Neptün Retrosu başlıyor! Hayalleri gerçeğe dönüştürme zamanı!

24 Haziran’da Neptün Retro harekete geçerek Retro gezegenler kervanına katılıyor!

İlüzyon, yaratıcılık, spiritüalizm, ilham, hayaller ve rüyalar gezegeninin geri gitmesi yaklaşık 5 ay sürecek. 18 ve 23 derece Balık burcunda geri hareketini yapacak. Neptün Retrosu 28 – 29 Kasım’da bitecek ve Kasım sonu ileri harekete geçecek.

Retro zamanlar her zaman belirttiğim gibi kıymetli zamanlardır. 2.şanslar, bütünlemeler, telafiler bu dönemde mümkündür. Her zaman hızlı hızlı hareket etmek yerine, bazen durmak ve düşünmek, geçmişe bir dönüp bakmak ve soluk akmak faydalıdır.

Neptün yani ilüzyon gezegeninin Balık burcunda geri gidişi geçtiğimiz sene, yine 24 Haziran – 27 Kasım 2019 tarihleri arasındaydı. Bu dönemlere bir dönüp bakmak isteyebilirsiniz.

NEPTUN RETRO HAREKETE GEÇİYOR ASTROKLAROS.COM

Retro dönemleri içe bakış, gözlem, yeniden değerlendirme gibi eğilimleri ön plana çıkarır. Doğum haritanızda Balık burcunun etkisi altındaki hayat alanında idealleri ve hayalleri, beklentileri gözden geçirmeniz mümkün. Bu süreçte bazı beklentilerden, hayallerden, ideallerden vazgeçebilirsiniz. Bazılarını revize edebilirsiniz. Bazılarını ise gerçekleştirmek için yeni stratejiler üretebilirsiniz.

Neptün, Retro yolculuğu sırasında Jüpiter ile etkileşimde olacak. 20 Şubat civarında yaşadıklarınıza bir dönün bakın. Bu konuya tekrar yönelmek, büyümek ve gelişmek istediğiniz alanda ilham ve yaratıcılık adına ne yapabileceğinizi düşünmek isteyebilirsiniz. O dönemde farkında olmadığınız bir takım gerçeklerle Temmuz sonuna doğru karşılaşabilirsiniz. Konuyla ilgili neler yapacağınız size kalmış. Bu alandaki eylem planınızı Ekim’den sonra tekrar güncellemeniz gerekebilir.

Nisan başında yaratıcılığınızı, manevi duygularınızı, merhamet ve şefkat dolu yaklaşımınızı kullanarak zihinsel anlamda üretmek istedikleriniz, yaptığınız görüşmeler alanında, Ağustos sonu bazı hayal kırıklıklarına uğramanız mümkün. Burada ya kendinizin, ya da başkasının tuttuğu pembe gözlükleri Ağustos çıkarmak durumunda kalabilirsiniz. Mart 2021’de bu alanda yepyeni bir oluşuma gireceksiniz.

Hayaller ve ideallerinizi sorgulamak ile meşgul olacağınız bu 5 ay, sizin zaman zaman canınızı acıtabilir. Acı gerçekler yüzünüze çarpabilir, görmezden geldiklerinizle, avunduğunuz kavramlarla yüz yüze gelebilirsiniz. Bu gerçekler sizi uyandırsa da olgunlaşmanız yolunda size çok şey katabilir. Yaratıcılık ile bağlantılı alanlarla uğraşıyorsanız, geçtiğimiz 6 ay boyunca yaptıklarınızı bir gözden geçirme fırsatı bulabilirsiniz. Bazılarınız bu dönemde objektif bakış açısını kullanarak kendilerini eleştirecek gücü bulabilirler, ama bu çıkarımlar yine size katkı sağlayacaktır. Bir sonraki ileri Neptün döneminde, bu dersler ve değerlendirmeler size yol gösterecektir.

Bazılarınız bu dönemde bağımlılıklarına, zaaaflarına, depresyona ve ya kurban psikolojisini kabule geçtiği alanları kolaylıkla terk edebilir.

Şifa ve meditasyon çalışmaları, rüyalar, spiritüel ve kişisel gelişim ile ilgili eğitimler, çalışmalar, yaratıcı faaliyetler, maneviyat gibi konular bu dönemde faydalı olabilir. Bu dönemde bu alanda kendinizi geliştirebilir, kitaplar ve eğitimler, kılavuzlar sayesinde bundan önceki dönemde yaşadıklarınıza çare yaratabilirsiniz. Bu dönemi akıllıca kullanarak ideallerinizi şekillendirebilir, gerçek ve hayal arasındaki sınırları kaldırabilirsiniz.

Neptün Retrosunun Yükselen burcunuza etkisi;

Hayallerinizi, yaratıcılığınızı, spiritüel gelişiminizi ve beklentilerinizi gözden geçirmeniz gereken alanlar;

KOÇ: Bilinçaltı, rüyalar, sezgi, içgüdü ve sırlar, özveriler, içsel acılar, sınırlamalar, gizli düşmanlar ve fedakarlıklar

BOĞA: Arkadaşlıklar, üyelikler, umutlar, hayaller, kariyer gelirleri

İKİZLER: Şöhret, terfi, onur, kariyer, profesyonel imaj

YENGEÇ: Büyük düşünme, hayat felsefesi, uluslararası ilişkiler, iletişim, yüksek bilinç, zihinsel keşif, uzaklar, seyahatler

ASLAN: Yeniden doğuş, dönüşüm, rejenerasyon, maddi destekler, cinsellik, tabular

BAŞAK: Evlilik, iş ortaklıkları, sözleşmeler, kontratlar, anlaşmalar, açık düşmanlar

TERAZİ: Günlük rutin, alışkanlıklar, iş, çalışma ortamı, sağlık

AKREP: Eğlence, zevk, çocuklar, doğum, yaratıcılık, hobiler, ilgi alanları

YAY: Ev, yerel yaşam tarzı, aile, yuva

OĞLAK: Zihin ve akıl, iletişim, öğretim, kardeş ve yakın çevrelerle olan ilişkiler, kısa seyahatler

KOVA: Finans, öz değer, güvenlik, gelirler, kaynaklar, ticaret

BALIK: Özel hayat, sağlık, amaçlar, ikili ilişkiler, ortaklıklar, sözleşmeler.

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş