24 Haziran 2021’de saat 21:38’de gerçekleşecek olan Oğlak burcunda Dolunayı, görevler ve kariyer alanında önemli sonuçları elimize getirecek. Dolunaylar bitişleri, sonuçları, tamamlanmaları ve farkındalıkları bize getirir. Oğlak ise sorumluluk, görev, mantık, istikrar, geleceğe dair stratejiler ve disiplini ifade eder.

Oğlak burcunda Dolunay’ın yöneticisi olan Saturn’ün, 15 Haziran‘da Uranüs ile yapmış olduğu sert açının etkileri bu Dolunay’daki duygu patlamalarının ana zeminini hazırladı. Bu etki altında konfor alanlarının gerekirse terk edilebileceği kanısı, bize bir aydınlanma veya farkındalık kazandırmış olabilir. Oğlak burcunda Dolunay’ın haritasında Yükselen Oğlak. Fakat Dolunay daha çok görünmesini, bilinmesini istemediğimiz mahremiyet bölgemizde. Bu nedenle herşey arka planda, bilinçaltımız ve beraberinde kollektif enerjiyle birlikte çalışmakta.

Bu durum aynı zamanda, uzun süreden beri fark ettiğimiz, fakat karşı tarafa söylemeye cesaret edemediğimiz bir çok konuya da açıklık getirecek. Duygusal dünyamızı dışa dökerek ve karşı tarafa haykırarak ilerlemek isteyebiliriz. Oğlak burcunda Ay’ın aktif olması, karşı tarafa zarar veren bir enerjide olduğuna işaret etmekte. Fakat ne olursa olsun, Güneş’in hakimiyeti de Ay’ın elinde. Bu demektir ki, dişil enerjinin eril tarafının güçlü pozisyona geçmesi ve mücadeleler bazında kendini öne atması mümkün.

Oğlak burcunda Dolunay’ın etkileşimde bulunduğu gezegenlere baktığımız zaman, 20 Haziran’da geri harekete başlayan Jüpiter ile olumlu bir açı yaptığını görüyoruz. Bu durum, duygusal büyüme açısından her ne kadar içe dönük ve pasif olduğumuza işaret etse de, zaman zaman kurban psikolojisi ve depresyonun veya bizi aşağı doğru çeken hislerin, başkalarının bize satmaya çalıştığı duygusal yüklerin etkisinde kararlar alabileceğimizi gösteriyor. Vericilik, cömertlik, hoşgörü, fedakarlık, merhamet gibi duyguları kendi açımızdan sorgular vaziyetteyiz.


Oğlak burcunda Dolunay’ın an haritasında aynı zamanda Venus ve Plüto arasında oldukça sert bir açı var. Kariyer ve aile ilişkileri arasında ciddi manipülasyonlar, kontrol etme ihtiyacı, baskı ve stres duygusal dünyamıza etkilerden. Geçtiğimiz 2021 Ocak ayının sonlarında iş hayatımızda veya üzerimize düşen görevlerde elimizden geldiğince en yüksek performansı sergilemek noktasında önemli kararlar almıştık. Bu dolunay ile bu alandaki sonuçlarımızı ve ya ödülümüzü alabiliriz.

Dünyadaki etkileşimine baktığımız zaman ise bu Dolunay’ın ilk tohumunun Aralık 2019’da atıldığını görüyoruz. 26 Aralık 2019’da gerçekleşen Oğlak burcundaki Güneş tutulması tüm dünyaya pandemiyi tanıtmıştı ve hemen arkasından 12 Ocak‘ta gerçekleşen Ay tutulması, herkese ölüm korkusunu, karantinayı, hastalığın hayatımızdaki olumsuz sonuç ve etkilerini getirmişti. Bu süreç artık tamamlanıyor. B;öylelikle hastalıkla ilgili ölüm korkusu stres ve kaygıyı daha kolay yönetebilir hale gelmiş oluyoruz. Dolayısıyla 26 Aralık 2019’dan bu yana iş hayatınıza veya kariyerinize olan bakış açınızı masaya yatırdıysanız ve bu alanda bir takım gelişmeler yaşadıysanız, bu Dolunay ile bu süreç tamamlanıyor. Eğer 28 Ocak 2021 civarında iş hayatınız veya üzerinizdeki sorumluluklar ile ilgili başarı ve güç elde etmek istediyseniz ve bir takım kararlar aldıysanız, bu Dolunay aynı zamanda bu emeklerinizin karşılığını alacağınız bir döneme de işaret ediyor. Bu sonuçlar ile birlikte yeni bir alana adım atmanız ve yeni bir enerji başlatmanız mümkün.

Diğer taraftan Venus ve Pluto arasındaki olumsuz açının etkisi ile birlikte şu ana kadar bize baskı yapmaya çalışan, bizi manipüle etmeye, kontrol etmeye çalışan herkese karşı mantığımızla bir savaş açmamız ve mücadeleyi sürdürmek isteyişimiz önemli sonlandırmaları, gerilmeleri hayatımıza getirebilir. Daha fazla bu şekilde devam edemeyeceğimizi ve bu sürece katlanamayacağımızı karşı tarafın bilmesinde oldukça aktif davranabiliriz. Böylelikle ilişkiler bitirebilir, anlaşmalar fes edilebilir ve ortaklıklar sonlanabilir.

Buradaki vazgeçiş, tamamen kendi psikolojimizi ve duygu dünyamızı bu yükten arındırmak isteyişimizle alakalı. Kendi değerimizin farkındayız. Ve artık üzülmek istemiyoruz.

Bu Dolunay’ın hepimize katkı olması dileğiyle!

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş