14 Aralık 2020’de bu senenin son tutulmasına şahit olacağız. 23 derece Yay burcunda Güneş tutulması saat 19:16’da gerçekleşecek. Her Güneş tutulmasında olduğu gibi yeni oluşumları, başlangıçları, girişimleri hayatımıza getirecek.

Yay burcunda Güneş tutulması nerelerden izlenebilecek?

14 ARALIK 2020 – YAY BURCUNDA GÜNEŞ TUTULMASI ASTROKLAROS.COM

Yay burcunda Güneş Tutulması, Güney Afrika, Güney Amerika, Pasifik, Atlas Okyanusu ve Hint Okyanusu, Antartika’dan izlenebilecek. Türkiye’den izlenemeyecek.

Yay burcunda Güneş tutulmasının etkileri neler?

İkizler – Yay aksında gerçekleşen ilk Güneş tutulması olması açısından bu tutulma önem arz ediyor. Ay düğümleri bildiğiniz gibi 5 Mayıs 2020 tarihinde Yengeç – Oğlak aksını terk ederek, İkizler – Yay aksına geçiş yapmıştı. Kuzey Ay düğümü İkizler, Güney Ay düğümü Yay olarak önümüzdeki bir sene boyunca tutulmalar, bu eksende gerçekleşecek. Bunun anlamı haritanızda İkizler burcunun etki alanına daha fazla önem vererek kendinizi o alanda geliştirmeye, büyütmeye ve öğrenmeye çalışmanız. Gelişmeler bu alanda yaratacağınız potansiyele bağlı olacak.

14 Aralık’taki Yay burcundaki Güneş tutulması, tam tutulma. Dolayısıyla etkisi çok güçlü. Ve fakat Güney Ay düğümü eşliğinde gerçekleşmesi, doğum haritanızda Yay burcunun etkisinde olan hayat alanında bazı geçmiş alışkanlıkları bırakarak yeni bir yöntem ve ya perspektifle olayları değerlendirmenizi istemekte. Eskiyi kopyalamak sadece hayal kırıklığı getirecek. Dolayısıyla adımlarınızı iyi hesaplayın. 2015 – 2018 yılları arasında öğrendiklerinizi, aldığınız dersleri bir gözden geçirin. Daha iyisini nasıl yapabilirsiniz, değişen sisteme nasıl ayak uydurabilirsiniz, kendinizi bu alanda yeni bir yöntemle bütünleştirerek, öğretme ve eğitme, bildiklerini aktarma ve iletişim becerilerinizi geliştirme alanında hangi araçları kullanabilirsiniz, kendinizi nasıl aşabilirsiniz? İnançlarınız, deneyimledikleriniz artık size ne kadar hizmet ediyor? Şimdi sorgulama zamanı.

Dolayısıyla bu süreç değişimi kabul etmeden hiç bir sonuç vermeyecektir. Eski bildiklerinizi maalesef ki unutmak zorundasınız!

14 Aralık Yay burcunda Güneş tutulması ile yaratmak istediğiniz oluşumlar ile ilgili asıl tetikleyici dönem, Eylül 2021 olacak. Şartlar ancak o zaman istediğiniz gibi olacak. Bu sürece kadar plan ve programlar yapsanız da değişime uğrayacağını bilin. Bu tutulma ile atacağınız tohumların sonuçlarını ise Haziran 2022‘de alabileceksiniz. Süreç uzun evet, ama İkizler/Yay aksı sizi deneyim ve deneyimi paylaşma noktasında çok fazla geliştirecek.

14 ARALIK 2020 YAY BURCUNDA TAM GÜNEŞ TUTULMASI ASTROKLAROS.COM

Türkiye için Yay burcundaki Güneş tutulmasının an haritasında yükselen Yengeç, ve tutulma 6.eve düşmekte. Halkın direk sağlık, tıp, hukuk, yargı sistemleri, çalışma düzenleri, şartları, işteki görevleri, alışkanlıkları ve içinde bulunduğu düzen alanında etkilenmesi söz konusu. Bu alanda yeni düzenlemeler, yeni oluşumlar, yeni rutinler belirlenmesi ile yeni bir dönem başlıyor..Sorun ise uygulanan yeniliklerin ne kadar doğru olduğu.

Tutulmanın yöneticisi Jupiter, tutulma sürecinde Saturn’e eşlik etmekte. Salgının ciddi boyutlara varması tüm dünyada korkuyu ve stresi arttırıcı özelliğe sahip. Pluto onlara eşlik etmekte. Ölüm sayıları artmakta. Geçmişteki yazılarımda pandeminin Kasım ve Aralık aylarında en yüksek seviyeye ulaşarak kriz yaratacağından bahsetmiştim. Fakat Temmuz ayında aşırı gevşek politikalar ve halktaki rehavet bu noktaya bizi getirmiş oldu! Diğer taraftan Akrep burcundaki Venus ile olumlu açısı, finansal politikalar açısından devletlerin ve şirketlerin, büyük organizasyonların süreklilik, istikrar ve bereket sağladığına işaret etmekte. Burada halkın borçlanması devlet açısından olumlu bir etki olarak görünmekte.

Yay burcundaki Güneş tutulmasına Merkür eşlik etmekte. İletişim, üniversiteler, yasal süreçler, yurtdışıyla olan bağlantılar, seyahatler, hava taşımacılığı, sosyal medya, basın yayın, global iletişim ve asıl olarak tıp sektörü ve tedavi yöntemleri gibi tüm alanlarda yeni düzenlemeler söz konusuyken bu bağlamda pandeminin yaygınlaşmasına karşın alınan kararları ve uygulamaları dünyanın dört bir yanından duymamız mümkün. Merkür’ün Neptün ile olan konumu, alınan haberlerin, bilgilerin yanlışlığına, kafa karışıklığını arttıran bir özelliğe sahip olduğunu gösteriyor. İnançları ve tıbbi bilgileri, ilaçları, tedavi yöntemlerini sorgulamak bize düşüyor. Diğer taraftan bu bilgiler, haberler tamamen çarptırılabilir, farklı bir şekilde algılanmasına neden olabilir. Bu dönemde muhtelif aşıların piyasa sürülerek uygulanması halkı çok daha olumsuz bir sürece götürebilir. Aşının uzun vadede etkileri sorgulanmalı. Bu tutulmadaki asıl tema, kandırılmak, aldatılmak, aldanmak, avunmak!. Medyada bu nedenle çıkan haberlere dikkat!!

An haritasında tutulmayı zorlayan ve salgını temsil eden Neptün’ün henüz ileri gitmesi, salgının boyutlarını büyütürken, çalışan kesimi, sağlık kuruluşlarını, kamu görevlilerini, kariyer ve iş hayatı alanında bir kaosa ve belirsizliğe sürüklemekte. Ön görememek hedefler açısından büyük hüsran ve hayal kırıklığına neden olabilir.

Tutulmanın Mars ile olan açısı, Ağustos başında alınması gereken tedbirlerin bedelini ödediğimizi göstermekte. Siz Ağustos başında yapmanız gerekenlerin ne kadarını gerçekleştirebildiniz, bunları sorgulamak lazım.. Geç kalınmış tedbirlerin alelacele alınması ne kadar tatmin edici sonuç verecek? Bunları gözlemleyerek ve değerlendirerek yeni aksiyon planları hazırlamak gerekecek.

23 derece Yay’da gerçekleşen Güneş tutulması özellikle, 1979 – 1982 seneleri arasında doğanların fazla hayale kapılmasına neden olabilir, bu nedenle atılacak adımları özenle seçmekte fayda var. 1987 – 1988 doğumlular ise kendilerini ciddi bir disiplinin içinde bulabilirler. Yeni bir yapılanma içine girmeleri mümkün. Özellikle yüksek öğrenim, yurtdışında ve ya uzaklarda kurulacak bir hayat, alınacak uzun soluklu eğitimlerle uzmanlaşma yolunda ilerleyebilirler.

Diğer taraftan, tutulma, İkizler, Yay, Başak ve Balık burçlarını zorlayacak. Kafa karışıklığı ve bulanıklık, karar almada engel olarak karşılarına çıkabilir. Sabırsız ve aceleci olanlar ise, hüsranla karşılaşabilir, aman dikkat! İletişimdeki büyük yanılgı ve acelecilik tuzak olarak görünüyor.

Tutulma RAS ALHAGUE sabit yıldızı eşliğinde olacak. Güneş ve Ay ile olan ilişkisi, ayrılmış, düşünceli, çalışkan, şüpheli, yalnız, atletizm konusunda itibar, az zenginlik, kamuoyunun umursamazlığı, dini konularda kamusal öneme sahip, kazanç için elverişli olarak Ptolemy tarafından yorumlanmakta. Fakat tüm bunların Neptün’ün tehditi altında bulunması durumun etkisini azaltmakta ve halkı daha fazla yanılgıya sürüklemekte. Ayrıca Ras ALHAGUE sabit yıldızıyla etkilenen insanların ve tabii haritaların, tıbbi ilaçların kullanımına, yiyecek maddelerini uyaran halüsinasyon ilaçlarına, abartılı yaşamaya ve tütün ve alkole aşırı hoşgörü göstermeye kolayca yöneldiğini söylemekte. Çileden çıkmış hayvanlardan veya kuduzdan etkilenmiş köpeklerden böcek ısırması, yılan ısırması veya saldırı tehlikeleri söz konusu. Ay, Mars veya Neptün ile birleşirse ki (tutulma haritasında bu etkiler mevcut), kişi genel olarak enfeksiyonlara ve salgın enfeksiyonlara çok yatkın diye belirtiyor yazılarında Ptolemy. 

Dolayısıyla Yay burcundaki tutulma, salgının etkilerinin artmasıyla, tedavi yöntemlerinin ortaya konulmasına, aşının ortaya çıkışına ve bu alanda maalesef ki çok büyük bir yanılgıya da işaret etmekte. Muhtemel uygulama Eylül 2021’den sonraki sürece işaret ederken, uygulanan tedavi yöntemleri, ilaçlar, vb tekniklerin insanlığa ne kadar faydalı olduğu büyük bir soru işareti olarak karşımıza çıkmakta.

Bu tutulmanın hepimize katkısı olması niyetiyle..

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş