uzmanlaşmak istediğimiz hayat alanında aldığımız kararların ve uyguladığımız stratejilerin efektif olup olmadığını anlamaya çalışmak olacak.

Kova burcunda gerçekleşecek olan bu Retro hareket, doğum haritanızda Kova burcunun etkisi olan hayat alanında tekrar gözden geçirilmesi gereken karar veya stratejilerin varlığını işaret ediyor.

Satürn her sene yaklaşık beş ay boyunca geri gitmektedir. Satürn, disiplin, çaba, emek ve sabır, azim, istikrar dahilinde kendimizi olgunlaştırmamızı sağlayan konuları ifade eder. Aynı zamanda karmanın lordu olduğu için bu dönemde alınabilecek kararlar ile ilgili geri dönüşü zor sonuçlar getirebilir veya bir teste tabi tutuluyormuş hissi yaratabilir.

An haritasında Ay Terazi burcunda. Dolayısıyla ilişkiler, ilişkiye duyduğumuz ihtiyaç, sözleşmeler, kontratlar, iş birlikleri, yasal süreçler gibi alanlarda etkili. Uzun vadenin ve istikrarın tartışılacağı alan bu konularda olacak. Venus ile olumlu açıda olan Saturn ilişkilerin altını bir defa daha çizmekte. Uranus ile olan açısı ise, yeniliklere ne kadar açık olduğumuzu sorgulamamıza neden olacak.

23 MAYIS 2021 – SATURN RETROSU BAŞLIYOR! – ASTROKLAROS.COM

Saturn Retrosu, 14 Şubat ile 23 Mayıs arasında kendimizi disipline etmeye çalıştığımız bu konuyla ilgili yaptığımız atılımları, stratejileri ve yöntemleri tekrar masaya yatırmamızı gerektirecek. Dolayısıyla Saturn Retrosu boyunca, bu dönemde aldığınız kararları gözden geçirmeniz, daha iyisini yapabilmek veya daha fazla istikrar elde edebilmek için neleri yapabileceğinize odaklanmanız gerekebilir.

Size ne kadar fayda getirdi? – Başka bir yöntem deneyebilir miydiniz? -Acaba buradaki korkularınız ve kaygılarınız sizi nasıl, ne kadar etkiledi? -Burada eğer kaygılarınız varsa ne kadar haklı çıktınız ve bu size ne kazandırdı? – Aldığınız dersler bu döneme ait neler? Bu tarz soruların cevaplarını arayarak veya cevap olabilecek stratejiler üreterek bu dönemi geçirebilirsiniz. Sorumluluklar ve görevler adına yapmanız gerekenleri belirlemeniz için önemli bir dönem olan Satürn Retrosu sonucunda hedeflediğiniz yeni stratejileri uygulamak için 12 Ekim tarihini beklemeniz faydanız olacaktır. Eğer 14 Şubat civarında, atılmış bir takım adımlar varsa eksik kalan tarafları tamir etmek veya çözüm üretmek, Satürn Retrosu süresince sizi harekete geçirebilir. Özgürleşmek istediğiniz alanlarda daha fazla kitleye ulaşmak için neler yapabileceksiniz, bu dönemde farklı alternatifleri değerlendirme fırsatı bulabilirsiniz veya yanlış hesaplamalardan yanlış yöntemlerden cayabilirsiniz. 14 Şubat civarında kendinizi yetersiz hissedip, adım atamadıysanız, Saturn retrosunda yüreklenebilir, harekete geçebilirsiniz.

Dünyaya etkisi nasıl olacak?

Dünyaya baktığımızda, bu etki pandemi nedeniyle yapılan karantinanın ve belli kısıtlamaların hafifletilmesi yönünde gerçekleşecek. Seyahatler ve özgürlükler alanındaki engellemeler bir bir kalkabilir. Saturn Kova burcunda Mart 2023’e kadar seyahat edeceğinden, gezegenin düz gittiği zamanlar olası kısıtlamaların, engellerin, karantinaların habercisi olarak gözükmekte. Dolayısıyla özgürlükler ve sosyal adalet alanında 12 Ekim sonrası yine kısıtlamalar, yasaklar, engellemeler gündeme gelebilir. Bu pandeminin bu süreçte yayılabileceğinin de göstergesi.

14 Şubat, Amerika’da senato Trump’ı beraat ettirmişti, dolayısıyla bu konuyla ilgili ilginç gelişmeler yaşanabilir.

Türkiye’de ise, yapılan harekatlar, Covid nedeniyle artan vakalar gündemdeydi.

Saturn Retrosu boyunca dikkat edilmesi gereken önemli tarihler:

15 Haziran 2021 (+/- 5 gün) : Satürn ve Uranüs arasındaki zorlu açı

2021’in ana temasını oluşturduğu için farklı ve sıra dışı, modern, yeniliklerle bağlantılı bir şekilde, kuralları yıkarak veya bozarak kendi konfor alanımızdan çıkmamız gereken bazı konular 17 Şubat civarında gündeme gelmişti. 17 Şubat haftasında yaşadığınız veya aldığınız kararları sorgulamak için uygun bir dönem olacak. 17 Şubat civarında eğer harekete geçmediyseniz 15 Haziran sizin harekete geçeceğiniz zaman dilimi olacak. Bu konulara son bakış 24 Aralık 2021 haftasında gerçekleşecek.

1 Temmuz 2021 (+/- 5 gün): Mars – Satürn olumsuz açısı

Bu dönemde 31 Mart 2020 tarihinde harekete geçtiğiniz ve ya mücadeleye kalkıştığınız konuların sonuçlarını alabilirsiniz.

7 Temmuz 2021 (+/- 5 gün): Venüs – Satürn olumsuz açısı.

Bu tarihte 6 Şubat 2021 haftasında, ilişkiler ve para alanında, yeni kararlar ve ya yaptığınız başlangıçlar dahilinde önemli sonuçlar elde edebilirsiniz.

23 Ağustos 2021 (+/- 5 gün): Venus – Saturn olumlu açısı.

7 Temmuz’da elde ettiğimiz başarı ve sonuçları çevremizle paylaşmaya başlayabiliriz. İkili ilişkiler, ortaklıklar ve sözleşmelerde sadakat ve istikrar ön planda olacak.

17 Eylül 2021 (+/- 5 gün): Venus – Saturn olumsuz açısı.

Finansal konularda ve ilişkilerde bizi güvende hissettirmeyenleri ve ya bu konuda yaptığımız yanlış seçimleri masaya yatırabilir, objektif bir değerlendirme yapabiliriz.

25 Eylül 2021 (+/- 5 gün): Mars – Saturn olumlu açısı.

Nokta atışı eylemler ve girişimler bizi başarılarımız konusunda desteklerken, etrafımıza kılavuz olmamızı sağlayabilir.

Aldığımız extra sorumlulukları ve görevleri daha kolay taşıyabilmek ve üstümüze düşenleri yapabilmek için çıkaracağımız yol haritasının bize katkılarını, 12 Ekim – 25 Aralık 2021 tarihleri arasında olacaktır.

Belirttiğim tarihleri not edebilir, geleceğinizi kolaylık ve bilinçle yönetebilirsiniz.

Katkısı olması niyetiyle..

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş