15 Ocak 2021 itibariyle Boğa burcundaki Uranus ileri harekete geçiyor.

15 Ağustos’tan bu yana Retro olan Uranus, bu hafta ileri harekete geçerek, mali piyasalar, gıda ve lüks tüketim, teknoloji, yatırım araçları ve finans konularında beklenmedik durumları, yenilikleri ve reformları görebileceğimiz bir dönem başlatıyor.

Gökyüzündeki sabit burçlardaki gerilim hatları, Mars’ın 7 Ocak’ta Boğa burcuna girerek Uranus’un ileri hareketteki alanına bir şekilde dinamizm getirmeye çalışması, önümüzdeki günlerde finansal anlamda gerilimlere işaret etmekte.

Uranus ileri harekette iken dikkat çeken tarihler neler?

20 Ocak 2021 / Mars – Uranus kavuşumu: Mars’ın burada bizden talebi gelir ve kazançlar alanında hırslanmamız. Fakat hızlı harekete geçememek , bildiği yoldan savaşamamak can sıkıcı ve pasif agresif bir enerji yaratırken, değişen para piyasalarına, artan vergilere, satış fiyatlarına ve ekonomideki dalgalanmalara adapte olabilmek için, bizi her şekilde mücadeleye davet etmeye çalışıyor. Depremler, toprak kaymaları bu hafta görülebilir.

7 Şubat 2021 / Venus – Uranus zorlu açısı: İlişkilerde özgürlük ihtiyaçlarının artması, ani kopuşlar, kavgalar gündemde.

17 Şubat / 15 Haziran / 24 Aralık 2021 / Saturn ve Uranus zorlu açısı: Karantina, pandemi vb kısıtlayıcı enerjiler karşısında özgürlük ve konfor alanlarımızı, hayat korumaya çalışmak çok zorlayıcı olabilir. Burada yeniye adapte olmayı seçmek işleri kolaylaştıracak. Havacılık ve gıda sektörlerinde ciddi krizler gündeme gelebilir.

23 – 24 Nisan 2021 / Venus – Merkür – Uranus kavuşumu: Finans ve ilişkiler konusunda sürprizler haberler ve gelişmeler, ödüller, hediyeler bizi bekliyor, tabii ki yeni düzene ayak uyduranlar bu ödülleri hak edecek.

4 – 8 Temmuz 2021 / Mars – Venus – Uranus zorlu açısı: Herkesin kendi farkındalığını ortaya koymaya zorlanacağı ve savaşını bireysel alanda sürdürmeye çalışacağı bir dönem. Ego savaşları beklenmedik şekilde tetiklenebilir. İlişkilerde ve para konularında sıkıntılar çıkabilir. Bireysel çıkarlar ilişkilerde kopuşa götürebilir.

20 Ağustos 2021‘de tekrar Retro harekete geçecek olan Uranus yılı, Retro şekilde kapatacak. Para piyasalarındaki ani dalgalanmalar özellikle Mayıs 2021’de kriz şeklinde gündeme gelebilir. Spekülatif yatırım araçlarında ani iniş ve çıkışlar gözlemlenebilir. Özellikle, Mayıs’ın ilk haftasında yaşanacak gelişmeler, sigorta, sosyal haklar, vergi, bankacılık sektörü, ekonomik piyasalarda bazı adaletsizlikleri ve dengesizlikleri göz önüne serebilir. Bu zorlayıcı süreç örgütlenmeleri, gruplaşmaları, mağdurların bir araya gelerek bu adaletsizliğe karşı savaşmalarını, halkın sokağa inmesi gibi durumları yaşatabilir. Oldukça kısıtlayıcı bu süreç, 12 – 15 Haziran 2021 tarihlerinde kısıtlama ve engellerin kalkması ve ya bu alanda geri adım atılmasıyla ortamı yumuşatacak gibi duruyor. Asıl buradaki önemli olan 10 – 20 Şubat tarihleri arasında yaşanacak ilk zorlayıcı dalgaya çözüm yaratmaktan geçiyor. Bunun için, Haziran – Aralık ayları arasında elimizi güçlendirmek faydalı olabilir.

Uranus’un ileri gittiği bu dönemde finans piyasaları, vergi sistemleri, gelir ve kazanç yaratımı, doğal kaynaklar, sosyal haklar alanında yenilikler ve reformlar yapılabilir.

Uranus’un ileri gitmesiyle, önümüzdeki 7 ay, yeniliklere adapte olmak için kol sıvamalıyız. Uranus’un doğum haritanızda etkilediği alanda, yenilikler, farklılıklar, sıra dışı girişimler, beklenmedik sürprizlere açık olmalısınız. Yüksek farkındalıkla, olanı kabul etmek işleri kolaylaştıracaktır. Saturn’un Uranus’u olumsuz etkilemesi zorluk değildir. Saturn’un amacı burada, sadece kabımızı büyütmek ve kendimizi geliştirmek, yeni ideoloji ve felsefelere adapte olabilmek ve hakkını arayacak güce sahip olabilmek noktasında olgunlaşmamızı sağlamaktır.

Yeni ve eskiyi olabildiğince sentezleyerek sisteme ayak uydurmak tek çare olarak görünüyor.

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş