2020’deki son Dolunay Yengeç burcunda, 30 Aralık saat sabah 06:27’de gerçekleşecek.

Geçtiğimiz sene tutulmaların Yengeç ve Oğlak aksında gerçekleştiğini hatırlayacaksınız. Bir dönem tamamen bu Dolunay ile kapanıyor olacak.

Özellikle Yengeç burcunda yaşanacak olan bu Dolunay, 2 Temmuz 2019’dan itibaren hayatınızda yapmak istediklerinizle ilgili bir çok şeyi tamamladığınızı gösterecek. Sıkı çalışanlar, emek verenler, sonuçlarını bu Dolunay ile birlikte alacaklar. Yengeç ve Oğlak burçları 2018’den bu yana, oldukça zor bir dönemden geçtiler. Onlar için adeta duygusal alanda bir hesap kapanışı gündeme gelebilir.

İstanbul’a göre an haritasına baktığımızda Dolunay’ın gelir ve giderler, alacak ve borçlar, finansal konularla bağlantılı evlerde gerçekleştiğini görüyoruz. Dolunay’ın Merkür ile olan sert açısı, duygusal anlamda ihtiyaçları dile getirmekte zorlanabileceğimizi gösterse de, burada akılcı davranmanın kazandıracağını belirtmeliyim. Maddi manevi ihtiyaçlar, pasif gelirler, miras ve yan kazançlar konusu, kredi, banka, maaş pazarlıklarında masraflar ve ya ek kazanımlar gündem konusu olabilir. Otoritelere bu konuda çekimser yaklaşmak fayda sağlamayacak. Dolunay’ın Uranus ile olan olumlu açısı, global anlamda finans ve ekonomik anlamda beklenmedik ve sürpriz gelişmelerin, bu açılıma karşı taraftan cevap bulacağını işaret ediyor. Krizi, fırsata çevirebilirsiniz. Pazarlığınızı yapın. Talebini dile getirmeyen hiç bir şey alamayacak, bu net.

Ay’ın Chiron ile olan zorlu açısı, kendimize olan güvenimize fazla duygusal ve merhametle yaklaştığımızın göstergesi. Daha istekli, hırslı, tuttuğunu koparan, hedeflerinin peşinde olan bir imaj çizmek, daha fazla kazandırabilir.

Yılbaşına çok yakın gerçekleşecek olan Yengeç burcunda Dolunay, geçtiğimiz senelerde kaybettiğimiz yakınlarımız ve aile fertlerimize de odaklanmamıza ve burada duygusal yaralarımızla yüzleşmek zorunda kalacağımıza da işaret etmekte. Özellikle Yengeç, Oğlak, Terazi ve Koç burçları için buruk bir sene sonu olabilir. 2018’den bu yana geçirdikleri sınavlar onları oldukça zorladı. Şimdi bu Dolunay, bu duygusal yüklerden arınmak için iyi bir fırsat olabilir. Eğer duygular ve hisler dile gelemiyorsa, ağlamak, içini boşaltmak, dua etmek, meditasyon yapmak, bir takım spiritüel teknikler ve ya enerji çalışmaları burada iyi birer detoks aracı olabilir. Denemekten çekinmeyin.

Venus’un an haritasında Neptun ile olan zorlu açısı, bazı hayal kırıklıkları ve beklentilerin suya düşmesine neden olabilir. Bu durum özellikle uzaktan ilişki yaşayanlar, seyahat edemeyenler, sevdiklerinin yanında olamayanlar için daha zorlu olabilecek gibi.

Özetle bu Dolunay, daha fazla duygusal dünyamıza dönerek, orada içsel bir hesaplaşma yapmamızı gerektirecek. 2 senelik bir sürecin değerlendirmesini yapmamızı sağlayacak. Aileye, eve, yuvaya olan bağlılığımız ve bu alandaki ilişkilerimizle ilgili çok şeyi fark edebiliriz. Statü ve ya formalitelere takılmadan hislerimizi dile getirmek, alan yaratırken, susmak daha olumsuz hissettirebilir. Bize baskı yapan, ezmeye çalışan, gaddar ve otoriter baskılar karşısında sesimizi çıkarmak çözüm yaratabilir. 2020’nin başından sonuna kadar aile ve kariyer hattında yaşananlar çok şey öğretti. Burada daha fazla acımasızlığın kurbanı olmak ve ya korku yönetimiyle sindirmeye çalışanlara karşı susmak, sadece zaman kaybı olacaktır.

Maddi, manevi güven alanlarında yaşanacak sürprizler, size bu Yengeç burcunda yaşanacak Dolunay ile gerekli fırsatı yaratarak, işinizi kolaylaştırabilir.

Geçmişi geçmişte bırakmanın ne kadar doğru olduğunu fark ettiğimiz bir Dolunay bizleri beklemekte.

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş