Güneş Tutulması için Meditasyon Tekniği

Güneş tutulması, Yengeç burcunda gerçekleştiği için su elementini çalıştıran bir meditasyon uygulamak faydalı olacaktır.

Kendini aşırı duygusal hisseden, hassasiyetten, hislerin yoğunluğundan etkilenen, bazen ağlama krizleri ve ya aşırı duygusallık yaşayanlar için faydalı olabilir.

GÜNEŞ TUTULMASI İÇİN MEDİTASYON TEKNİĞİ ASTROKLAROS.COM

İkinci çakra için iki tür meditasyon vardır:

Birinci olarak, bilincinizi omurganızın sonunun yaklaşık dört santimetre kadar yukarısına odaklayın. Zihinsel olarak bu çakrada OM sözcüğünü tekrarlayın. Kaşlarınızın arasındaki noktaya bakın. İkinci çakradaki enerjinin yukarıya, bu noktaya doğru yönlendiğini hissedin.

Kendinizi akan bir dere olarak hayal edin.

Siz hayatın içinden geçerken birçok şeye dokunursunuz ama hiçbiri sizi alıkoymaz. Hayatınız denize, kozmik bilincin engin okyanusuna doğru akmayı sürdürür.

Şimdi bunu başka bir şekilde deneyin: Yoga ogreticileri bazen öğrencilerine boğazları kadar gelen bir akarsu içinde durarak bu şekilde meditasyon yapmalarını ve etraflarından geçen su ile kendilerini özdeşleştirmelerini ya da hatta, suyun kendi içlerinden geçerek aktığını hayal etmelerini söylerler.

Kendinizi boğazınıza kadar gelen bir nehir de ayakta duruyor olarak hayal edin. Nehir yavaşça etrafınızdan akıyor. Ne gelirse, bırakın gelsin. Yanınızdan ne geçerse, bırakın geçsin.

Özgürsünüz. Hiçbir şeye sahip değilsiniz, hiç bir şey de size sahip değil. Kimseye sahip değilsiniz, kimse de size sahip değil. Sahip olduğunuz her şeyi bu akıntıya sunun ve onun tarafından götürülmesine izin verin. Özgür ve kendi içinizde bütün olun.

Bir deniz ya da gölde sırtüstü yatarak yüzmeyi ve kendinizi zihinsel olarak kutsanmışlığın akışına bırakmayı denemek isteyebilirsiniz. Yoga Öğreticileri, bir su kıyısına geldiğinizde, bu ister bir dere, göl, nehir ya da engin bir okyanus olsun, durmanızı ve bir süre oturarak suyun nitelikleri üzerine meditasyon yapmanızı önermektedir. İster gerçekten suya gömülmüş ya da üzerinde yüzüyor olun, ister kıyısında oturun ya da suyu sadece gözünüzde canlandırıyor olun, parıldayan suyla birlikte özgürce, korkusuzca aktığınızı hissedin.

Ya da kendinizi sakin bir gölün yüzeyinde yatarken ya da okyanusun yavaş hareketleri ile sallanırken, onların sizi nereye taşıyacağından hiç endişe etmeden, kutsal iradeye sonsuz güven duyarak yüzerken hayal edin.

Derin bir içsel huzur ve özgürlükle zihinsel olarak onaylayın: “Kutsanmanın dalgaları ile özgürce akıyorum.”

S.Simpson

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş