Haziran ayı itibariyle tutulmalar serisi yeniden başlıyor.

Bu sene toplamda 6 tutulma yaşayacağız. En son 1935’de böyle bir durum yaşanırken, bu senede oldukça önemli değişimler içerisindeyiz. Bildiğiniz gibi, Mayıs ayı başında, Ay düğümleri burç değiştirerek İkizler ve Yay burcu aksına geçiş yaptı. Bu oldukça önemli bir değişim. Yaklaşık 18 aydan bu yana Yengeç ve Oğlak aksında gezinen Ay düğümleri, hayatımızı oldukça önemli bir şekilde etkileyerek derin iz bırakan tutulmaların da etki alanını değiştirmiş oldu. Bu konuyla ilgili daha fazla bilgi almak için ” AY DÜĞÜMLERİ BURÇ DEĞİŞTİRİYOR! “ yazımı okuyabilirsiniz.

5 HAZİRAN 2020- YAY BURCUNDA AY TUTULMASI – ETKİ ALANI ASTROKLAROS.COM

5 Haziran’da gerçekleşecek olan Ay tutulması, 15 derece Yay burcunda gerçekleşecek. Bu tutulma İkizler / Yay burcu aksında gerçekleşecek ilk tutulma olacak. Yarı gölgeli şekilde gerçekleşecek. Bu demektir ki gözlemlenmesi zor olacak. Ama bilmelisiniz ki zaten tutulmalar izlenmemeli. İyi şans getirmez. Amerikalı gök bilimciler aynı zamanda bu tutulmayı “Strawberry Moon Eclipse” olarak da adlandırıyorlar. Çünkü Ay’ın rengi çilek pembesine dönecek. Konumu itibariyle Asya, Avustralya ve Afrika’yı etkileyecek.

YAY BURCUNDA AY TUTULMASI – 5 HAZİRAN 2020 – ASTROKLAROS.COM

Ay tutulması, genel anlamda ruhsal ve psikolojik etkiler yaratır hayatımızda. 5 Haziran’da 15 derecede gerçekleşecek Yay burcundaki Ay Tutulması da psikolojik anlamda önemli etkiler barındırmakta. Öncelikle bir yol ayrımına getirerek bizi bir seçim yapmaya zorlayabilir. 15 derecenin etkisi bu bağlamda hayatımızda bazı duygusal krizlere neden olabilir.

Tutulmanın başka bir özelliği ise, Güney Ay Düğümü etkisinde gerçekleşmesi. Bu tutulma doğum haritamızda Yay burcunun etkisinde olan hayat alanında geçmişte ve ya eskide bırakmamız gereken bazı kavramlar olduğuna işaret etmekte. Yaşanacak olan farkındalık, yüksek bilinç, bitiş ve sonlanma ile burada bize fayda ve ya katkı sağlamayan bazı konulara veda etmemiz gerekebilir. Duygusal bir terk ediş, serbest bırakma, arınma olasılıklar arasında. Belki bir tutumdan, eğilimden, inanıştan, öğretiden, bağlılık ve ya bağımlılıktan vazgeçmemiz mümkün.

Yay burcunda Ay tutulması, ilişkileri zorluyor!

An haritasına baktığımızda, tutulma 12.evde ve Venus karşıtlığında yaşanmakta. Genel anlamda bilinçaltında bir uyanışa sebep olması beklenirken, aynı zamanda özellikle ikili ilişkiler, ortaklıklar, iş bağlantıları ve sözleşmeler konusunda arkamızdan çevrilenler ve ya perde arkasından yönetilenler ile ilgili önemli bilgilere kavuşmak mümkün görünüyor. Venus ile karşıt açı yapan bu tutulmada, ilişkiler ve sözleşmeler duygusal anlamda gerilimlere yol açabilir. Bazılarımız ilişkisinde bir yol ayrımına girebilir, ortaklıklarını sonlandırabilir ve ya iş akdini feshetmek isteyebilir.

Merkür’ün Yengeç burcunda ilerliyor olması ve tutulmaya zorlu bir açı yapması ise maalesef iletişim kurmakta aşırı derecede zorlanılabileceğini de göstermekte. Duygusal anlamda aranılan özgürlük, bu dönemdeki aşırı anaç düşüncelerden kaynaklı daha da yıpratıcı olabilir.

Bir yandan tutulmanın yöneticisi olan Jüpiter’in uzun zamandan beri Plüto ile dans edişi, kariyer ve iş alanında pandeminin de yarattığı büyük değişimlerden nasıl etkilendiğimizi de ortaya çıkaracak gibi. Bu tutulmayla birlikte yüksek dozda bir duygusal boşalma yaşanabilir. Kurallar ve prosedürlerin değişmesi, otoriteler tarafından çalışanlara yeni düzenlemeler getirilmesi ve sonucunda yaşanan can sıkıcı durumlar, bazılarımızı isyan noktasına getirirken, ” Bu etkiden nasıl özgürleşiriz? Bağımlılığımıza nasıl son verebiliriz? Bu köle psikolojisinden nasıl kurtulabiliriz? ” gibi soruların da cevaplarını aramaya yönlendirebilir.

Tutulmanın ve Retro Venus’un, Mars ve Neptün ile yaptığı zorlu açı, salgının getirdiği sorunlarla hala mücadele etmek zorunda kalacağımızı gösterirken, aynı zamanda ikili ilişkilerde de münakaşa ve çatışmaları da gündeme getirerek, öfke ve agresifliği arttırabilir, enerjimizi düşürebilir, bizi hayal kırıklığı ve kurban psikolojisine sürükleyebilir. Bir şekilde 18-19 Nisan’da yaşanan konular tekrar gündemimize gelebilir ve bu konularla ilgili net bir duruş sergileyebiliriz.

Diğer taraftan Venus Retro etkisindeki bu tutulmayla 13 Mayıs’tan itibaren tetiklenen, eski aşklar, geçmiş hayatlardaki karmik aşıklar, ruh eşleri ile ilgili rüyalar ve ya meditasyonlar bizde önemli uyanışlar yaratabilir. Neden-sonuç ilişkisini daha net kurabiliriz. Bir şekilde haber alabilir, ve ya zaten görüşme halindeysek buna bir son verebiliriz. Eğer bu konuda merak ettiğiniz noktalar varsa, bu Ay tutulmasından bilinçli olarak faydalanabilirsiniz.

Dünyaya baktığımızda ise pandeminin getirdiği sosyal mesafe kurallarının kalkması ile birlikte yaşanacak olan rahatlamayı ifade etse de, ani bir rehavetle, Temmuz sonu itibariyle salgının yavaş yavaş yine tehlikeli sulara bizi sokması mümkün görünüyor. Özellikle de haritadaki Mars – Neptun kavuşumu oldukça tehditkar. Salgının yaygınlaşmasına işaret eden bu durum şimdilik görünmez iken, 21 Haziran’daki Güneş tutulmasıyla olayın rengi değişecek. Eğer dikkat etmezsek Eylül ayında salgın, elimizde saatli bir bombaya dönüşebilir. Unutmayalım ki, Ocak ayında yaşanan Ay tutulması, bombayı tüm dünyanın kucağına bırakan gökyüzü olayıydı. Geçmişe dönüp bakmak isteyenler için, 2002 Mayıs ayında yaşanan benzer Ay tutulması da, hayatınızda bu dönemde yaşayacaklarınız konusunda size az da olsa ışık tutabilir.

Normalde tutulmaların enerjisi ve etkisi 6 ay sürerken, çok kısa aralıklarla yaşanacak olan diğer tutulmalar nedeniyle bu tutulmanın etkisi daha kısıtlı yaşanabilir. Sırada 21 Haziran’da gerçekleşecek olan Yengeç burcundaki Güneş tutulması ve 5 Temmuz’da Oğlak burcunda gerçekleşecek olan Ay tutulması var. Bu tutulmalar Yengeç/Oğlak burcu aksında yaşanacak olan son tutulmalar olacak. Ve biz aile ve iş hayatımıza son kez bir şekil vereceğiz.

5 Haziran Yay burcu tutulması ile birlikte, 22 Mayıs Yeni ay’ı ile attığımız tohumlarda yeşerecektir. İlk sonuçları alabiliriz.

Yükselen burcunuza göre aydınlanma ve bitiş yaşayacağınız alanlar:

KOÇ: Büyük düşünme, hayat felsefesi, uluslararası ilişkiler, iletişim, yüksek bilinç, zihinsel keşif, uzaklar, seyahatler

BOĞA: Yeniden doğuş, dönüşüm, maddi destekler, borçlar, ortak sermayeler, cinsellik, tabular

İKİZLER: Evlilik, iş ortaklıkları, sözleşmeler, kontratlar, anlaşmalar, açık düşmanlar

YENGEÇ: Günlük rutin, alışkanlıklar, iş, çalışma ortamı, sağlık

ASLAN: Eğlence, zevk, çocuklar, doğum, yaratıcılık, hobiler, ilgi alanları

BAŞAK: Ev, aile, yuva.

TERAZİ: Zihin ve akıl, iletişim, öğretim, kardeş ve yakın çevrelerle olan ilişkiler, kısa seyahatler, inançla ilgili düşünceler.

AKREP: Finans, öz değer, güvenlik, gelirler, kaynaklar, ticaret

YAY: Özel hayat, amaçlar, ikili ilişkiler, ortaklıklar, sözleşmeler.

OĞLAK: Bilinçaltı, rüyalar, sezgi, içgüdü ve sırlar, özveriler, içsel acılar, sınırlamalar, gizli düşmanlar ve fedakarlıklar

KOVA: Arkadaşlıklar, üyelikler, umutlar, hayaller, kariyer gelirleri

BALIK: Şöhret, terfi, onur, kariyer, profesyonel hayat, toplum içindeki rol.

ZEYNEP ÖZYÖRÜK

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş