22 Ağustos‘ta gerçekleşecek olan Kova burcundaki Dolunay, 29 derecede gerçekleşecek. 29 derece astroloji’de anaretik olarak adlandırılır. Ve olaylara abartı katar. Daha önce 24 Temmuz’da gerçekleşen 1° Kova Dolunay’ının ikinci adımını bu Dolunay ile birlikte hayatlarımızda keşfedebiliriz. Jüpiter’in Dolunay’a eşlik etmesi ile birlikte gökyüzünde Jüpiter’i de çok net bir şekilde görme fırsatı yakalayacağız. Aynı zamanda bu Dolunay, Mavi dolunay veya Mavi Ay olarak anılmakta.

Her dolunay, bitiş, sonlanma ve tamamlanma enerjisini yansıttığı gibi bu Dolunay da, benzer enerjileri özellikle büyüme, genişleme ve daha seçici bir gelişme ile yolumuzu belirleme noktasında bizi aydınlatacak. Jüpiter’in bu Dolunay’a eşlik etmesi ile birlikte özellikle bir takım farkındalıklar ve gerçeklerle yüzleşmek ve bu gerçekler doğrultusunda hayatlarımıza çeki düzen vermek, terk etmek, vedalaşmak veya seçim yapmak doğrultusunda hareket etmemiz mümkün olacak.

Aynı zamanda Jüpiter’in varlığı bazı konularda abartı ve iddialı bir şekilde duygularımıza ifade etme ihtimali yaratabilir. Çevremizdeki insanların, bize gerçeği söyleyip söylemediği ile ilgili farkındalıklar elde ederken, guru veya kılavuz olabilecek nitelikteki insanların bizi ilettikleri mesajları daha net algılayabiliriz. Yönetici olan gezegenin yani Saturn’ün, Venüs ile olumlu açısı, ilişkilerde sadakat ve süreklilik, uzun vade ve istikrarı gündeme getirirken, burada elde ettiğimiz başarılar ve kimin elini tutmak istediğimize karar vermemiz gündemi meşgul edecek. Diğer taraftan Mars ve Merkür’ün Başak burcunda henüz geri gitmeye başlayan Uranüs ile olan etkileşimi, bu farkındalık veya terk ediş ve yeni hayata olan bakış açımız ile birlikte, iş hayatımız, düzenimiz ve çalışma koşullarımızı da ekonomik değişimlere adapte etmeye çalışacağımıza işaret etmekte.

Ayın konumuna baktığımızda, 2020 Şubat ayında attığımız tohumların hasadını yapabildiğimizi, buradaki ödülleri toplayabildiğimizi görmek bizi mutlu edebilir. Uzun bir yolculuğun sonundayız. Ve yepyeni bir normale adım atıyoruz.

Genel olarak hümanist ve aktivist pozisyonumuzu açığa çıkarabilecek ve sosyal adalet açısından gerçekleri fark ederek duygularımızı daha kolaylıkla ifade edebileceğimiz bir dolunay bizleri bekliyor. Kova burcu aynı zamanda interaktif ortamları, kitlesel iletişim araçlarını ve kolektif bilinci ifade ettiğinden sosyal medya ve bunun gibi araçların ve burada halkın fikirlerini beyan etmesini de en yüksek oktaya çıkarmasını mümkün kılıyor.

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş