Neptün 20 Haziran 2018 saat 02:27 itibari ile retro pozisyona geçecek ve 26 Kasım’a kadar da bu pozisyonda kalacak.
Gezegenler retro pozisyona geçtiği zaman haritanızda geçtiği İlgili hayat alanında bir içe bakış veya gözlem yapmanız gerekmektedir. Çünkü gezegenin sembolize ettiği alanlarda herhangi bir aksiyon alınması sağlıklı olmaz. Algılar ve öngörüler yanlış veya hatalı olabileceği için bu süreç düşünsel ve zihinsel açıdan karar almayı uygun değildir. Dolayısıyla retro süreçte geriye dönüp bakmanız, attığınız adımları veya atmayı düşündüğünüz adımları sorgulamanız gerekebilir.

Neptün Retro an haritasını incelediğimizde, yükselenin boğa ve Uranus eşliğinde hareket ettiğini görüyoruz. Bu demektir ki Neptün’ün retro olduğu süreç boyunca maddi ma’nevi konfor alanlarımızla ilgili ani beklenmedik değişiklikler sizi oldukça sarsabilir ve bunu ruhani ve manevi anlamda sorgulamanız gerekebilir . Diğer taraftan Merkür’ün Yengeç burcunda ve haritanın en Kuzey noktasında bulunması aklınızın ve fikrinizin, iletişiminizin daha çok yuva, ev ve aile konuları ile ilgili olabileceğini göstermekte. Fakat diğer taraftan Plüton’un haritanın en tepe noktasıyla buluşması, kariyer ve sosyal statü açısından ciddi bir değişim ve dönüşüm yaşadığınıza işaret ediyor.. Bu demektir ki Neptün ileri gidene kadar bu bağlamdaki tüm konular sizin aslında geriye dönüp bakmanızı gerektirecek alanlar olacaktır.

Bütün bunlar olurken Neptün sizden şunu talep etmekte. Uzun vadeli planlarınızla ve gelecek beklentilerinizle ilgili hayallerinizi ve ideallerinizi gözden geçirmenizi.. Eğer gerçekleşmesi mümkün olmayacaklar varsa bunları eleyin ve zaman kaybetmeyin. Buradaki asıl motivasyon aslında zamandan çok hayal kırıklıklarını önlemektir . Hayallerinizi mantık ve gerçekler çerçevesinde süzün. Neptün ileri gittiğinde, bu konuda kendinizi daha özgür ve güvende hissedebilirsiniz. Neptün’ün ilişkide olduğu Jüpiter ve Merkür bu dönemde, özellikle de duygular, hisler ve sezgiler açısından destekçiniz olacak. Hem aile konuları ile ilgili , hem ikili ilişkilerle ilgili alanlarda işlerinizi kolaylaştırabilir . Yaratıcılığınız, yetenekleriniz ve bu alandaki öz güveniniz son derece fazla olabilir. Diğer taraftan duygusal anlamda fikirleriniz, iletişim tarzınız, ikili ilişkilerde size büyük fırsatlar yaratabilir. Aile ve yuva içindeki iletişim,  ev ve ya gayrimenkul alanında almış olduğunuz bazı kararlar partnerlik , ortaklık , işveren , ciddi beraberlik veya evlilik alanınızda güzel fırsatları ayağınıza getirebilir.. Bu bağlamda yeni felsefelere ve öğretilere, başkalarının fikirlerine açık olabilir, fikir alışverişinde bulunabilirsiniz.

Neptün ileri gidene kadar dikkat etmeniz gereken günler:

24 Temmuz 2018: Gökyüzündeki Venus- Neptun açısı, ikili ilişkiler ve para konularında dikkatli olmanızı gerektiriyor, hayal kırıklıklarına, pişmanlıklara, aldanmalara ve aldatılmaları açık olabilirsiniz.

19 Ağustos 2018: Jüpiter Neptün arasındaki olumlu açı, spiritüel ve manevi anlamda kendinizi besleyebilecek alanlar yaratabileceğinizi göstermekte. Yaratıcılığınız artabilir, ilham gerektiren alanlarda başarılı olabilirsiniz. Maneviyatınız ve inancınız artabilir. Buna benzer durum 25 Mayıs 2018’de ilk olarak gündeminizi meşgul etmişti.

14 Eylül 2018: Özellikle gelirler ve harcamalar ile ilgili aldanma, yanlış anlaşılma, kandırılma, konsantrasyon eksikliği yaşamanız mümkün. Her şeyi iki defa kontrol etmenizde fayda var.

Neptun, bu süreçte, gerçeklerin üzerindeki gölgeleri kaldırarak endişe ve korkular alanında içe bakmanızı sağlayabilir.  Ve ya gözünüzü kapadığınız anda, bazı olaylar ile ilgili sır perdelerinin ortadan kalktığını da gözlemleyebilirsiniz. Diğer taraftan gerçekçi bakış açısıyla olayları ve planlarınızı değerlendirmeniz ve bu alanda şartları zorlamak, sizin için son derece faydalı olabilir.

Yaşadığınız bazı olaylar sizi geçmişe götürebilir, yaralarınız, acılarınız, travmalarınızla yüzleşmenizi sağlayabilir. Anılarınızdan bahsedebilir ve geçmiş günleri anabilirsiniz., özellikle de Merkür’ün konumuyla aile ve yuva içi, çocukluk dönemleri ön plana çıkabilir. Özellikle 19 – 20 Haziran tarihi, bu olayların aktif bir şekilde yaşanabileceğini göstermekte. Kurban ve mağdur olduğunuzu düşündüğünüz alanlarda, bulunduğunuz derin uykudan aniden uyanabilirsiniz.

Ruhsal ve manevi anlamda çok şey öğrenebileceğiniz, kendinizi geliştirebileceğiniz fırsatlar elde edebilirsiniz. Böylelikle manevi gücünüzü arttırarak, yaralarınızı daha kolay tedavi edebilirsiniz. Bu süreçte farkındalığınız artacak, manevi anlamda uyanışa geçebileceksiniz.

Sevgiyle,

Zeynep Özyörük

KLAROS DANIŞMANLIK

Paylaş