Merkür, Retro harekete başlıyor!

Merkür 1 Haziran’da Retro alana giriş yaparak, 19 Haziran’da Yengeç burcunda geri gidecek. Hepimiz artık bir gezegenin geri gitmediğini biliyoruz. Gezegenin hız kesmesi, sadece bizim gezegenimizden bakıldığında bir algı bozukluğuna yol açıyor. Ve bu biz buna “Retro!” diyoruz.

Merkür Retrosu ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor?

19 Haziran’da başlayacak olan Merkür Retrosu, 13 Temmuz’a kadar devam edecek. Yengeç burcunda geri gidecek olan Merkür, bu süreçte, gökyüzünde, Ay’ın yöneticiliğinde olacak. Merkür’ün Yengeç burcunda geri gidiyor olması, Ay’ın her 72 saatte bir burç değiştirmesiyle, duygusal ve zihinsel aktivitelerimizi tam bir karışıklığa sürükleyebileceğini göstermekte. Bu da iletişimsel problemlerin, yanlış anlaşılmaların, duygusal anlamda bizi olumsuz etkilemesine fazlasıyla yol açabilir. Fazla geçmişe odaklanabilir, fazla anıların etkisinde kalabiliriz. Geçmişi tekrar tekrar yaşamayı isteyebiliriz.

HAZİRAN 2020 MERKÜR RETROSU ASTROKLAROS.COM

Doğum haritanızda Yengeç burcunun etkisindeki yaşam alanınız bu süreçte sizi duygularınızı ifade etmeye zorlayabilir. Dile gelmeye çalıştıkça yanlış anlaşıldığınızı düşünebilirsiniz. Aile, ev ve yuva içi ilişkiler, taşınmalar, yer değişiklikleri, aileyle ilgili önemli konular, özellikle, 1 – 2 Haziran’da ve 19 Haziran‘da yaşadığınız konular bu dönemde asıl üstünde durmanız gereken konular olacaktır. Karar almak ve ya aksiyona geçmek için 13 Temmuz’a kadar düşünmek, fizibilite yapmak, araştırmak için vaktiniz var. Acele etmeyin!

Ev, aile ve yuva içi konularla ilgili özellikle 17 ve 18 Haziran kalem bile kıpırdatmamaya çalışın. Merkür Durağan pozisyonda olacağı için kalkıştığınız her ne ise, felaketle sonuçlanabilir. 19 Haziran’dan sonra ise sıfırdan bir konuya adım atmayın.

Merkür Retro süreci, aile ve yuva, gayrimenkul gibi konularda 1 Haziran öncesi ve ya sonrası başlattığınız girişimlerle ilgili yarım kalmış konuları tamamlamak için ideal olacaktır. Diyelim ki taşınmak istiyorsunuz, bu tarihlerde araştırmaya başladınız, retro sürecinde oturmak istediğiniz gibi bir ev bulabilirsiniz.

Merkür Retro süreçteyken diğer gezegenlerle çok fazla temasta bulunmayacak. Fakat 21 Haziran’da gerçekleşecek olan 0 derece Yengeç burcundaki Güneş tutulmasında Haziran ortası yaşanan konuları gündeme getirtebilir.

GEZEGENİN RETRO HAREKETİ ASTROKLAROS.COM

Ayrıca 1 Temmuz’da Güneş’in ışıklarıyla kavrulacak olan Merkür, o gün önemli konuları gündeme taşıyarak dikkat çekmeyi başarabilir. Aslında görmediğimiz, fark etmediğimiz, odaklanmamız, şifalandırmamız gereken konuyu bize gösterebilir. Haziran’ın ilk haftası yaşananlarla ilgili çözüm yollarına başvurmak, aile büyükleriyle bir araya gelip önemli kararlar almak önem kazanacak. Merkür Retrosunun tam ortasında olduğumuz için de bize şimdiye kadar neler başarabildiğimizi de gösterebilir, neler eksik, daha neleri gündeme almak lazım? Tüm bu konularda 1 Temmuz oldukça yardımcı olabilir.

8 Temmuz’da da Mars ile olan ilişkisi kavgadan uzak durmamız gerektiğine işaret etmekte.

Yükselen burcunuza göre Merkür Retrosu sizi nasıl etkiliyor?

KOÇ: Aile, yuva, ev ile ilgili değişiklikler gündemde. Geçmişteki anılara dönmek ve şifalandırmak için uygun zaman olabilir.

BOĞA: Yakın çevre, akrabalarla görüşmek, daha önceden planladığınız kısa seyahatleri yapmak gündeme gelebilir. Harcamalarınız eğitim ve seyahatlere gidebilir.

İKİZLER: Parasal konular, gelir ve kaynaklar ile ilgili geriye dönük konuşmalar, eksik hesaplaşmalar gündemi meşgul edebilir.

YENGEÇ: Özel hayatınız, çizmek istediğiniz yön, imajınız konusunda eksiklikleri tamamlayabilirsiniz. Kişisel gelişim programlarına eğilebilirsiniz.

ASLAN: Ailenizle ilgili perde arkasından düşündüğünüz konularla ilgili hesap kitap yapabilirsiniz. Evinize dostlarınızı davet edebilirsiniz.

BAŞAK: Kariyer çevrenizle yapacağınız geçmişe dönük görüşmeler olayları çözümlemenizi sağlayabilir.

TERAZİ: Uzaklarla bağlantılı işiniz ve konumunuzla ilgili görüşmeler yapabilirsiniz. Statünüzü değerlendirmeniz mümkün. Ailenizle yapacağınız önemli görüşmeler tüm ayın konusu olabilir.

AKREP: Harcamaları gözden geçirebilir, eksik ödemelerinizi ve ya alacaklarınızı ele alabilirsiniz.

YAY: Partneriniz ve ortağınızla Haziran’ın ilk yarısından beri yaptığınız görüşmeleri ve alınan kararları tekrar gözden geçirmek durumunda kalabilirsiniz.

OĞLAK: Çalışma ortamınız ve şartlarınız ile ilgili düzenlemeler, sağlığınız tekrar gündeme gelebilir. Eksikliklere ve yarım kalan işlere odaklanabilirsiniz.

KOVA: Aşk hayatınız, hobileriniz, çocuklar, tatil ve eğlence konusunda yapmanız gerekenleri ve ya askıdaki projeleri tekrar ele alabilirsiniz.

BALIK: Aile, yuva ve ev konularına odaklanabilir, taşınma, yer değişikliği, iki ev arasında gidip gelme gibi durumları ele alabilir, sonuçlandırmaya çalışabilirsiniz.

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş